Σημεία ομιλίας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλη Φράγκου σε εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο


«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να παραβρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση της Ελληνικής ομογένειας της πόλης του ΣΙΚΑΓΟ, με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Με την ευκαιρία της 25ης Συνόδου του ΝΑΤΟ, μετέφερα νωρίτερα την άφιξή μου εδώ, προκειμένου να βρεθώ μαζί σας.
Η σκέψη όλων των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα είναι κοντά σας, κοντά στην απανταχού Ομογένεια, που με το ακλόνητο φρόνημα και τη βαθιά ριζωμένη εθνική της συνείδηση αποτελεί σημαντική δύναμη ευημερίας και προόδου, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη μητέρα πατρίδα.
Ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί, αναμφισβήτητα στο σύνολό του, ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, που είναι αλήθεια ότι υπήρξε πάντα και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα, Έθνος της Διασποράς. Μας συνδέουν άρρηκτοι αδελφικοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί, οι οποίοι επιβεβαιώνονται και ανανεώνονται συνεχώς.

Η δυναμική σας παρουσία παρέχει τα εχέγγυα ότι θα συνεχίσετε να ανταπεξέρχεστε με την ίδια επιτυχία στις ποικίλες προκλήσεις των καιρών, ούτως ώστε ο Ελληνισμός να ισχυροποιείται διαρκώς και να βελτιώνει τη διεθνή του θέση.
Είναι άλλωστε αναμφισβήτητο γεγονός ο ρόλος που διαδραματίζει η Ομογένειά μας στα εθνικά θέματα. Η συμβολή της στη προώθηση των πάγιων και δικαίων θέσεων, που αφορούν στα θέματα αυτά, υπήρξε ανέκαθεν σημαντική και αποτελεσματική.

Αγαπητοί φίλοι,
με την ιδιότητά μου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η χώρα μας παρά την οικονομική κρίση, παραμένει ισχυρή, και πάντα στην πρώτη γραμμή με τις άξιες Ένοπλες Δυνάμεις της.
Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα, με υψηλό φρόνημα, με άρτιο εξοπλισμό με εξαίρετο στελεχιακό δυναμικό, το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι είναι καθ΄ όλα έτοιμο να αποτρέψει κάθε είδους απειλή.
Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε προβληματισμός ή ανησυχία αναδύεται στην σκέψη του καθενός μας, δεν προσήκει στην περίπτωσή μας και σε ότι με αφορά, από την θέση στην οποία βρίσκομαι, σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλω την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και αξιών μας ως Έθνους».

Σχόλια