Θα μας τρελάνουν....

Μπέρδεμα με το δημοψήφισμα...
Χαμένη - ξανά - στην μετάφραση και σε ένα νέο απίστευτο κομφούζιο παραμένει η πολιτική σκηνή του τόπου.
Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο Παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις! Από την πλευρά τους κύκλοι της Προεδρίας επέμεναν πως η ανακοίνωση είναι ακριβής, αν και στη συνέχεια τόνισαν πως η τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μέσω διερμηνέων, ενδεχομένως υπονοώντας πως τα όσα εξέφρασε η κυρία Μέρκελ ίσως και να μην αποδόθηκαν στο …
πνεύμα που η ίδια τα εννοούσε !
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές περί πρότασης της κυρίας Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ανακριβείς"! Λίγο πιο πριν, το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων είχε αντιδράσει αρνητικά και έντονα στην γερμανική πρόταση.
Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα, η κα Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».

Ο κ. Τσιόδρας στην ανακοίνωσή του ωστόσο προσθέτει: «Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198450 

Σχόλια