Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Νέο όχι Μπουτάρη στους Πόντιους

Επιμένει ο δήμος να μην δίνει κοινόχρηστους χώρους στις Ομοσπονδίες των Ποντίων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, υποστηρίζει ότι
δεν δέχεται να «διαδραματίσει έναν ρόλο κατά τον οποίο θα επιλέγει ανάμεσα σε επιμέρους ομαδοποιήσεις, διαιωνίζοντας τις όποιες διαιρέσεις» που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο Ομοσπονδίες που εκφράζουν τον Ποντιακό κόσμο.


Σε αυτό το πνεύμα η διοίκηση «δεν παραχωρεί κοινόχρηστο χώρο σε καμία οργάνωση, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προνομιακή μεταχείριση της μιας έναντι της άλλης. Εάν υπάρχει οργάνωση που δεν θέλει να ενταχθεί σ? αυτό το σκεπτικό, μπορεί κάλλιστα να βρει χώρο, όμως όχι κοινόχρηστο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η ποντιακή κοινότητα της πόλης αποτελεί κύριο και ουσιαστικό συστατικό της. Γι? αυτό ο Δήμος την αγκαλιάζει στην ολότητά της, καλώντας όλους κάτω από μία στέγη την ημέρα αυτή της Μνήμης» ξεκαθαρίζει η διοίκηση του δήμου.

Τέλος, ο δήμος ανέλαβε πρωτοβουλία και θα τιμήσει την Ημέρα Μνήμης με μια ενωτική Επιμνημόσυνη Δέηση από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκαν όλες οι Ποντιακές Οργανώσεις.


διαβάστε την αλήθεια και το παρασκήνιο εδώ:

Πραξικόπημα Μπουτάρη για την εκδήλωση για τη Γενοκτονία !

 

Ταχάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.