Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Επικίνδυνα παιχνίδια οι εικασίες περί εξόδου..

«Ο επικεφαλής της Κ. Ο. των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ προειδοποιεί για τις ολέθριες συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όποιος ελαφρά τη καρδία εικοτολογεί για το θέμα αυτό παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, είπε σήμερα στο Βερολίνο ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Ο Σταϊνμάγερ διευκρινίζει πάντως ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να μην καταγγείλει μονομερώς τα συμφωνηθέντα. Από τους Έλληνες αναμένει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου μια «έξυπνη και υπεύθυνη απόφαση». Είναι στα χέρια τους, όπως είπε ο πρώην υπ. Εξωτερικών.

Η φιλοευρωπαϊκή πορεία και η προσπάθεια να γίνει πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι ο μοναδικός δρόμος διεξόδου από την κρίση. Όλα τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και τη σοβαρότητα της κατάστασης», υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ. «Οι πολίτες και η οικονομία δεν αντέχουν και νέα ταλαιπωρία για το σχηματισμό κυβέρνησης», προειδοποίησε ο Κάιτελ για να προσθέσει: «Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έδειξαν ξεκάθαρα ότι τα 3/4 των πολιτών τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Ο κ. Κάιτελ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη αυτή πλειοψηφία υπέρ του ευρώ, τα κόμματα δεν κατάφεραν να σχηματίσουν μια σταθερή φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση. Προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, όπως είπε, είναι μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η πλήρης επίγνωση των πολιτικοοικονομικών προκλήσεων της χώρας και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.