Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Πρώτα οι Άνθρωποι

Του Μάκη Παρασκευά
Οδηγείς ήρεμα το αυτοκινητάκι σου, περνάς τη διασταύρωση νόμιμα και
ωραία με ΠΡΑΣΙΝΟ το φως του σηματοδότη της τροχαίας, κι αφού κάνεις και 5-10 χιλιόμετρα ακόμη , εμφανίζεται αίφνης ένας "Ευρωπαίος"
τροχονόμος και σου δίνει κλήση για παραβίαση του σηματοδότη που
συνάντησες πριν από από ένα τέταρτο της ώρας.........
Και ρωτάς απορημένος : " Τι έκανα ; Με πράσινο πέρασα.....απ' ότι θυμάμαι...."
Και σου απαντά :
"Κακώς. Έπρεπε να σταματήσεις στο σηματοδότη και να διαισθανθείς ότι, αργότερα θα κοκκίνιζε !!!!"
Τον κοιτάς λίγο καλύτερα και ξαναρωτάς εκνευρισμένος : "Ποιός είσαι εσύ , καταλαβαίνεις τι σου λέω; Που είναι ένας Έλληνας τροχονόμος και όλη η Ελληνική Τροχαία, να τους τα πω ένα χεράκι ;"
Και σου απαντά : "Ξέχασε αυτά που ήξερες ...λαϊκιστή κακομαθημένε ...
Τώρα εγώ είμαι εδώ και μ' εμένα έχεις να κάνεις..... Όχι μόνον την κλήση θα πληρώσεις αλλά, θα σου κατάσχω και το αυτοκίνητο...."
Ε λοιπόν αυτήν την άδικη κλήση, ο Έλληνας δεν θέλει να την πληρώσει και δεν θα το κάνει. Εδώ θα  είμαστε......
Θα φθάσει στα άκρα των άκρων για αυτόν ακριβώς το λόγο ! Κι όποιον πάρει ο Χάρος......
Σήμερα υπάρχουν, δόξα να έχει ο Κύριος, αρκετά κόμματα , μικρά -μεγάλα - ελεύθερα - παντρεμένα - αρραβωνιασμένα, τα οποία έχουν καταθέσει δημόσια τις θέσεις τους κι όποιος θέλει ακολουθεί.
Υπάρχουν λοιπόν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι , οι οποίοι υποτίθεται ότι, οδηγούν στη διάσωση.
Απλά διαλέγεις....
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ήδη πλήρες σχέδιο. Ήταν και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση.
Βρίσκομαι κοντά τους επειδή έχω πεισθεί ότι,  η προτεραιότητά μας είναι να επιβιώσουν όλοι οι Έλληνες και να ξεφύγει η Χώρα από τα νύχια των δανειστών.
Τα πανωτόκια και τα υπόλοιπα παραμύθια τους, καλά θα κάνουν να τα ξεχάσουν.
Τέλος στη χούντα των μνημονίων.
Ναι στις δημοκρατικές αλλαγές αλλά...
ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Όχι άλλη απόγνωση ,εξαθλίωση κι αυτοκτονίες....
Παρενθετικά θα αναφέρω αυτό που έλεγε προχθές στο κανάλι του ο κατά τη γνώμη μου "μετανοημένος" κ. Καρατζαφέρης, το κόμμα του οποίου δεν κατάφερε πρόσφατα να εισέλθει στη Βουλή : "Παθιάστηκα να σώσω την Ελλάδα και ξέχασα τους Έλληνες - ψηφοφόρους μου. Απ' εδώ και πέρα με το ένα μάτι θα κοιτάζω την Ελλάδα και με το άλλο τους Έλληνες."
Εύχομαι καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθειά τους.
Είδαμε λοιπόν να μετακινούνται πολλοί άνθρωποι προς τ' αριστερά, ενώ προηγουμένως ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή και στη ΝΔ ακόμη, αποζητώντας απλά λίγη αξιοπρέπεια, που είτε την έχασαν, είτε φοβούνται ότι θα την χάσουν εντελώς τις επόμενες ημέρες.
Χτυπήθηκε ισχυρά η μεσαία τάξη , φτωχοποιήθηκε και σταδιακά αριστεροποιείται. Είναι αυτόματη διαδικασία και γνωστή συνταγή.....Απορώ γιατί απορούν κάποιοι στα τηλεπαράθυρα.
Κι ενώ ήσουν καλός και ωραίος και ηθικός όσο τους ψήφιζες , τώρα που δεν τους ψήφισες είσαι παλαιοΠΑΣΟΚΟΣ, είσαι βολεμένος , είσαι αβόλευτος και θέλεις να βολευτείς,  και τέλος πάντων είσαι ότι άλλο "αμαρτωλό" μπορεί να βάλει ο νούς σου.....
Λένε πως δεν τους ψήφισες επειδή, δεν θέλεις να πληρώσεις ακόμη περισσότερο....για το σφάλμα σου.....που κάποτε τους ψήφιζες.....
Κάνουν ότι δεν ξέρουν πως είσαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που κυβερνήθηκες από αυτούς που σήμερα σε κατηγορούν.... Και μαζί με αυτούς που σε κυβέρνησαν , σε κατηγορούν κι αυτοί οι οποίοι στήριζαν με την ψήφο τους, αυτούς που σε κυβέρνησαν...... Δεν υπάρχει
μεγαλύτερη ειρωνεία....
Κάνουν ότι δεν ξέρουν πως ενώ πέρασες με ...πράσινο φανάρι, τώρα κοιτάζεις σαστισμένος....τους  "ευρωπαίους" τροχονόμους.....να σου παίρνουν τις πινακίδες.
Και τι κάνουν για να σε πείσουν να τους ψηφίσεις ; Κρατάνε το φανάρι στους δανειστές να κάνουν καλά και όμορφα τη "δουλειά" που πρέπει να γίνει.
Μίλησα για "φανάρι" επειδή, οι Έλληνες ζούσαμε μέσα στο σκοτάδι και στην άγνοια.
Το σύστημα έκρυβε διαχρονικά τα προβλήματά του και το 'χω ξαναπεί 1.000.000 φορές ότι, η Ευρώπη δεν μας είχε κουνήσει απειλητικά όχι το δάχτυλο αλλά, ούτε τη βλεφαρίδα πριν το 2009.  Τηρήθηκε για χρόνια σιγή ιχθύος.....από όλους.
Κι εκεί που ήμασταν ήρεμοι και σχεδιάζαμε τη ζωή μας στα πλαίσια των νόμων του Ελληνικού Κράτους με τη "θωρακισμένη του οικονομία" και μετο "λεφτά υπάρχουν",  ξαφνικά τινάχτηκαν όρθιοι όλοι μαζί, Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί , αξιωματούχοι και πάσης φύσεως ειδικοί
επιστήμονες, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι.......ως να τους φώναξε στον ύπνο τους "ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ" ο υπασπιστής του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής.....
Κι έτσι όπως ήταν "εγέρθητοι" πάνω από τα κεφάλια μας, άρχισαν να μας κατηγορούν, να μας εκβιάζουν , να μας απειλούν και να μας εξαθλιώνουν...
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ. ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.
Μετά το περίφημο "μαζί τα φάγαμε" ακολουθεί το..."τώρα θα σας φάμε...".
Κάπου εκεί βρισκόμαστε.....
Όχι φίλοι μου....
Τώρα να φάνε τα μούτρα τους όλοι μαζί και να δώσουν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στη Δημοκρατία να λύσει τα προβλήματα με ανθρώπινο τρόπο και όχι με αυτόν του 3ου Ράϊχ ή, του 4ου ή όποιον άλλο θυμίζει φασισμό και σαπωνοποίηση......
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν Εθνικές και ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ λύσεις , με Αρχηγό έναν ιδιαίτερα έμπειρο πολιτικό και γνήσιο Δημοκράτη, ο οποίος ....
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ.... Ο άνθρωπος που ταρακούνησε το σύστημα και αναχαίτισε τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης στη Χώρα μας, έχοντας γνώση των πολλών μυστικών της, δεν θα επιτρέψει να μας κάνουν άλλο κακό.
Χωρίς πολλά λόγια , αυτό που θέλει ο Έλληνας να ακούσει και του αξίζει να το δει να γίνεται είναι : ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ.
Αυτό ακριβώς αποκρυσταλλώνεται στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Υπόψη ότι, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που παραμένουν στη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (35% του εκλογικού σώματος) , συγκρατήθηκαν εκεί, όχι επειδή έγιναν αίφνης νεοφιλελεύθεροι αλλά, επειδή επικράτησαν οι φοβίες που τους πέρασαν στην ψυχή οι επικοινωνιολόγοι του συστήματος.
Είναι έτοιμοι να αυτομολήσουν απογοητευμένοι όπως και οι άλλοι. Είναι θέμα χρόνου....
Είμαστε κι εμείς έτοιμοι, να τους υποδεχθούμε.
Μάκης Π.
ΥΓ. : Το κείμενο εκφράζει αυστηρές προσωπικές απόψεις του γράφοντος.

3 σχόλια:

 1. Κύριε Παρασκευά, δυστυχώς θα διαφωνίσω μαζί σου με το παράδειγμα, καθώς στην Ελλάδα ισχύει το εξής :

  Περνάς το φανάρι με βαθύ κίτρινο (σε ποιά άλλη χώρα υπάρχει άραγε αυτή η έκφραση), σε πιάνει ο τροχονόμος και αντί να αποδεχθείς το λάθος, του την βγαίνεις και από πάνω "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε ...". Αν κοπεί τελικά η κλήση τότε πάς στον βουλευτή και αφού τον "πείθεις" πόσο σε αδίκησε το σύστημα και πόσο καλός ψηφοφόρος είσαι (έχω και άλλους 40) ... σβήνεις τη κλήση.
  Αν όμως "στραβώσει" και δεν σβήσει η κλήση τότε γίνεσαι αγανακτισμένος με το σύστημα, με το @@φάναρο που ξαφνικά από πράσινο .... κοκκίνησε (φταίει η Siemens και η Μερκελ), με τον τροχαίο που κάτι είχε μαζί σου , με το δρόμο που γλίστραγε κατακαλόκαιρο, με την γυναίκα σου που δεν σου είπε οτι κοκκίνησε το φανάρι και οτι είχε τροχαίο, και με ότι αλλό μπορεί κα΄ποιος να φανταστεί. Ο ΜΟΝΟΣ που δεν έφταιγε ήσουν εσύ ο ίδιος που πέρασε το φανάρι.

  Και πάνω σε όλη αυτή τη κατάσταση έρχεται και ο βουλευτής με τις αρχηγικές του τάσεις και συμφωνεί μαζί σου. Και όχι μόνον συμφωνεί αλλά σου υπόσχεται οτι οταν θα κυβερνήσει, θα σου γυρίσει πίσω το πρόστιμο και θα "μαστιγώσει" τα φανάρια που τολμούν και γίνονται κόκκινα από μόνα τους .....

  Κακηνύχτα και όνειρα γλυκά ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν εσείς βρίσκετε αθώα τη Siemens , τότε κι εγώ με τη σειρά μου βρίσκω αθώο ακόμη και τον κ. Τσοχατζόπουλο.....τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Θα πρέπει να αποφυλακιστεί και αποζημιωθεί πάραυτα...
  Να μη το συζητήσουμε καθόλου για τους 41 οδηγούς που πέρασαν (κατά λάθος και μια φορά μονάχα) με κόκκινο. Αυτό είναι ...εφηβικό πταισματάκι.
  Κι όσοι πέρασαν με πράσινο , σύμφωνα με το παράδειγμά μου, έχουν ήδη προταθεί για Αγιοποίηση από την Ιερά Σύνοδο.
  Ως ουροβόρος όφις που είστε, οφείλετε να ενδιαφέρεστε για την αρμονία σε ένα σύμπαν απατεώνων και να διακρίνετε τους μικρούς και ανόητους από τους μεγάλους και συστηματίες.
  Σας ευχαριστώ για το σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια διευκρίνηση για το φίλο makpar.
  Η αναφορά στην siemens έγινε ποιητική αδεία για αυτονόητο λόγο (διαμορφωμένη τάση της κοινής γνώμης οτι φταίνε μόνο οι ξένοι) στηριζόμενη στο παράδειγμα του αρθρογραφούντα (ευρωπαίος αστυνομικός), λαμβάνοντας υπόψη οτι τα φανάρια είναι πράγματι κατασκευής siemens.
  Οσον αφορά το σκάνδαλο siemens, αν υπήρχε αρμονία στο σύμπαν, ήδη θα ήταν "στα σίδερα" κάμποσοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έκαναν τα στραβά μάτια για να την κάνουν στο εξωτερικό οι ένοχοι και αυτών που φρόντισαν για τη διαγραφή των αδικημάτων.
  Καλημέρα σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.