Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Δεν θα χρεοκοπήσει άμεσα η Ελλάδα

Η Barclays Capital, επισημαίνει τρείς λόγους, οι οποίοι μεταθέτουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας μετά τις εκλογές.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
1) Είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να περιορίσει σημαντικά και άμεσα την χρήση του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) από τις ελληνικές τράπεζες. 

 2) Αν και τις επόμενες μέρες των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου υπήρξε μεγάλη εκροή καταθέσεων, πλέον η τάση έχει περιοριστεί. 
 3) Το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα έως τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή μετά τις επερχόμενες εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.