«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω»


Το σύνθημα αυτό συμβολίζει την ανάγκη να αντιστρέψουμε βασικές και κρίσιμες υποχωρήσεις  και παραχωρήσεις  σε πολλούς τομείς. Όλες αυτές οι υποχωρήσεις έγιναν την δεκαετία του 80 και μετά ως αποτέλεσμα  μιας πλασματικής  ευδαιμονίας που χάρισαν τα χρηματοδοτικά  πρωτόκολλα της Ε.Ε αλλά και μιας απίθανα φοβικής  και υποτακτικής ερμηνείας των πολιτικών και οικονομικών διλημμάτων που αντιμετώπισε η χώρα.
«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει να μπορέσουμε να απαγγιστρωθούμε από την δουλεία του Μνημονίου  που μας δανείζει μόνο για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων μας. Άρα το Μνημόνιο  υπηρετεί μόνο τους δανειστές μας. Αφαιρεί πλήρως  από την χώρα την οποιαδήποτε  πρωτοβουλία στην οικονομία . Έχει δε βάλει στόχο την εξαγορά σε όσο πιο εξευτελιστικές τιμές των πλουτοπαραγωγικών  πηγών ή εταιρειών της χώρας στη ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κλπ.


Ιδιαίτερα η άρση ασυλίας έχει μετατρέψει το χρέος της χώρας από δημόσιο σε ιδιωτικό αφού μέχρι και η ιδιωτική περιουσία  είναι διεκδικήσιμα από τους δανειστές σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Ο δε ειδικός λογαριασμός μετατρέπει την χώρα σε ζητιάνο, αφού πρώτα  θα πληρώνονται οι δανειστές  και μετά ότι μένει για τους Έλληνες. Στην Ελλάδα  του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 1000 απολύσεων την ημέρα, των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία οι κοινωνικές συνθήκες είναι ήδη άσχημες. Η αδικία  που βιώνουν  οι πολίτες πιθανόν να τροφοδοτήσει αγριότητα  γι` αυτό  η άμεση διόρθωση ή και ανατροπή της κατάστασης είναι επιτακτική.

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, σημαίνει να έχουμε την δυνατότητα να αποφασίζουμε για μας, πάντα στα πλαίσια  γεωστρατηγικών μας δεσμεύσεων, π. χ στο ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ, το ελληνικό  κράτος  εμφανίζεται  αναβλητικό υπό το βάρος  της απώλειας ελέγχου της οικονομίας. Οι διαρκείς  υποχωρήσεις  σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δίνουν την εντύπωση έλλειψης  αυτοπεποίθησης  ή έλλειψης στρατηγικού οράματος για τη χώρα

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, σημαίνει να συνδέσουμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων με την Ευρωπαϊκή προοπτική.
Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ αλλά χωρίς το αναποτελεσματικό και υποτελικό Μνημόνιο, που θα μας οδηγήσει με σιγουριά σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η αλληλεγγύη  ήταν η βάση στην οποία στηριζόταν ο σχεδιασμός χρηματοδοτικών σχεδίων προς τον φτωχότερο Νότο. Αυτή η αλληλεγγύη όμως  σιγά –σιγά μετετράπη σε τρόπο χρηματοδότησης  τραπεζών αφού οι τελευταίες  υλοποιούσαν  όλα τα προγράμματα.

Με αυτόν τον σχεδιασμό  το τραπεζικό σύστημα  και τα συμφέροντα του απέκτησαν θέση ισχύος  στις συνόδους κορυφής. Η αλληλεγγύη έδωσε τη θέση της  στην τοκογλυφία. Οφείλουμε  να καταθέσουμε  αυτές τις απόψεις στην Ε. Ε  και να κάνουμε  τις ανάλογες συμμαχίες  στον Νότο με στόχο την ανάκτηση  του Ευρωπαϊκού οράματος.

«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω» στην ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ σημαίνει να ενδυναμώσουμε θεσμούς και Σύνταγμα ώστε η ατιμωρησία και το κουκούλωμα να δώσουν την θέση τους σε  αυστηρό κράτος δικαίου.

Η χώρα έχει καταστραφεί  οικονομικά και κανείς δεν τιμωρείται  γι` αυτό. Η χώρα πνίγεται στην διαφθορά και τις μίζες  και κανείς  δεν τιμωρείται γι αυτό. Η χώρα ζει  σε συνθήκες εσωτερικής ανασφάλειας και κανείς  δεν νοιάζεται.

Οι λαθρομετανάστες έχουν μετατραπεί  σε «κινούμενο έγκλημα» και η Ελληνική Αστυνομία  είναι ανήμπορη  να εφαρμόσει συνθήκες  ασφάλειας για την ελληνική οικογένεια.

Η ανάταξη της χώρας  ακόμα κι αν αποδιώξει το αναποτελεσματικό Μνημόνιο δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ηθική ανάταξη και χωρίς πλαίσιο ασφάλειας.

Σχόλια

  1. Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ . ΑΛΛΑ,

    πως θα την πάρουν πίσω αυτοί που μέχρι το 2009 μεθόδευσαν να την δώσουν οι επόμενοι και για αυτά που διακηρύσουν ΔΕΝ έκαναν τίποτα όταν μπορούσαν ?

    Και ερωτώ :

    Τι έκαναν και τι πρότειναν για αυτά που απαιτούν συνταγματικές τροποποιήσεις, οταν έγινε η τελευταία συνταγματική αναθεώρηση επί κυβέρνησης ΝΔ που στήριζαν ?

    Τι έκαναν και τι πρότειναν για την ανακήρυξη της ΑΟΖ από το 2004 - 2009 όταν το δίκαιο των θαλλασσας του ΟΗΕ έχει κυρωθεί από το 1995 με τον Ν. 2321/95 (ΦΕΚ 136Α/23-6-1995) ?

    Τι έκαναν για την διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την λαθρο-μεταναύστεση όταν μάλιστα ήταν επικεφαλείς στο υπουργείο που προίσταται του Λιμενικού Σώματος ?

    Τι έκαναν και τι έπραξαν οταν το χρέος και το έλλειμα έπαιρνε την ανηφόρα το 2008 και 2009 για να διασφαλίζουν την οικονομική υγεία της χώρας ?

    Όταν δοθούν ειλικρινείς απαντήσεις τότε το ξανασυζητάμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.