Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές 2012 :Το θέμα της Έκθεσης (Νεοελληνικής γλώσας)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από μαθητές που βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα, σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη βασιζόταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι εξεταζόμενοι κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το θέμα είχε ως εξής: "Προσφορά της τέχνης στους νέους και πως το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική επαφή μαζί της. "

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες.
Με μισή ώρα καθυστέρηση δόθηκαν τα θέματα στους εξεταζόμενους σήμερα πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Το πρόβλημα κατά κύριο λόγο είχε να κάνει με τις φωτοτυπίες και αφορά κυρίως σε σχολεία όπου διαγωνίζεται μεγάλος αριθμός υποψηφίων.
Σύμφωνα με αρκετούς το κείμενο είναι ιδιαίτερα δύσκολο με δύσκολες λέξεις και νοήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.