Χ. Παπασπύρος: Έχουμε εθνική αντιπρόταση

Παπασπύρος Χάρης
«Ανατρέπουμε τη λογική της ύφεσης» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο larissanet.gr o υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαράλαμπος Παπασπύρος.   
Το μνημόνιο ίσως είναι η πλέον χρησιμοποιημένη λέξη τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα. Με την «εισβολή» του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, τα μπλόγκς παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά. Ένα από αυτά που θα πρωταγωνιστήσουν στην έρευνα και στις αποκαλύψεις είναι το exomatiakaivlepo. Πίσω του κρύβεται ένα Λαρισαίος, ο Χαράλαμπος Παπασπύρος.
Η ενασχόληση του με το διαδίκτυο τον φέρνει σε επαφή με τον Πάνο Καμμένο. Ένα e-mail του τελευταίου ήταν αρκετό. Το ένα φέρνει το άλλο. Και η φυσιολογική κατάληξη αυτής της φιλίας δεν είναι άλλη από την υποψηφιότητα του απόστρατου Ταξιάρχου της Πολεμικής Αεροπορίας στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό.
Ο κ. Παπασπύρος μιλάει στο larissanet.gr για όλα:

Παπασπύρος ΧάρηςΚε Παπασπύρο αν ο Αλέξης Τσίπρας λάβει τη διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο κοινοβούλιο θα δώσουν τις ψήφους τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές. Δεν μπορεί να δοθεί ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε οποιοδήποτε αντιμνημονιακό κόμμα, αν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει πλήρης αποδοχή της ιδρυτικής διακήρυξης και των θέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει σύγκλιση σε θέματα οικονομίας και αντιμετώπισης των μνημονίων (τα οποία θεωρούμε παράνομα και το χρέος απεχθές και επαχθές) αλλά μας χωρίζει χάος στα εθνικά θέματα (Σκόπια, Θράκη) και το μεταναστευτικό.
Όλοι ανεξαιρέτως μιλάνε για κατάργηση του άρθρου 86, που προστατεύει του υπουργούς, καθώς και για την βουλευτική ασυλία. Ποιά είναι η δική σας θέση;
Η θέση μας είναι σαφής αδιαπραγμάτευτη και συμπεριλαμβάνεται τόσο στην ιδρυτική μας Διακήρυξη όσο και στην εθνική μας αντιπρόταση (πρόγραμμα)
Απαιτούμε την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.
Παράλληλα απαιτούμε την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
«ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ»
Αν όχι Μνημόνιο, τότε τι;
Όχι Μνημόνιο. Εμείς λέμε το αυτονόητο: ότι οι στόχοι του Μνημονίου δεν είναι η σωτηρία της χώρας μας και η δημιουργία μιας ευέλικτης, αναπτυσσόμενης και υγιούς οικονομίας. Ούτε καμίας άλλης Ευρωπαϊκής Οικονομίας, η οποία αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις. Εμείς έχουμε Εθνική Αντιπρόταση. Αυτή την Εθνική Αντιπρόταση καταθέτουμε στους Έλληνες και με τη θετική αποδοχή της, θα κυβερνήσουμε.
Θέτουμε πρωτίστως δύο ισοδύναμους στόχους. Πρώτον, την ψυχική και πνευματική αφύπνιση του λαού μας, διότι η κρίση και τα προβλήματα τον έχουν οδηγήσει σε παραλυτική εσωστρέφεια που τον καθιστούν ανήμπορο να  αντιδράσει. Απαιτείται ηθικό και ψυχική δύναμη για να πολεμήσουμε την παρούσα κατάσταση. Αλλά στοχεύουμε και στην κοινή λογική. Διότι στη χώρα μας, πολλοί πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά κυρίως τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι κυβερνητικοί εταίροι, έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Εισηγούμαστε πολιτικές προτάσεις απλές, κατανοητές, λογικές, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες, διότι είναι πολιτικές προτάσεις που βγαίνουν από την καθημερινή μας τριβή με τον κόσμο και αντανακλούν τον παλμό της αγοράς. Αν λοιπόν δεν μελετήσουν προσεκτικά τις προτάσεις μας και τις απορρίψουν χωρίς επιχειρήματα, τότε σκοπός τους δεν θα είναι η επιτυχία του όποιου αλλοδαπού προγράμματος «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας, αλλά προφανώς η διάλυση της χώρας και η κοινωνική αναταραχή.
«ANΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ»
Μπορείτε να μας πείτε χωρίς Μνημόνιο πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;
Παπασπύρος ΧάρηςΤο Μνημόνιο δεν έχει κατασκευαστεί για να πληρώνονται από αυτό οι μισθοί και οι συντάξεις. Είναι ένας μηχανισμός για την εξυπηρέτηση χρέους. Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες μέτρησης και ανάλυσης του Χρέους, όπως προβλέπεται από την Εθνική Αντιπρότασή μας, με στόχο η χώρα να καταστεί ξανά, το συντομότερο δυνατό και με σαφή αναπτυξιακή στόχευση, φερέγγυα και αξιόχρεη, τιμώντας στο ακέραιο τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς της και μόνον αυτές. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ξεφεύγουμε από τα ψευδεπίγραφο δίλλημα, αλλά ανατρέπουμε με απόλυτο σχεδόν τρόπο τη λογική της ύφεσης και της μη βιωσιμότητας του χρέους, όχι με την επαπειλή της επιθετικής στάσης πληρωμών ενός απελπισμένου οφειλέτη, αλλά με τη δημιουργική αντιπρόταση ενός ισότιμου, αλλά αποφασισμένου συνομιλητή.
«Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ»
Στρατιωτικοποιείτε την πολιτική; Θα υπάρχουν ένστολοι στο Υπουργικό Συμβούλιο; Δεν υπάρχει τώρα ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
Όχι. Καταργείται το σύνολο των πολιτικών θέσεων που εκμεταλλεύονταν τον στρατό και την αστυνομία για μικροκομματικούς λόγους με αποτέλεσμα την μείωση της αποτελεσματικότητας αμυντικής αποτροπής και καταπολέμησης του εγκλήματος. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα διοικούν τα πρώην Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα. Πολιτικός προϊστάμενος και Υπουργός θα είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος δεν θα είναι ούτε νυν ούτε πρώην ένστολος. Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ένστολοι και στρατηγικοί σύμβουλοι (όχι στρατιωτικοί) συνεργάζονται χωρίς την εμπλοκή μικροκομματικών συμφερόντων. Το ίδιο ισχύει και για τη δικαιοσύνη: φαινόμενα παρεμπόδισης του έργου της για να προστατευτούν κομματικοί και επιχειρηματικοί ημέτεροι δεν θα είναι πλέον εφικτό να γίνουν. Η δικαιοσύνη αποκτά πραγματική ανεξαρτησία και ο Έλληνας δικαστής τη θέση που του αρμόζει με βάση το Σύνταγμα, ώστε να μπορεί απερίσπαστος να αποδώσει τις ευθύνες στο ακέραιο.
«ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΟΖ»
Πέστε μας δυο λόγια για την ανακήρυξη της ΑΟΖ 
Δημιουργούμε Ειδική Επιτροπή Υποθέσεων Θαλάσσης από υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΞ, του ΠΝ, του Λιμενικού σώματος και εξέχουσες προσωπικότητες οι οποίες εμπλέκονται στο εν λόγω ζήτημα ούτως ώστε να προσδιοριστεί η βέλτιστη στρατηγική του κράτους για τη συνολική, ενιαία σε όλο το μήκος των θαλασσίων συνόρων, οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Η Ειδική Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στην Κυβέρνηση προς εφαρμογή εντός 30 ημερών.
«Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ»
Πείτε μας για να καταλάβουμε είστε: Εντός ή εκτός Ευρώπης; Εντός ή εκτός Ευρώ;
Δεν υπάρχει δίλημμα σε αυτό το ερώτημα και κακώς τίθεται. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η Ελλάδα, ήδη από το 1980, έδεσε τη μοίρα της με την Ευρώπη, αλλά το έκανε βασιζόμενη στο πνεύμα της ισότητας και δικαιοσύνης μεταξύ των Κρατών-Μελών, με βάση τα οράματα των ιδρυτών της, για μια Ευρώπη του σεβασμού των κρατών-εθνών που την απαρτίζουν και της ισόρροπης ανάπτυξης. Θέτουμε στόχο την επιστροφή στην Ευρώπη των Ιδρυτών της, τον επανακαθορισμό της πορείας της στον Κόσμο, την επαναφορά της ακτινοβολίας της στην Οικουμένη ως κοιτίδα πολιτισμού, λογικής, και σεβασμού προς τις ανάγκες των λαών της. Δεν μπορεί λοιπόν ένας πολιτικός φορέας που πρεσβεύει αυτή την Ιδέα και εμφορείται από αυτές τις πολιτικές, να θέτει τον εαυτό του εξ’  αρχής εκτός Ευρώπης και των θεσμών της.
Θέλουμε να είμαστε μέρος της Ευρωζώνης. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε καλόπιστα λύσεις και προτάσεις στα προβλεπόμενα θεσμικά πλαίσια. Αλλά όχι απεμπολώντας συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία αποτελούν καταστατικές παραδοχές της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ. Εμείς μόνο αυτή την εθνική προοπτική προσφέρουμε στους Έλληνες. Εμείς κάνουμε αγώνα όχι μόνο για να πείσουμε, αλλά και για να πιέσουμε για τη συγκεκριμένη προσέγγιση, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη
«ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Ποιο είναι το όραμά σας για την Λάρισα:
Θέλω να αναδείξω την πόλη που αγάπησα και με κέρδισε από το 1982 που παρουσιάστηκα ως νεαρός αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία.
Προσβλέπω και εκεί εστιάζω τις σκέψεις, μου που ευελπιστώ να μπορέσω να τις πραγματώσω, σε μια Λάρισα Κέντρο της Ελλάδας, στην πράξη και όχι στα λόγια.
Ο στόχος είναι απλός η πόλη μας και ευρύτερη περιοχή, να αποτελέσει κόμβο επιχειρηματικό, αγροτικό, τουριστικό και συγκοινωνιακό, με σχέδιο και προοπτική εικοσαετίας.
Δεν είναι δυνατόν κ. Παπαστεργίου, αγαπητέ Λευτέρη, να έχουμε τον μεγαλύτερο κάμπο, να έχουμε εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και να παραμένουν “εγκλωβισμένα”.
Δεν είναι δυνατόν να έχουν κατακλύσει τις Βρυξέλλες και όλες τις μεγάλης πόλεις της Ευρώπης τα Τουρκικά φρούτα και λαχανικά και όχι μόνο και να μην μπορούν οι Θεσσαλοί παραγωγοί να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Δεν γίνεται να έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, αυτό της 110 ΠΜ, και να μην το αξιοποιούμε, ελκύοντας αεροσκάφη cargo, για την μεταφορά των προϊόντων μας σε όλη την Ευρώπη.
Κάποιοι βλέπουν βέβαια σαν ανάπτυξη την εγκατάσταση στο αεροδρόμιο φωτοβολταϊκών, παραχωρώντας, σχεδόν ξεπουλώντας 200 στρέμματα αντί πινακίου φακής. Πότε θα αξιοποιήσουμε επιτέλους τον Όλυμπο για την τόνωση του χειμερινού Τουρισμού και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής; Δεν μπορώ να βλέπω όλες αυτές τις ομορφιές του τόπου μας αναξιοποίητες, έχω όραμα, έχω την εμπειρία, την γνώση και την βούληση να αγωνιστώ για όλα αυτά που σας ανέφερα.

Σχόλια

  1. Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τη συνέντευξη του κ. Παπασπύρου, αλλά μου δημιουργήθηκαν ορισμένα ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων, τα οποία και παραθέτω :

    1> Μιλάτε για κατάργηση των υπουργών εθνικής άμυνας , προστασίας πολίτη και δικαιοσύνης.
    α. Σε ποια χώρα του σύγχρονου δυτικού κόσμου ισχύει αυτό ?
    β. Πως είναι δυνατόν ο έχων την επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας να έχει και τη πολιτική εποπτέια αυτών ?
    γ. Πως θα υλοποιηθεί αυτή η πρόταση ειδιικά για το ΥΠΕΘΑ όταν στο άρθρο 45 του συντάγματοα αναφέρεται « O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων της Xώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Kυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει. Aπονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει.». ? Μηπως η πρόταση είναι τελικά αντισυνταγματική ?

    2> .Συμφωνώ απόλυτα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ η οποία ήδη έχει γίνει στα νότια και δυτικά θαλλάσια σύνορα (εκκρεμούν οι αντίστοιχες διμερείς συμφωνίες).
    α. Τι θα κανετε με τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα, καθώς η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το δίκαιο των θαλασσών του ΟΗΕ του 1982 ? Θα προχρήσετε σε μονομερή ανακήρυξη ?
    β. Στη περίπτωση της μονομερούς ανακήρυξης και εάν η τουρκική πλευρά θεωρήσει την ενέργεια ως casus belli, τι θα πράξετε ?

    3> Λετε ότι είστε υπέρ της ΟΝΕ και πολύ κάνετε και το λέτε. Από την άλλη λέτε στην αντιπρόταση σας ότι θα καταγγείλετε το μνημόνιο. Μήπως αυτή η μονομερής καταγγελία, αν δεν γίνει αποδεκτή από τους ευρωπαίους εταίρους (όχι το ΔΝΤ), θα μας αναγκάσει να ξαναγυρίσουμε και πάλι στη δραχμή ?

    3> Όσον αφορά το οραμά σας για την Ελλάδα με χαροποιεί ιδιαίτερα που κάποιος δηλώνει ότι έχει όραμα για την εκλογική του περιφέρεια παρότι δεν είναι, απ’ ότι φαίνεται από τα λεγομενά σας, ντόπιος. Το οραμά σας παρότι δεν είμαι λαρισαίος θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση , αλλά υπάρχουν και τα πιο κάτω ερωτήματα :
    α. Έχει τεθεί από οποιδήποτε φορέα της περοχής Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής η χρήση του αεροδρομίου για αερομεταφορές προιόντων της περιοχής ? Αν ναι ποια ήταν η θέση της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων ?
    β. Γιατί να μην χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Αγχιάλου για αυτό το σκοπό, το οποίο ήδη εξυπηρετεί πτήσεις charter, και σνδυάζει και με θαλάσσιες μεταφορές λόγω της γειτνίασης με το λιμάνι του Βόλου ?
    γ. Από πού συνάγεται η εκποίηση 200 στρέμματα «αντί πινακίου φακής» για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στο αεροδρόμιο της Λάρισας ? Και ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι που αναφέρετε ? Μήπως τελικά αυτή ή έμεση καταγγελία σας είναι ανυπόστατη και κινδυνολογική ?

    Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας στο μπλογκ και πιστεύω ότι θα βρείτε το χρόνο να με καλύψετε με τις αντίστοιχες διευκρινήσεις στα ερωτήματα που έθεσα.

    Καλή επιτυχία και καλή εκλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ επί των ερωτήσεών σας:
    1. Θα υπάρχει πολιτικός προιστάμενος. Πολιτικός προϊστάμενος και Υπουργός θα είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος δεν θα είναι ούτε νυν ούτε πρώην ένστολος.Άρα δεν τίθεται θέμα εποπτείας από ένστολους.
    Παρόμοιο σχήμα υπάρχει στις ΗΠΑ με τον σύμβουλο Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο.
    Η δομή αυτή δεν επηρρεάζει τις αρμοδιότητες του προέδρου της δημοκρατίας.
    2.Σχετικά με την μονομερή καταγγελία. Σίγουρα και πάντα όταν διαπραγματεύεσαι και μάλιστα με ισχυρό οπλοστάσιο και όταν επηρέαζεις την ευρωπαική οικονομία με κατάρρευση σε περίπτωση χρεοκοπίας, θα πετύχεις.
    Εξάλλου μέχρι σήμερα απλά υπέγραφαν ότι τους έφερναν, χωρίς καν να τα διαβάζουν (κατά δήλωσή τους)
    3. Η πρόταση και λειτουργία του αεροδρομίου cargo στην Λάρισα, ουδόλως επηρεάζει το αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Παράλληλα η Λάρισα γεωγραφικά είναι στο κέντρο της Θεσσαλίας. Επίσημα δεν έχει τεθεί το θέμα και κατ επέκταση δεν υπάρχει θέση των φορέων της Λάρισας.
    Το θέμα των φωτοβολταικών με την παραχώρηση 200 στρεμμάτων, είναι επίσημα εντεταγμένο στα προγράμματα ΣΔΙΤ και είναι στην φάση μελέτης από το ΥΠΕΘΑ.
    Ευχαριστώ για τις ευχές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Παπασπύρου κάνετε ένα βασικό λάθος, οταν καταγγέλεις μια σύμβαση δεν τίθεται θεμα διαπραγμάτευσης αλλά επίλυσης του θέματος σε δικαστήριο. Και επειδή έχετε (φαντάζομαι) διαβάσει την δανειακή σύμβαση η επίλυση θα γίνει στο Λουξεμβούργο. Αυτοί ξέρετε δεν καταλαβαίνουν αυτά που λέτε αλλά δικάζουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
      Από που συνάγεται λοιπόν οτι θα δικαιωθούμε ?
      Και αν τελικά δεν δικαιωθούμε τι θα κάνετε ? Θα προχωρήσετε σε στάση πληρωμών , δήλωση χρεοκοπίας και άτακτη επιστροφή σε απαξιωμένη δραχμή ?

      Διαγραφή
    2. ΣΔΙΤ ? Δεν έχετε μάθει οτι το πρόγραμμα ΣΔΙΤ δεν υπάρχει πλέον ?
      Δειτε τη σχετική ιστοσελίδα
      http://www.sdit.mnec.gr/el/projects/
      Οι τελευταίες εντάξεις είναι 1/9/2008 και αν ψάξετε δεν υπάρχει τίποτα επίσημα ενταγμένο για το θέμα που αναφέρεστε.

      Διαγραφή
  3. Κατα αρχάς ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.
    Θα ήθελα να επανέλθω με μια παρατήρηση αλλα και μια ακόμα διευκρίνηση καθώς δεν δόθηκε σχετική απάντηση.
    Παρατήρηση. Στις ΗΠΑ υπάρχει το DOD (Dep. of Defence) αντίστοιχο με υπουργείο με κατά αντιστοιχία υπουργό τον κ. Leon E. Panetta (secretary of Defense). O σύμβουλος εθνικής ασφαλείας (δεν θυμάμαι το ονομά του) αποτελεί ειδικό σύμβουλο εντεταγμένο στο cabinet του προέδρου Ομπάμα. Δίνω και σχετικό link για το DOD http://www.defense.gov/
    Διευκρίνηση. Δεν δόθηκε απάντηση για τα ερωτήματα σχετικά με την ΑΟΖ και ειδικά για το θέμα με τη Τουρκία.
    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ,
      Eίναι προφανές ότι εμείς προχωράμε στην οριοθέτηση της ΑΟΖ παντού και μονομερώς όπου απαιτηθεί.
      Για όλους εμάς η ΑΟΖ δεν είναι μόδα που είπε ο Δρούτσας είναι εθνική αναγκαιότητα και προάσπιση των εθνικών επιδιώξεων και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
      Κανένας μας δεν φοβάται τους Τούρκους και δεν πρόκειται να τους φοβηφούμε ειδικά τώρα.....
      Βλέπε το παράδειγμα της Κύπρου αναφορικά με την ΑΟΖ και το φυσικό αέριο. Οι Τούρκοι δεν έκαναν τίποτα απολύτως παρά μόνο δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.

      Διαγραφή
    2. Κε Παπασπύρου και αυτή τη φορά συγκρόινεται ανόμια πράγματα.
      Η Κύπρος έχει υπογ΄ραψει διμερείς συμφωνίες με τα κράτη των νοτιων και ανατολικών θαλασσίων συνόρων με Ισραηλ, Λιβανο, Αύγυπτο
      http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/all/AB89462E00BC0F73C22575710025E69C?opendocument
      Κατόπιν αυτών των συμφωνιών αυτών κάνει τις συγκεκριμένες έρευνες στο οικόπεδο 12 που είναι νότια της κυπρου. Παρά όμως τις διμερείς συμφωνίες υπάρχει σχετική ένταση στην περιοχή ("δεν έκαναν τίποτα απολύτως", αναφέρεται) την οποία πιστεύω οτι γνωρίζεται.
      Οσο για την ελληνική ΑΟΖ υπάρχουν δυο σημαντικά θέματα για τα οπόια η Τουρκία θα αντιδράσει, το θέμα των υδάτινων συνόρων που ακόμα δεν έχει καθοριστεί κοινα από τις δύο χώρες και το θέμα του καστελόριζου που περιορίζει σημαντικότατα την ΑΟΖ της Τουρκίας.
      Αν τώρα πιστεύεται οτι η χώρα είναι σε κατάσταση που της επιτρέπει θερμό επεισόδιο ή και αναμέτρηση με τη Τουρκία, στη περίπτωση που αυτή θεωρήσει την ενέργεια ως casus belli (ήδη το έχει θέσει για τα 12 ΝΜ), τότε μου θυμίζετε τη ρήση του Ανδρέα "βυθίσατε το χορα".

      Διαγραφή
  4. ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠαρ Μαΐ 04, 10:29:00 μ.μ. 2012

    ΚΟΛΩΝΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ? ΧΑΡΗ...ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορισμένες διευκρινήσεις σχετικά με το κυβερνητικό - πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.
    1/ Το πολιτιακό σύστημα των ΗΠΑ είναι απόλυτα προεδρικό, δεν υπάρχει πρωθυπουργός και υπουργοι - βουλή σύμφωνα με τα ευρωπαικά πρότυπα.
    2/ Η Διακυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία) γίνεται από το πρόεδρο o οποίος ορίζει τους secretary των 15 Department (αντίστοιχα των υπουργείων της ευρώπης) οι οποίοι δεν είναι εκλεγμένοι. Δειτέ σχετικά στο http://www.whitehouse.gov/administration/cabinet
    3/ Ο πρόεδρος δεν εκλέγεται άμεσα από το λάο, αλλά έμεσα μέσω εκλεκτόρων που εκλέγονται με γενκές εκλογές ανα πολιτεία. Μαζί με τον πρόεδρο εκλέγεται έμεσα και ο Αντιπρόεδρος.
    4/ Το σύστημα εκλογής εκλεκτόρων είναι απόλυτα πλειοψηφικό. Δηλαδή ο πρώτος σε ψήφους σε μια πολιτεία παίρνει όλους τους εκλέκτορες της πολιτείας. πχ (αν ίσχυε στις ελληνικές εκλογές) αν η η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα στην Λάρισα με ένα ποσοστό 30 % θα έπαιρνε και τις 8 έδρες.
    5/ Για τη νομοθετική εξουσία υπάρχουν δύο σώματα το Κογνρέσο και η Γερουσία.
    6/ Στις ΗΠΑ υπάρχει ο απόλυτος δικοματισμός (δημοκρατικοι - ρεπουμπλικάνοι) ενω υπάρχουν και 2-3 μικρά κόμματίδια (υπάρχει και ΚΚ) τα οποία όμως δεν έχουν καμμία ελπίδα έκφρασης είτε σε κυβερνητικό , είτε σε νομοθετικό επίπεδο λόγω του εκλογικό νόμου.
    7/ Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει η εννοια της αντιπολίτευσης με τα δικά μας δεδομένα.
    8/ Τέλος να μην ξεχνάμε οτι η ΗΠΑ είναι συνομοσπονδία πολιτειών με κεντρική κυβέρνηση τον πρόεδρο, ενω οι πολιτείες διοικούνται από τους τοπικούς κυβερνήτες.

    Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό δεν υπάρχει καμμία μα καμμία σχέση με το ελληνικό σύστημα που είναι προσαρμοσμένο στα πρότυπα της ευρώπης και είναι στην ουσία πρωθυπουργική δημοκρατία .

    Όσον αφορά των σύμβουλο ασφαλείας είναι ο Thomas E. Donilon http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_E._Donilon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρότι έχω γράψει δυο σχόλια σχετικά με το θεμα της καταγγελίας της δανειακής και τα ΣΔΙΤ μετά λύπης μου δεν έχω δεί ακόμα την δημοσιευσή τους. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που εμποδίζει την δημοσίευση ?
    Αν ήταν θεμα απλής καθυστέρησης και δημοσιευθούν το παρόν σχόλιό μου δεν έχει εννοια δημοσίευσης.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδα οτι το ενα μου σχόλιο δημοσιεύθηκε, αλλά το άλλο σχετικά με ΣΔΙΤ για φωτοβολταικά στο αεροδρόμιο όχι. Φαινεται υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, οπότε σας τα υποβάλλω εκ νεου :

      ΣΔΙΤ ? Δεν έχετε μάθει οτι το πρόγραμμα ΣΔΙΤ δεν υπάρχει πλέον ?
      Δειτε τη σχετική ιστοσελίδα
      http://www.sdit.mnec.gr/el/projects/
      Οι τελευταίες εντάξεις είναι 1/9/2008 και αν ψάξετε δεν υπάρχει τίποτα επίσημα ενταγμένο για το θέμα που αναφέρεστε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.