Σας Ευχαριστώ, Συμμαχητές μου . . . .


Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Δικηγόρος/Ανεξάρτητος Έλληνας
Οι εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ανέδειξαν το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ως πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη. Το 11% είναι εκλογικό ποσοστό που υποδηλώνει βάσιμα προοπτική εξουσίας. Ο νεογνός πολιτικός μας σχηματισμός, κατόρθωσε να διεμβολίσει το πολιτικό κατεστημένο, εκλέγοντας 33 βουλευτές. Ο Ελληνικός λαός με τη ψήφο του, ουσιαστικά, κατήγγειλε τα μνημόνια και τις πολιτικές που υπαγορεύονται από αυτά. Καταδίκασε απερίφραστα και με ένταση κάθε πολιτική εθνικής και κοινωνικής ταπείνωσης. Ανέδειξε τον πατριωτισμό ως άξονα πολιτικής σκέψης και στρατηγικής.
Ο Έλληνας με τη ψήφο του υπογράμμισε ότι επιθυμεί χάραξη πολιτικής με επίκεντρο το εθνικό συμφέρον, που υπερασπίζεται τη βιοτική αξιοπρέπεια του πολίτη, που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μία Ελληνική πολιτική στρατηγική που θα μπορεί να συγκρουστεί με την αλαζονεία της πολιτικής, όπως υπαγορεύεται από την οικονομική και τραπεζική ολιγαρχία στην Ευρώπη. Μία πολιτική που θ’ αφυπνίσει και τους υπόλοιπους πολίτες της Ευρώπης, επαναφέροντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο και όχι το απάνθρωπο κυνήγι του πλουτισμού, έναντι οιουδήποτε τιμήματος, ακόμη και λεηλατώντας, το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο ενός λαού. Μία πολιτική, που θα υπαγορεύσει νέους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των κοινωνιών και όχι των κερδοσκόπων ολιγαρχών.

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" οφείλουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Έλληνα πολίτη, όπως αυτές εκφράστηκαν με τη ψήφο του. Απαγορεύονται τα λάθη, ακόμη και τα ανθρώπινα. Γιατί αν δεν πετύχουμε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών θα διαπράξουμε ασυγχώρητο πολιτικό έγκλημα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από εδώ και εμπρός. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Χρειάζεται νηφαλιότητα, καθαρό μυαλό, ξεκάθαρες και εφικτές θέσεις, καθορισμός στόχων, χρονοδιάγραμμα επίτευξης αυτών. Να επιδιώξουμε ευρύτερη συναίνεση. Σε επίπεδο βάσης, και όχι μόνον σε επίπεδο πολιτικών ηγεσιών. Είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί μία ευρύτερη πατριωτική και κοινωνική συμμαχία, με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας, γιατί διαφορετικά θα συντελέσουμε σε μία διακυβέρνηση από το "αριστερό πολιτικό μέτωπο", με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία της.
Συμμαχητές Σταυροφόροι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω, από καρδιάς, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στην υποψηφιότητά μου. Ανυπόκριτα αισθάνομαι συγκινημένος από την αγάπη σας, από την αυθόρμητη, αυτόβουλη, συμμετοχή υποστήριξης στην πολιτική μου προσπάθεια. Αντί να σας αναζητώ, με αναζητούσατε! Αντί να σας κινητοποιώ, με κινητοποιούσατε! Κι αυτό γιατί γνωρίζατε τις πολιτικές μου θέσεις και αξίες από τη συμμετοχή μου στην εκπομπή "Μακελειό" του Στέφανου Χίου.

Παρ’ όλο που στη διάθεσή μας είχαμε μηδαμινό χρόνο για προεκλογικό αγώνα, συγκεκριμένα μόλις επτά (7) ημέρες, αφού στις 27 Απριλίου γύρισα από το εξωτερικό, εξαιτίας της πολυήμερης απουσίας μου για τη χειρουργική επέμβαση στο αριστερό μου μάτι. Για πρώτη φορά συμμετείχα σε εκλογική διαδικασία, χωρίς να υφίσταται συγκροτημένη ομάδα υποστήριξης της υποψηφιότητάς μου, χωρίς καν στοιχειώδη προπαρασκευαστική προετοιμασία. Οι περισσότεροι αγνοούσαν την υποψηφιότητά μου.

Κι όμως, χάριν σ’ εσάς, πετύχαμε πολλά! Μαζί πετύχαμε ένα αξιόλογο προσωπικό εκλογικό αποτέλεσμα. Η υποψηφιότητά μου είχε πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική ταυτότητα. Είχε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Είχε θέσεις και προτάσεις. Γι’ αυτό και η κάθε ψήφος ήταν συνειδητή επιλογή, που επικύρωνε αυτές τις πολιτικές σκέψεις και προτάσεις, που βρήκαν ανταπόκριση όχι μόνον στην εκλογική περιφέρεια της Β' Αθηνών, αλλά παντού, όπου υπήρχε Έλληνας Πατριώτης. Εκατοντάδες είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα συμπαράταξης που έλαβα από τους Έλληνες του Εξωτερικού, και χιλιάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Μέσα σε λίγες μέρες κάναμε αισθητή την παρουσία μας. Εσείς, ο καθένας χωριστά, με αυτοοργάνωση, αγωνίστηκε και υποστήριξε την υποψηφιότητά μου, γιατί είχε πολιτικές θέσεις, που η κοινωνία ασπάζεται και επιδιώκει να ενταχθούν στην "πολιτική ατζέντα".

Πετύχαμε το πολιτικό μας μήνυμα να γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στην κοινωνία, ανεξάρτητα πολιτικών τοποθετήσεων [βλέπε στο YouTube κεντρική πολιτική ομιλία Παύλου Σαράκη] . Να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, μαχητικά, με ποιότητα, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Να θέσουμε τις βάσεις για μία αφετηρία αγώνων για την Ελλάδα και την κοινωνία. Χωρίς συμβιβασμούς, δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ "ΑΡΜΑ" ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ για να σταυροδοτηθούμε, ώστε να πετύχουμε την εκλογή μας. Στηριχθήκαμε κατ’ επιλογήν , αποκλειστικά στον καθημερινό πολίτη, στον άνθρωπο της βιοπάλης αλλά και της αγοράς. Η υποψηφιότητά μου εξέφραζε όλους εσάς, γι’ αυτό αποκλείσαμε τη συμμετοχή μας σε μηχανισμούς υποστήριξης. Δεν μας ταιριάζει αυτή η πολιτική πρακτική. Αναζητούμε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Μακριά από εμάς η "καρεκλομαχία". Δεν θα υποχωρήσουμε από τα "πιστεύω" μας, δεν θα τ’ ανταλλάξουμε με "ασυνείδητους" σταυρούς. Εμείς δίνουμε τη Μάχη Για Την Ελλάδα, για την κοινωνία, σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.


Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας. Για να πάμε σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, για να γνωριστούμε με περισσότερους. Μόνον ο χρόνος μας έλειπε για ν’ ανατρέψουμε τους μηχανισμούς σταυροδοσίας, που επιβάλλουν τη διατήρηση των ίδιων και των ίδιων, τα ίδια και τα ίδια.

Έλαβα 3984 σταυρούς, από τους οποίους οι 3069 ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ! Είναι νίκη, είναι τιμή για μένα. Και για εσάς. Αυτή είναι η Αρχή. Το ξεκίνημα!

Συμμαχητές, Συνεχίζουμε . . . !

Σας ευχαριστώ!
Είμαι ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Είμαι Ανεξάρτητος Έλληνας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ!
(www.sarakis.blogspot.com)

Σχόλια