Σούρλας: ο ένας εξυμνεί τον άλλον που εξύβρισε και τελικά τον αγκαλιάζει και τον ασπάζεται

"ΘΕΛΩ να ολοκληρώσω αυτή την πορεία, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης αυτό που λέγεται συνέπεια, η οποία δυστυχώς λείπει από την πολιτική..."
ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ στις προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών με τη Νέα Δημοκρατία
Τηρώντας στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, ο μακροβιότερος Βουλευτής Μαγνησίας Γιώργος Σούρλας, του οποίου το όνομα ταυτίστηκε με την αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά, σε έναν από κοινού τότε αγώνα με τον αείμνηστο κουμπάρο του Παύλο Μπακογιάννη, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο 9 φορές εκλεγμένος Βουλευτής Μαγνησίας, τις περισσότερες από το 1881 που απελευθερώθηκε η Θεσσαλία (8 φορές είχε εκλεγεί ο Κωνσταντίνος Σπυρίδης) και μοναδικός υπουργός της Μαγνησίας σε μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, επισήμανε ότι αποχωρεί από την πολιτική "με καθαρά χέρια και μέτωπο".

Ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι "Μπορώ να κοιτάζω τον κάθε Μαγνησιώτη και Έλληνα, με υπεφηφάνεια, με καθαρό βλέμμα και καθαρή την συνείδηση και όταν τον χαιρετάω να ξέρει ότι αυτά τα χέρια, τα δικά μου, δεν ακούμπησαν καμία δραχμή ξένη, κανένα ευρώ".
Με αναφορά στις προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών με τη Νέα Δημοκρατία
Ο κ. Σούρλας, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: "Θέλω να ολοκληρώσω αυτή την πορεία, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης αυτό που λέγεται συνέπεια, η οποία δυστυχώς λείπει από τον πολιτική. Για εμένα αυτές είναι αξίες σοβαρές και σπουδαίες. Δεν μπορεί άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την πολιτική φαυλότητα των κατηγοριών, των καταγγελιών και στη συνέχεια ο ένας να εξυμνεί τον άλλον που εξύβρισε προηγουμένως και αφού δεν χειροδίκησε, γιατί δεν μπορούσε, τελικά να τον αγκαλιάζει και ασπάζεται. Διότι οι πολιτικοί δεν είναι απλά εκπρόσωποι του Έθνους για μία μονομερή αποστολή, είναι και παιδαγωγοί. Από τους πολιτικούς διδάσκονται οι νέοι. Και τί έχουμε να διδάξουμε στους νέους όταν άλλα λέμε, άλλα κάνουμε, άλλα πιστεύουμε, άλλα υποστηρίζουμε και συνεχίζεται αυτός ο κύκλος ο άθλιος".
Συνεχίζει τον αγώνα του στο πλευρό της Ν.Δ.
Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά για θέματα Διαφάνειας, του οποίου το όνομα τα τελευταία χρόνια ταυτίστηκε με την αποκάλυψη του σκανδάλου της λαθρεμπορίας και της νοθείας στα καύσιμα του Ελληνικού Στρατού, τόνισε ότι μπορεί να αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο παραμένει μαχητής, δίπλα στην παράταξη της ΝΔ, δίνοντας και αυτός τον δικό του αγώνα για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μέσα από την Κεντρική Επιτροπή Ελκογικού Αγώνα του κόμματος.
e-volos.gr

Σχόλια