Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ:«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και η συντηρητική ΝΔ θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε ότι δεν αναμένει να καταγγείλει η Ελλάδα το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και η συντηρητική ΝΔ θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση», δήλωσε προς το ραδιόφωνο Deutschlandfunk προσθέτοντας ότι «και οι δυο λένε: θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ. Τώρα όμως θα πρέπει να συζητηθεί πώς μπορούν να συνοδευτούν τα πακέτα λιτότητας από μέτρα κοινωνικής στήριξης».
Ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα επιρρίπτουν Αριστερά και Πράσινοι και στη γερμανική κυβέρνηση.
«Η βάναυση πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε εκεί, γνώρισε μια ηχηρή απόρριψη», σχολίασε ο πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς Κλάους Έρνστ για να προσθέσει: «Η θεραπεία σοκ της Μέρκελ έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της ακυβερνησίας».
Για «εκδίκηση της δημόσιας διαπόμπευσης της Ελλάδας» έκανε λόγο η επικεφαλής των γερμανών Πρασίνων Κλάουντια Ροτ.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.