Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Να μας πει και ο κ. Σαμαράς επί ποιού ορίου φτώχειας διαπραγματεύτηκε για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Από χθες γίνεται ένας ντόρος στο διαδίκτιο σχετικά με το αν ο Πάνος Καμένος αντιφάσκει σε αυτά που λέει στο ΣΚΑΙ με βάση το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στο link αυτό μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίμαχο βίντεο, που βέβαια δεν έχει ενεργοποιημένη την αποστολή σχολίων γιατί ως γνωστό είναι εύκολο να κάνεις αλλά όχι να δέχεσαι κριτική.
Στο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπάρχει μία παράγραφος πριν από την κλίμακα των φορολογικών συντελεστών που εμφανίζεται στο βίντεο και που λέει επί λέξη:
"Επαναπροσδιορισμός Αφορολόγητου Νομοθετική ρύθμιση για τον επαναπροσδιορισμό του Αφορολόγητου των φυσικών προσώπων στο Όριο της Φτώχειας, όπως αυτό καθορίζεται από τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε"
Δηλ. πρώτα θα οριστεί το όριο της φτώχειας και θα χρησιμοποιθεί σαν βάση για το αφορολόγητο και αν είναι κάτω από τα 12.000 τότε η διαφορά μέχρι τα 12.000 θα έχει συντελεστή 5%.

Μα αυτό ακριβώς λέει ο Πάνος και στο βίντεο όταν λέει
"Κάτω από το όριο της φτώχειας κάτω από 12.000 ή 14.000 ευρώ δεν υπάρχει φορολογία, δεν μπορείς να πάρεις φόρο από έναν φτωχό άνθρωπο".
Δεν μιλάει για πάγιο αφορολόγητο αλλά για όριο φτώχειας.
Άρα αυτά που λέει είναι συνεπη με το πρόγραμμα.
Αυτό που κάνει είναι ότι δίνει σαν όριο της φτώχειας στην κουβέντα τα 12.000 ευρώ. Αυθαίρετα, ίσως αφού δεν έχουμε επίσημα στοιχεία.
Απομένει να μας πει και ο κ. Σαμαράς επί ποιού ορίου φτώχειας διαπραγματεύτηκε για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.