Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

"ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ"


Aκολουθεί  δήλωση πρόεδρου Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, μετά την συνάντηση με του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο
"Μόλις τελείωσε η συνάντηση που είχα με τον κ. Πρωθυπουργό.Υπήρχε μια εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το εσωτερικό αλλά και την παρουσία της χώρας μας στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.Υπήρξε ενημέρωση στα θέματα που αφορούν την Άμυνα και τα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική.
Οφείλω να πω ότι ήταν μια εκτενής ενημέρωση.Προχωρούμε κατ' αρχήν με ομαλό τρόπο προς την διεξαγωγή των εκλογών όπου η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο κ. Πικραμμένος, έχουν πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσουν μια ομαλή προεκλογική περίοδο και μια, ουσιαστικά, συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην διασφάλιση της ομαλότητας μέχρι την 17η Ιουνίου.

 Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τα νέα από την σύσκεψη του ΝΑΤΟ, τα πρώτα νέα που έχουμε, φαίνεται ότι ήταν θετικά. Βεβαίως υπήρξαν προκλητικές δηλώσεις και η στάση από την μεριά των αξιωματούχων των Σκοπίων αλλά και από την μεριά της Τουρκίας, όπως οι δηλώσεις Νταβούτογλου ότι τα Σκόπια για τα επόμενα 200 χρόνια θα έχουν την στήριξη της Τουρκίας, ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μας. Ήταν ακόμη μια φορά στα πλαίσια της γνωστής τουρκικής πολιτικής, όπως επίσης και η δήλωση του κ. Νταβούτογλου ότι είναι, ο ίδιος λέει, "Μακεδόνας".
Φαίνεται ότι υπάρχει μια πίεση προς τη χώρα και η απάντηση θα είναι μια εθνική ομοψυχία. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό να είνα ενιαία και δυνατή. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Και θα ενωθούμε. Εμείς θα αποτελέσουμε εγγύηση σε αυτή την προσπάθεια η οποία πρόκειται να γίνει.
Όσον αφορά τώρα τις επόμενες συναντήσεις στο Eurogoroup. Μετά την απόφαση του G8, η Ελλάδα θα κληθεί με την υπηρεσιακή της κυβέρνηση να παραστεί στην συνάντηση και του κ. Ρομπάι και του Eurogroup. Οι απόψεις που εκφράσαμε στον κ. Πρωθυπουργό είναι ότι απατείται, κατά την άποψη μας, άμεσα να αντιληφθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι μας, ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζιτών.
Ο ελληνικός λαός έχει φθάσει αυτή την στιγμή στο απροχώρητο. Η εθνική μας οικονομία έχει φθάσει σε πολύ δύσκολο σημείο. Οι εταίροι μας έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα εκείνων που διαμεσολαβούν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού λαού και να δανείζουν με 7%, με 6%, με 5%, με 4%, όταν η Ευρωπαϊκ Κεντρική Τράπεζα δανείζει ουσιαστικά με 1% τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα απελευθέρωση κονδυλίων για τα θέματα της ανάπτυξης. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον στηρίζουμε διότι εκπροσωπεί την χώρα στις συναντήσεις αυτές και αυτή θα ειναι η στάση μας μέχρι τέλους. Παράλληλα επιμένουμε πως είναι σαφές ότι το μνημόνιο οδηγεί ουσιαστικά σε αδιέξοδο και τον ελληνικό λαό και την εθνική οικονομία, αλλά οδηγεί σε αδιέξοδο περισσότερο τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Η καταγγελία του μνημονίου πρέπει να γίνει άμεσα και να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την ρότα. Δεν μπορεί να προχωρούμε σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι εγγυητές της εθνικής σταθερότητας. Θα κάνουμε το παν προκειμένου να παραμείνουμε οι εγγυητές της εθνικής σταθερότητος. Και θα το κάνουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.