Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Φτάνει πια, τέρμα η κοροϊδία...


Σε μια προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου και κοροϊδίας του ελληνικού λαού επιδίδεται προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος χθες, στην συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις φυσικά στο Δημόσιο, γιατί δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις».
Η κοροϊδία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, βάσει του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί με τη ΝΔ «να μειώσουμε την απασχόληση στη γενική κυβέρνηση κατά τουλάχιστον 150.000 την περίοδο 2011-2015 .....Έως το τέλος του 2012 δεσμευόμαστε να πετύχουμε 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις».
Για τους μισθούς και τις συντάξεις, είπε ότι δε θα γίνουν άλλες μειώσεις, αφού υπάρχει «ανάγκη να διατηρηθεί - έως ότου μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις μειώσεις και τις αδικίες - το διαθέσιμο εισόδημα».
Στην πραγματικότητα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί βάσει του μνημονίου να προχωρήσουν «σε αναθεώρηση των προγραμμάτων δημόσιας δαπάνης που θα επικεντρωθεί σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις». Επίσης, για μειώσεις κατά 12% στα αυτοαποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημόσιου τομέα αλλά και για τη λήψη «διορθωτικών μέτρων που θα περιλαμβάνουν πρόσθετες στοχευμένες μειώσεις στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα».
Στην ίδια συνάντηση, ο Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να επανακτήσει τις συμμαχίες που έσπασαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και μεγάλο τμήμα των δημόσιων υπαλλήλων, «που κινήθηκε μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναγνωρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς, μπορώ να πω, δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο....Με σεβασμό, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο πώς μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.