Με τον Τσίπρα… δίχως τσίπα!


Γράφει ο Περσεύς Δίγαμμα
Ανέκαθεν το ομολογούσαμε αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε.
Η πολιτική δεν έχει τσίπα!
Μόλις είδαν ότι ο στόχος των 151-153 εδρών είναι απατηλό όνειρο, άρχισαν όλοι να μιλάνε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού, εθνικής σωτηρίας!!! Δηλαδή θέλουν και πάλι να μας σώσουν. Μόλις το ποσοστό του Τσίπρα ανέτρεψε το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, άρχισαν οι «σωτήρες» να μιλάνε για εθνική σωτηρία!! Μιλάνε για στήριξη ή ανοχή σε μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση δήθεν εθνικής ενότητας! Και οι δυο.. εντελώς «τυχαία»…αλλά συντονισμένα, στράφηκαν κατά του μνημονίου…αλλά μέσα από την Ευρώπη!! Με άλλα λόγια: Με τον Τσίπρα…. δίχως τσίπα!


Μα αυτοί οι δυο δεν ήταν που προεκλογικά έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και μιλούσαν για αυτοδυναμία; Ο Σαμαράς για αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Βενιζέλος για αυτοδύναμη Ελλάδα, υπαινισσόμενος αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ; (εδώ γελάμε μέχρι να σκάσουμε!!)
Αυτοί οι δύο δεν ήταν που έλεγαν ότι το μνημόνιο είναι πανάκεια και που έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, παραδίδοντας «άνευ όρων» τη χώρα στους δανειστές; Αυτοί δεν είναι που μας επέβαλαν ως πρωθυπουργό ένα μέλος της Trilateral Commission, ο οποίος μας παρακινούσε να ψηφίσουμε τη «συγκυβέρνηση»;
Γιατί δεν διαπραγματεύθηκαν; Γιατί δέχθηκαν όλους τους όρους των μνημονίων; Γιατί έλαβαν τόσα αντιλαϊκά μέτρα ξεπερνώντας ακόμη και το μνημόνιο; Έρχονται τώρα με κροκοδείλια δάκρυα και τι μας λένε; Επαναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση, επαναπροσδιορισμό, με στήριξη του Τσίπρα! Μα καθόλου τσίπα;
Χάσατε κύριοι! Τελειώσατε! Ο λαός δεν σας θέλει πια!
Οι νέες απειλές περί καταστροφής της χώρας, λόγω ακυβερνησίας, δεν περνάνε. Τόσα χρόνια, που ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΣ την, δεν σας πείραξαν; Οι ίδιοι άνθρωποι, που επί 30 χρόνια αλώνιζαν και θέριζαν, από τον ιδρώτα του Έλληνα εργαζόμενου, ήταν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά σας. Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.
Το πιο αστείο από όλα, που ακούσαμε, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση! Σιγά κύριοι μεγαλόψυχοι του ΠΑΣΟΚ…χαλαρώστε!! Δηλαδή υπήρχε περίπτωση, εσείς που τώρα γονατιστοί παρακαλάτε τον Τσίπρα, να συζητούσατε και για υπουργικούς θώκους; Μήπως για να διορίσετε κάνα Σηλιόπουλο, Μπεγλίτη, Διαμαντοπούλου (Μπίλντεμπεργκ) ή Παπακωνσταντίνου (Μπίλντεμπεργκ); Αλήθεια σε ποια περιφέρεια εξελέγησαν όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ;…..ψάχνω τις λίστες και δεν μπορώ να τους βρώ….μάλλον χάσανε το «πρωτο» και έμειναν απλά «κλασάτοι» από τον ελληνικό λαό.
Και έρχεται τώρα ο Βενιζέλος και παρακαλάει τον Τσίπρα να μπει στην κυβέρνηση!! Δεν αντέχει να είναι στο σπίτι του.. θέλει να είναι στην κυβέρνηση…..στην κυβέρνηση Τσίπρα…..δίχως τσίπα!!
Θέλουν οπωσδήποτε να σχηματίσουν κυβέρνηση. Πάση θυσία. Με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμη και κλητήρες να τους βάλει ο Τσίπρας θα το δεχθούν….για την εθνική σωτηρία! Είναι έτοιμοι να κάνουν ότι τους πει ο Τσίπρας και για να δείξουν ότι θέλουν εθνική ενότητα βάζουν και τον Κουβέλη από δίπλα. Δήθεν και καλά, για να την βαπτίζουν ευρείας αποδοχής! Έλεος! Θέλουν να συγκυβερνήσουν, έστω και ως υπεύθυνοι κυλικείων στα υπουργεία. Αρκεί μα μην ξαναγίνουν εκλογές! Γιατί άραγε;
Διότι απλά γνωρίζουν ότι στις επαναληπτικές εκλογές ο κόσμος θα τους τιμωρήσει πιο σκληρά. Ο λαός θα δώσει ένα οριστικό χαστούκι στους πρωτεργάτες της καταστροφής της χώρας. Τώρα που οι εκλογείς είδαν ότι υπάρχει ελπίδα για την ανατροπή, θα ενισχύσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κλπ
Γνωρίζουν καλά ότι αν γίνουν ξανά εκλογές, θα είναι η καταστροφή τους. Γι’ αυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σχηματισθεί κυβέρνηση. Αμφότεροι θα στηρίξουν τον Τσίπρα….. δίχως τσίπα!

(*) Trilateral Commission: Διεθνής οργάνωση προσωπικοτήτων, μπροστά στην οποία η Λέσχη Bildemberg μοιάζει παιδική χαρά.

Σχόλια

 1. Μάλλον υποφέρεις από καθυστέρηση... τότε δικαιολογήσαι γιατί τόσο άσχετος με τα πολιτικά δρώμενα δεν μπορεί να είσαι.
  Πρώτον, ο Σαμαράς έδωσε ψήφο ανοχής. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση, με κανέναν υπουργό, απλώς θα του δώσει την κοινοβουλευτική δύναμη να κάνει τις διαπραγματεύσεις του (με μόνη προυπόθεση να μη μας βγάλει από το Ευρώ).
  Δεύτερον, ο Βενιζέλος μιλάει για κυβέρνηση σωτηρίας στην οποία ο ίδιος θα είναι μειοψηφία. Αυτό ζητούσε και ΠΡΙΝ τις εκλογές, γκε γκε;
  Τρίτον, ο Σαμαράς ΖΗΤΟΥΣΕ αυτονόητα αυτοδυναμία (αν δεν σ'αρέσει, όταν κατέβεις εσύ στις εκλογές ζήτα μόνο 50 έδρες) αλλά εφόσον σήμερα είναι όνειρο απατηλό προσφέρεται να λύσει τα χέρια του Τσίπρα.
  Τρίτον, ο Τσίπρας κατά το Σύνταγμα έλαβε διερευνητική εντολή για να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, όχι για να πίνει ρακόμελα στα Εξάρχεια με συλλόγους και κινηματίες. Υποτίθεται ότι θα κάνει διαπραγματεύσεις με πολιτικούς αρχηγούς με κοινοβουλευτική παρουσία, αλλά αυτός μάλλον χάνει το χρόνο του και το δικό μας όσο η χώρα κρέμεται από μια κλωστή
  Αν ο αντιμνημονιακός χώρος έχει ξεφτέρια σαν εσένα δυσκολεύομαι να καταλάβω πως θα επικρατήσετε για πάνω από μια εβδομάδα χωρίς να τα κάνετε θάλασσα. Κοινώς, να ξέρουμε δηλαδή ότι τα παραδοσιακά αστικά κόμματα είναι η μόνη μας λύση.
  ΥΓ: Ο Τσίπρας αποφάσισε να στείλει γράμμα στην Επιτροπή ζητώντας ανάπτυξη, δεν γράφεις κανένα διθύραμβο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑΙ ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.