Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε πιστοί σε ό,τι έχουμε πει προεκλογικά".


"Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
Είχαμε μια εκτενή συζήτηση και για τα θέματα της οικονομίας και για τα επιμέρους εθνικά θέματα.
Καταρχάς υπάρει μια διαπίστωση.Μια διαπίστωση, ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης του αντιμνημονιακού μετώπου, διότι ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 120 βουλευτών, έστω και για ψήφο ανοχής, δεν υπάρχει.

Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 33 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φθάνουν στον αριθμό των 120, με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ.
Άρα θέμα σχηματισμού κυβερνήσεως από το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει.
Έχουμε διαπιστώσει διαφωνίες ιδιαίτερα στα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ονομασία των Σκοπίων,με το όνομα Μακεδονία που θα συζητηθεί σε λίγες ημέρες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Διαφωνούμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με την λαθρομετανάστευση και για τη Θράκη.
Συνεπώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε σε άλλη συζήτηση, διαπιστώνοντας τις διαφορές μας.
Στα οικονομικά, ακόμη και σύγκλιση να υπάρχει, όπως στο θέμα της διαγραφής του μνημονίου, αυτό θα πρέπει να εξετασθεί πλέον μόνο στα πλαίσια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας .
 Αν τα άλλα κόμματα τα οποία στήριξαν το μνημόνιο, αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους,να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου,κατάργησης των δανειακών συμβάσεων,άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ και βεβαίως τιμωρία για αυτούς οι οποίοι ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια,θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε πιστοί σε ό,τι έχουμε πει προεκλογικά".


Σχόλια