Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας

Κώστας Αγοραστός: «Διοργάνωση ιδιαίτερης αξίας»
Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Βορείου Ομίλου στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι αγώνες διεξάγονται από τις 11 έως τις 13 Μαΐου με τη συμμετοχή 6 ομάδων εκ των οποίων και μια από τη Λάρισα και μια από το Βόλο.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι η Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο των αγώνων με σημαντικές διοργανώσεις όπως αυτή, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας. «Η Λάρισα μπορεί και διοργανώνει με επιτυχία τέτοιου είδους αγώνες γι’ αυτό και βλέπουμε πολλές αθλητικές διοργανώσεις στη Θεσσαλία.

Υπάρχει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, συνέργειας και συνεργασίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία που έχει σαν στόχο την προώθηση του «ευ αγωνίζεσθε» και γενικότερα των ιδεωδών του αθλητισμού. Παράλληλα αγώνες όπως αυτοί δημιουργούν μια κινητικότητα στην περιοχή καθώς θα συμμετάσχουν πάνω από 100 αθλητές ακολουθούμενοι από προπονητές, συνοδούς, γονείς κ.α.» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι αγώνες αυτοί σημαίνουν τεχνογνωσία για όλους όσους ασχολούνται στην πόλη με το άθλημα και προάγουν τον αθλητισμό γενικότερα. «Είναι αγώνες ιδιαίτερης αξίας γιατί σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα περνάν και ένα μήνυμα μαχητικότητας και αγωνιστικότητας.
Απ’ την πλευρά του ο Α’ αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Κατσαρός δήλωσε: «Η Ελληνική Υδατοσφαίριση δίνει ένα μεγάλο ραντεβού για άλλη μια φορά στην πόλη της Λάρισας, η οποία έχει καταξιωθεί με τις διοργανώσεις που φιλοξενεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ρεντζιά γιατί στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε για να αναδείξουμε το άθλημα. Αναμένουμε μεγάλες συναντήσεις με αρκετό ενδιαφέρον και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες θα αναδειχθούν αθλητές και προπονητές που θα πλαισιώσουν και τις εθνικές μας ομάδες».
Ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και έφορος υδατοσφαίρισης γυναικών κ. Δημήτρης Κουρέτας επεσήμανε το γεγονός ότι η ύπαρξη δυο σημαντικών ομάδων από τη Λάρισα και το Βόλο δείχνει ότι δημιουργείται μια «παράδοση» για το άθλημα στη Θεσσαλία και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση αυτή. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι με τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας λύθηκε και το πρόβλημα που υπήρχε εδώ και τρεις μέρες με το φυσικό αέριο στο κολυμβητήριο και πλέον θα είναι και πάλι ανοικτό για το κοινό.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) και τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας (ΝΟΛ). Το πρόγραμμα των αγώνων είναι Παρασκευή 11/5 Τελετή έναρξης στις 20:00, Σάββατο 12/5 και Κυριακή 13/5 αγώνες 10 πμ. έως 14 μμ. και 6μμ. έως 10 μμ.
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σάκης Παιδής, ο γεν. αρχηγός του ΝΟΛ κ. Κων/νος Παπαδόπουλος και ο έφορος κ. Γ. Μπεγιλιώτης, ο αλυτάρχης κ. Κων/νος Λιαπίκος, ο διαιτητής κ. Μ. Σκαλοχωρίτης και οι προπονητές κ.κ. Κ. Γαλανόπουλος και Γ. Θεοχάρης.


Σχόλια