Νέα, συντριπτικά στοιχεία για το πετρέλαιο της Κρήτης

Mε επιστημονικούς “άσους” στο μανίκι του συμμετέχει ο καθηγητής του… Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντ.Φώσκολος, στην ημερίδα «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» που διοργανώνει… σήμερα στο Ηράκλειο η Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ. Όμοια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, αύριο, στα Χανιά.
Ο κ.Φώσκολος με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες έρχεται να υποστηρίξει, για άλλη μια φορά, ότι τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και κυρίως νοτίως της Κρήτης όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μάλιστα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, σε 36 μήνες!

Στην ημερίδα ο καθηγητής παρουσιάζει τα καινούρια στοιχεία που έχουν προκύψει και τα οποία, μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώθηκαν από τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφια, ο οποίος στη Βιέννη είπε ότι επειδή αναβλύζουν φυσαλίδες μεθανίου, πιθανότατα θα υπάρχει και πετρέλαιο. “Δεν είναι ειδικός, προφανώς του το επιβεβαίωσαν οι Αμερικάνοι” – είπε ο κ.Φώσκολος.
Παραθέτοντας τα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ενότητες, ο καθηγητής ανέφερε ότι πετρέλαιο υπάρχει όπου:
- υπάρχει θερμογενετικό φυσικό αέριο (που υπάρχει στην Κρήτη εδώ και 1,5 εκ. χρόνια). “Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά Αμερικάνων που έκαναν έρευνες” – είπε ο κ.Φώσκολος,
- υπάρχουν συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες
- υπάρχουν ράγες
- υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια από όπου βγαίνει φυσικό αέριο,
- υπάρχει τεράστιος όγκος μετρητών στο βυθό
“Η Κρήτη βρίσκεται ακριβώς πάνω σε αυτά, γιατί να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση και να μην έχει πετρέλαιο;” – αναρωτήθηκε ο Αντώνης Φώσκολος, καλώντας τους Έλληνες επιστήμονες να προβληματιστούν. “Είναι δυνατόν να σου αφήνει ένα μπουκέτο λουλούδια έξω από την πόρτα σου κι εσύ να μη ρωτάς γιατί και πως σου τα αφήνει;” – είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο καθηγητής, παράλληλα, προχωρά και σε καταγγελίες, παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εισάγουν υδρογονάνθρακες και δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει τα δικά της αποθέματα πετρελαίου. Ο ίδιος μιλάει με αριθμούς λέγοντας ότι μία μονάδα υδρογονανθράκων που κοστίζει 3 ευρώ, η Ελλάδα την εισάγει έναντι 11 ευρώ και την πωλεί στον καταναλωτή έναντι 17 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ.Φώσκολο, μάλιστα πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης τον χαρακτήρισε δημαγωγό, κατηγορώντας τον ότι πουλάει εμπόριο ψεύτικων.
Δύο τα στρατόπεδα
Την ίδια άποψη με τον Αντώνη Φώσκολο εκφράζει ο Αβραάμ Τζελίλης, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο οποίος κάνει λόγο για 1,5 τρις. κυβικά υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης, ενώ και ο ίδιος αναφέρεται σε οικονομικά συμφέροντα εταιρειών με τις “ευλογίες” πολιτικών προσώπων.
Στο “αντίπαλο” στρατόπεδο βρίσκονται οι κ.κ. Ζαφειρόπουλος, Μαρινέλλης από τα ΕΛ.ΠΕ. και Νικολάου που εμφανίζονται από αρνητικοί ως επιφυλακτικοί.
cretalive.gr

Σχόλια

  1. μας λυνονται πολλες αποριες, για την σημαια της ανεξαρτητης Κρητης για το ΔΝΤ και αλλα πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.