Σχέδια παρέμβασης στον τύπο και το ιντερνετ κατέστρωνε ο Άκης

Κοίτα να δείς που ο Άκης ήθελε να μας χώσει λεφτά και δεν το ξέραμε ! Φτου gamoto, δεν προλάβαμε να δούμε πώς είναι το σοσιαλιστικό χρήμα...

Πάνω από 270.000 ευρώ ζητούσαν δημοσιογράφοι για να εξωραΐσουν το προφίλ του Άκη Τσοχατζόπουλου στην κοινή γνώμη.

Το ποσό αυτό ήταν για προσωπικές τους αμοιβές, καθώς και για τη διενέργεια σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης με κατευθυνόμενο θέμα τις «σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα».

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού, σχεδιαζόταν από καιρό η επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθούσε με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί και την αποκατάσταση στα μάτια της κοινής γνώμης της εικόνας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνει επιστολή προς τον πρώην υπουργό με προσχέδιο πρότασης για την γενικότερη πολιτική παρουσία του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η επίμαχη επιστολή προέρχεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από δημοσιογράφο, που υπογράφει ως «Νίκος» με παραλήπτη τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Η επιστολή

«Αγαπητέ Άκη», ξεκινά η επιστολή και συνεχίζει «σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.

Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.

Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.

Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x μήνες = 270.000 ευρώ.

Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Φιλικά,

Νίκος».

Το προσχέδιο πρότασης

Σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου» προς τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, προτείνονται τα εξής:

Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα: «Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος». (γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites - blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media. Προτείνονται οι ιστοσελίδες: Press-gr.blogspot.com, citypress.gr.blogspot.com, tro-ma-ktiko.blogspot.com, zoomnews.gr, tsiliadoros.blogspot.com, kripsinos.blogspot.com, taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη) (ευχαριστούμε για την εκτίμηση, σωστά μας διάλεξες Άκη, άλλωστε, για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι), newsbomb.gr, newscode.gr, voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη), i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com.
Προτείνονται επίσης, σύμφωνα πάντα με τον «Νίκο»: 60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),
Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου
Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.
Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)
Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).
Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).
Πλάνο πολιτικής παρέμβασης

Όπως αναφέρει ο «Νίκος», η στρατηγική για να αντιστρέψουν το κλίμα θα στηριζόταν στο σενάριο ότι «ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».

Τέλος «προτείνεται οικονομική συνεργασία 7.000 ευρώ / μήνα κατόπιν συμφωνητικού (δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο). Προτείνεται επίσης η ύπαρξη κονδυλίου για διαχείριση κρίσεων στο παραπάνω χρονικό διάστημα (διάστημα έξι μηνών)».



σχόλιο taxalia: δυστυχώς δεν προλάβαμε..... κι έτσι τον ξεσκίζαμε τον καημένο τον Άκη. Τζάμπα το σχέδιο του "Νίκου". Πάντως, για να κόψουμε την πλάκα, δεν υπήρχε περίπτωση.... 
μια απλή αναζήτηση στο google, θα πείσει τον "Νίκο" (κλικ εδώ)



Σχόλια