Δεν τρομοκρατείται πλέον ο Ελληνας...

Δείτε την πρώτη συνεδρίαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Πάνου Καμμένου:

Είμαστε πολλοί
Είμαστε ανεξάρτητοι
Είμαστε Έλληνες
Χριστός Ανέστη

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Σας καλωσορίζω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Το κίνημα των πολιτών που ξεκίνησε ενώνοντας Ελληνίδες και Έλληνες από όλο το πολιτικό φάσμα του χθες, από όλη την Ελλάδα και απέτρεψε την συγκυβέρνηση της Τρόικας και της υποτέλειας, της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.

Του κινήματος που σηματοδοτεί την επαναφορά της ηθικής στην πολιτική, της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, της ισχυρής φωνής της πατρίδας που δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες, ούτε από χρηματοδότες, ούτε από αφεντικά.

Αφεντικό μας είναι μόνο οι Έλληνες, σε αυτούς μόνο δίνουμε λογαριασμό, αυτούς μόνο εκπροσωπούμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες μας έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπούμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία, με μόνη δέσμευση τον όρκο μας στο Σύνταγμα και την Ιδρυτική μας Διακήρυξη που συνδιαμορφώσαμε μαζί με τα ιδρυτικά μέλη μέσα από το διαδίκτυο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συνιδρυτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη συμμετοχή τους στην ίδρυση του Κινήματος , αλλά και να τους ζητήσω τη συνέχεια της συμμετοχής σε κάθε απόφαση που θα λάβουμε. Εμείς είμαστε απλώς οι εκπρόσωποι τους, εκείνοι είναι ουσιαστικά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Κρίση είναι όταν κάτι νέο γεννιέται και το παλιό αρνείται να πεθάνει.

Είμαστε το νέο και καθήκον μας είναι αποτρέποντας το χθες να κτίσουμε μαζί το αύριο επαναφέροντας την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες.

Καταθέσαμε στον Ελληνικό λαό σαφή κυβερνητική πρόταση και περιγράψαμε με κάθε λεπτομέρεια βήμα με βήμα την λύση για την επανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας, την έξοδο από την αγχόνη των δανειστών, το αδιέξοδο και την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Εμείς είμαστε η δύναμη σταθερότητας σε αυτό το κλίμα πολιτικής αναξιοπιστίας των πολιτικών του χθες που σταδιακά αλλάζουν ανάλογα με τα κελεύσματα των τραπεζών και των διεθνών κερδοσκόπων που τους κρατούν με τις μαύρες σακούλες της Siemens .

Αυτό που εμείς λέμε οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ισχύει για πάντα.

Ο Ελληνικός λαός με την εντολή της 6ης Μαΐου έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Δεν τρομοκρατείται πλέον. Δεν απειλούμαστε από το δόγμα του Σοκ και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Όσο μας απειλείτε τόσο περισσότερο μας δυναμώνετε.

Ο κίνδυνος είναι οι δυνάμεις της υποτέλειας που οδηγούν στην απώλεια της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Προβάλουν τώρα την απειλή της ακυβερνησίας ενώ την προκαλούν οι ίδιοι παραμένοντας γαντζωμένοι στις καρέκλες των Αρχηγών και ενώ ψελλίζουν ότι έλαβαν το μήνυμα ούτε αποσύρουν τις προσωπικές εγγυητικές επιστολές τους ούτε παραιτούνται.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι δεν συγκαλούν καν τις Κοινοβουλευτικές τους ομάδες φοβούμενοι την ανατροπή από την καρέκλα και επιδιώκουν να μην αλλάξει καν η Βουλή καταπατώντας ακόμα μία φορά το Σύνταγμα.

Ο Λαός εξέλεξε 300 αντιπροσώπους και στην κοινοβουλευτική δημοκρατία η εθνική αντιπροσωπεία δίνει την λύση.

Βενιζέλος και Σαμαράς ψελλίζουν για δήθεν ψήφο ανοχής σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, αλλά δεν λένε ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται 120 βουλευτές με θετική ψήφο που δεν υπάρχουν με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ. Όλο αυτό το παιχνίδι που γίνεται τις τελευταίες ημέρες και τις τελευταίες ώρες, είναι ουσιαστικά ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να συγκροτηθεί αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή γιατί δεν υπάρχει η πλειοψηφία 120 βουλευτών. Όλα τα άλλα λοιπόν περί ανοχής είναι ψέματα.

Οι τηλεοπτικοί ιππότες του μνημονίου που μέχρι την Κυριακή διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση σήμερα μιλούν για τρίτο δρόμο.

Δεν έχουν κανένα σχέδιο για την χώρα, παρά μόνο τα μνημόνια και αρνούνται να σχολιάσουν καν την Εθνική αντιπρόταση μας που αποτελεί το μόνο δρόμο εξόδου.

Το πιο επικίνδυνο δε είναι ότι παρακαλούν και σχεδιάζουν ακόμα και στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων για να απειλήσουν τον Ελληνικό Λαό. Το άκουσα σήμερα το πρωί από βουλευτή να λεέι "μακάρι να μην υπάρχουν" ενώ αποκρύπτουν ότι προτιμούν να πληρώσουν στις 15 Μαΐου 450 εκατομμύρια Ευρώ στους δανειστές, που αντιστοιχεί σε απλήρωτο ΦΠΑ από τους Γερμανούς της HOCHTIEF, για το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η απάντηση όμως έρχεται από την Ευρώπη του Νότου.

Κάθε μέρα που περνά έχουμε δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών και Ηγετών που μιλούν ξεκάθαρα για το αδιέξοδο που δημιουργείται από την πολιτική της Μέρκελ προς όφελος των Τραπεζών και την αδυναμία των χωρών να πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια
.
Μεταξύ της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ χωρών μελών διαμεσολαβούν οι τραπεζίτες εισπράττοντας 3,4,7, πλάσια επιτόκια οδηγώντας τις οικονομίες σε ύφεση και τους πολίτες στη φτώχεια.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η εκλογή ναζιστικών και ακραίων κομμάτων που γίνονται πλέον επικίνδυνα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Πέραν όμως της οικονομίας αναδεικνύονται και δυνάμεις πολιτικής με θέσεις στα Εθνικά θέματα που οδηγούν σε σκοτεινούς δρόμους την Ελλάδα.

Ρωτώ ευθέως τους Σαμαρά και Βενιζέλο που απειλούν με ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ :
  • Συμφωνήσατε ή όχι με την είσοδο στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΑ ;
  • Συμφωνήσατε ή όχι με την αναγνώριση της θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη ως εθνικής μειονότητας κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης; Αν όχι πως δίνετε ψήφο ανοχής ;
  • Συμφωνείτε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την λαθρομετανάστευση ; Αν όχι πως λέτε ότι θα ανήχθητε τη διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Τις προϋποθέσεις θα τις θέσουμε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα το απόγευμα : Ρωτάμε ευθέως τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων :
  • Θα ψηφίσετε ή όχι την άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Μην ξεφεύγετε πάλι με την Χάγη σας λέμε τώρα Ανακήρυξη κι αν θέλουν οι γείτονες μας να προσφύγουν εκείνοι ας υπογράψουν πρώτα τη Συνθήκη για το Δίκαιο της θάλασσας. Δεν μπορεί να προσφύγει κάποιος στο Δικαστήριο της Χάγης αν δεν δεχθεί πρώτα τη σύμβαση για την οποία προσφεύγει.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Το μόνο δίλημμα είναι ΝΑΙ Ή ΟΧΙ στο μνημόνιο

Το 68 τοις εκατό του ελληνικού λαού είπε όχι στις 6 Μαΐου

Καλώ τους Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων να δώσουμε εθνική λύση τώρα.

Στο χέρι της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να ζητήσει από τους αρχηγούς οι οποίοι έχουν δεσμευθεί προσωπικά με εγγυητική επιστολή, είτε να παραιτηθούν από την αρχηγία του κόμματός τους , είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές που τους υποχρέωσαν να υπογράψουν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούμε σε πανστρατιά όλους τους έλληνες όχι για να παραδώσουμε την Ελλάδα, αλλά για να προασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα.

Οι άλλοι ας καλέσουν τους Νεοφιλελεύθερους υπηρέτες του μνημονίου χάρισμά τους.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους που βρίσκονται εδώ , τον Πρόεδρο του «Άρματος Πολιτών» τον Γιάννη Δημαρά, τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες» του Νότη Μαριά, τα Κινήματα της Πλατείας . Καλούμε όλα τα Κινήματα να έρθουν κοντά μας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» για να δημιουργήσουμε το μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο.

Καλούμε και εκείνους που μπορεί να συγκρουστήκαμε για οποιοδήποτε λόγο στο παρελθόν,εμείς τα ξεχνάμε όλα , η Ελλάδα προέχει. Η μάχη για την απελευθέρωση της χώρας είναι υπεράνω των προσωπικών διαφορών.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,


Οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι ασφυκτικές.

Θέματα όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ,

η σύναψη συμφωνιών για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων,

η εξέταξη του αιτήματος των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ,

η αδιανόητη στάση της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ,

καθώς και πλήθος άλλων ζητημάτων τα οποία χρήζουν στρατηγικής προσέγγισης

αφήνονται πρακτικά στην τύχη τους.

Αυτό εξυπηρετεί τους πάντες πλην της Ελλάδος.

Δεν είναι τυχαίο και δεν αποτελεί απότοκο της εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας.

Αποτελεί την πηγή της.

Κάποιοι έχουν κίνητρο να δημιουργούν και να συντηρούν αυτή την παραπλάνηση.

Είναι μέρος των ψυχολογικών επιχειρήσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων .

Αντί να ασχολούμαστε ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού με όσα το Σύνταγμα ορίζει,

ασχολούμαστε με την επικοινωνιακή διαχείριση μιας εικόνας σε κάποιο κανάλι.

Αποπροσανατολισμός των Ελλήνων, αποπροσανατολισμός των εκπροσώπων του,

με κύριο σκοπό την υλοποίηση ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδίων.

Κανένα εξ'αυτών των σχεδίων δεν είναι υπέρ της Ελλάδος.

Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε απόλυτα .

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μην επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα

με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε για να υλοποιηθεί

το σχέδιο οικονομικής αποσάθρωσης του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη των Εθνών.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει απόλυτα κατανοητό από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

και θα πράξουν τα δέοντα για να προστατέψουν την Ευρώπη. Την Ευρώπη των Εθνών και όχι την Ευρώπη των τραπεζιτών.

Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας.

Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα

της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών που επιθυμούν το αυτό.

Σας καλώ να επενδύσετε ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου όσο χρόνο χρειαστεί

για να εντρυφήσετε σε βάθος στο σύνολο των ζητημάτων

ούτως ώστε να εκπροσωπήσετε επάξια τον Ελληνικό Λαό που σας επέλεξε.

Δεν έχετε την επιλογή απλά να απαντάτε με πειστικό τρόπο στα ερωτήματά του.

Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να του προσφέρουμε ένα επίπεδο αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων

το οποίο θα αντιστοιχεί στο υψηλότερο επίπεδο πληροφόρησης

στο οποίο θα έχετε εκ του ρόλου σας πρόσβαση,

καθώς και σε υψηλότερο επίπεδο ανάλυσης

στο οποίο θα έχετε την επιλογή να γίνεται κοινωνοί και συνδιαμορφωτές.

Οι κανόνες εμπλοκής έχουν αλλάξει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ήδη αλλού: πέρα και πάνω από το παρελθόν.

Έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Σας καλώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα να γίνει η πρώτη των πρώτων. Η κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελεί το δόρυ του Κινηματός μας.

Δύο όπλα θα υπάρχουν : η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Καταστατικό Συνέδριο που θα το ετοιμάσουμε με όλους τους συνιδρυτές. Θα επικοινωνούν συνέχεια με τους πολίτες, θα ρωτάμε τους πολίτες θα συνδιαμορφώνουμε τη γνώμη με τους πολίτες και αυτό θα γίνει όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα. Από τη γεννησή μας και αύριο και μεθαύριο.

Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και τις οποίες εμείς τις έχουμε γράψει ξεκάθαρα στο πρόγραμμά μας. Αυτές τις γνωρίζει ο ελληνικός λαός και θα τις προτείνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων με τους οποίους θα μιλήσω.

Δεν είδα όλους τους αρχηγούς, αρνήθηκα να δω τους δυο αρχηγούς οι οποίοι υπέγραψαν τα μνημόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι το θεσμικό τους ρόλο. Τον σέβομαι απόλυτα, αλλά δεν τους είδα γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνομιλίες με κάποιους οι οποίοι χωρίς να έχουν θεσμική υποχρέωση έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στους ξένους τραπεζίτες.

Πιστεύουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η επιλογή της εθνικής κυβέρνησης που πρέπει να δημιουργηθεί. Οχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία παρέδωσε τη χώρα. Απαιτείται μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού προκειμένου να σώσουμε τη χώρα και να τη βγάλουμε από τη μέγγενη.

Αναφέροντας εν συντομία τις βασικές αρχές του προγράμματός μας, σημειώνω τα εξής:

Βασικές αλλαγές στη δομή του κράτους

1. Δημιουργούνται υπό τον Πρωθυπουργό:
Γενική Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού με αρμοδιότητα την αμφίδρομη ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών βάσει του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού.
Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, με συναθροιστικές αρμοδιότητες των πρώην Υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για την παραγωγή στρατηγικής.
Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης με αρμοδιότητα την παραγωγή και την αναθεώρηση στρατηγικών σχεδίων για το σύνολο των εθνικών στόχων.
Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων.

Είναι δεδομένο ότι όπου υπάρχει οικονομική κρίση , παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες κρίσεις , φοβούμαι πολύ και εθνικές. Το κράτος μας πρέπει να είναι συγκροτημένο, ανεξάρτητα των πολιτικιών εξελίξεων που μπορεί να υπάρχουν.

2. Η ευθύνη της διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανατίθεται στη Δικαιοσύνη.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαι ξεκάθαρος δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε στην ατιμωρησία, για κανένα. Δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος δεν διαπραγματευόμαστε την εντιμότητα και την ηθική με κανένα αντάλλαγμα Είναι ξεκάθαρο ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις συζητήσεις περί παραγραφών . Δεν υπάρχουν παραγραφές για τη σύσταση εγκληματικών οργανώσεων που προβλέπονται από διεθνείς συμβάσεις. Δεν υπάρχει καμία παραγραφή όπως το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το ότι η χώρα οδηγήθηκε εδώ έχουν διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα τα οποία δεν παραγράφονται. Τελείωσαν οι ασυλίες , τελείωσαν οι συμφωνίες, από εδώ και πέρα θα υπάρξει ηθική στην πολιτική.

3.Με τη Δημιουργία Γενικής Γραμματείας Χαρτογράφησης Νομοθεσίας ξεκινούμε άμεσα για να φτιάξουμε από την αρχή όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο. Σε επίσκεψη σε ακριτικό φυλάκιο του Έβρου ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος μου έφερε όλο τον Ποινικό Κώδικά και τις αλλαγές που υπάρχουν σε πενήντα τόμους ρωτώντας με «Κύριε πρόεδρε πως μπορώ εγώ να εφαρμόσω το δίκαιο; Πως μπορώ να ζητήσω από ένα αστυφύλακα να . εφαρμόσει το δίκαιο;» Όταν υπάρχει τέτοια πολυνομοθεσία που δεν την γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι νομοθέτες .Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στις αλλαγές των δομών , αλλά έχει μεγάλη πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ποια είναι τα δεδομένα και τα στοιχεία της συνέχισης της εγκληματικής οικονομικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη μηδενική πιστωτική επέκταση και την έλλειψη ουσιαστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Θα παρατείνει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2012 και το 2013 αυτή η πολιτική. Οι προοπτικές ανάπτυξης χειροτερεύουν στην ευρωζώνη λόγβω της αδυναμίας των ευρωπαίων ηγετών να αναμετρηθούν με το τραπεζικό σύστημα και να αναχαιτίσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Η κύρια πηγή μεγέθυνσης της οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα . Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Έκθεσης για την ανταγωνιστικότητα το 2012 παρατηρείται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 90η θέση και αυτό είναι φυσιολογικό όταν ο φόρος που πληρώνει ένας έλληνας επιχειρηματίας είναι 45%.Οταν ο ΦΠΑ είναι στο 23% πως μπορεί να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη η οποία έχει πολύ χαμηλότερα ποσοστά φορολόγησης. Δεν είναι δυνατό κάποιος στο Εβρο να βάζει πετρέλαιο με 1,60 το λίτρο όταν όταν σε τρία χιλιόμετρα σε γειτονική χώρα το πληρώνει 1,10.

Κύριοι συνάδελφοι όλο αυτό το πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει είναι ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Η ανάπτυξη πρέπει να αρχίσει να αποδίδει εντός των επόμενων μηνών, εντός των επόμενων ημερών. Η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία τουλάχιστον σε πέντε σημεία από όλα τα κόμματα και κυρίως από όλους τους βουλευτές.


Η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων ,
Η καταγγελία των μνημονίων.
Η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους.
Η τιμωρία των ενόχων
Ο καθορισμός της ΑΟΖ είναι τα πέντε σημεία για τα οποία καλούμε όλους τους βουλευτές οι οποίοι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό σε αυτή τη Βουλή μετά την ορκωμοσία την Πέμπτη να πάρουν θέση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε την πλειοψηφία και την κυβέρνηση αυτή.

Επίσης καλούμε όλους τους βουλευτές οι όποιοι πολέμησαν κατά του μνημονίου, από τη νέα Βουλή που προκύπτει θα δείτε ότι είμαστε πλέον η συντριπτική πλειοψηφία. Ακόμη και βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με μνημονιακά κόμματα θα πρέπει τώρα να πάρουν τις αποφάσεις τους. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στον ελληνικό λαό. Αυτό το θέτουμε ξεκάθαρα και θα το θέσουμε και στη διάσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Ετσι θα νικήσουμε την κομματοκρατία που μας έφτασε ως εδώ .

Απευθυνόμαστε στους βουλευτές που με βάση το Σύνταγμα αποφασίζουν κατά συνείδηση.

Σε αυτό το σημείο θέλω να είμαι ξεκάθαρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψηφίζει μόνο κατά συνείδηση Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί συνδιαμορφώσαμε την ιδρυτική διακήρυξη, όμως ο κάθε βουλευτής εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και δίνει λόγο μόνο στον ελληνικό λαό.

Ας κρατήσουν εκείνοι τα πειθαρχικά τους συμβούλια …

Οσον αφορά τώρα τις επόμενες κινήσεις θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες ημέρες μετά την ορκωμοσία, για να δούμε τις επόμενες εξελίξεις, για να δούμε αν θα έχουμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή αν θα πάμε σε εκλογές.

Για εμάς η μάχη δίνεται κάθε μέρα κάθε ώρα μέρα νύχτα μέχρι και την τελευταία μέρα της τετραετίας που έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό.
Θα κάνουμε το ιδρυτικό μας συνέδριο άμεσα μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα των εκλογών. Στο συνέδριο θα αποφασίσουμε με όλους τους συνιδρυτές και μάλιστα και μέσω του διαδικτυου για το ποια πρέπει να είναι από εδώ και πέρα η πορεία μας και η οργανωτική μας δομή.

Είμαστε εδω 33 συνάδελφοι και είναι μαζί μας και οι συνάδελφοι που εξελέγησαν στο Εβρο και στη Β Αθηνών μου λένε παλιοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ότι ο πρόεδρος αποφασίσει για το ποια έδρα θα κρατήσει ως βουλευτής .

Εγω δεν λειτουργώ έτσι δεν θέλω με κανένα τρόπο να αποφασίσω εγω για το πόιά έδρα θα κρατήσω . Θέλω να υπάρχει μια έντιμη διευθέτηση του ζητήματος.

Θα γίνει μια κλήρωση μεταξύ των δυο συναδέλφων και ο συνάδελφος ο οποίος δεν θα κληρωθεί στη θέση του κοινοβουλίου θα έχει και στο κόμμα και θέση στην ΚΟ και όλα τα προνόμια που προκύπτουν από τη θέση του βουλευτή. Είναι η πιο δίκαιη λύση και αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν εξελέγησαν δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή στην πρώτη μας κοινοβουλευτική μας ομάδα, να ευχαριστήσω όσους αγωνίστηκαν μαζί μας ως υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα και όσους έθεσαν υποψηφιότητα και πολλούς εξ αυτών ίσως να αδικήσαμε γιατί ήταν πολύ επίπονες οι διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης και πιο πολύ να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες οι όποιοι μας εμπιστεύθηκαν.

Οι διεργασίες που θα ακολουθήσουν μετά την ορκωμοσία είναι η εκλογή Γραμματέα της Κ.Ο.και των αναπληρωτών. Η εκλογή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και των αναπληρωτών.

Η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση και ελπίζουμε ότι θα είναι η αυριανή κυβέρνηση ώστε να απελευθερώσουμε τη χώρα. Προχωράμε δυνατά δεν αλλάζουμε γνώμη είμαστε βέβαιοι για αυτό το οποίο πιστεύουμε και πίστεψε ο ελληνικός λαός. Κάναμε ένα θαύμα όλοι μαζί καταφέραμε μέσα σε δυο μήνες να έχουμε ένα κίνημα που εκπροσωπεί το 10,6 του ελληνικού λαού χωρίς να έχουμε ούτε σπόνσορες ούτε χρηματοδότες.

Σας ευχαριστώ

Σχόλια