Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Υποσχέσεις αλλά και αμηχανία για το ελληνικό ζήτημαΤο ελληνικό ζήτημα προκαλεί αμηχανία εντός της ΕΕ
Αναλυτές ερμηνεύουν τη στάση του Ολάντ στα συμφραζόμενα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Εκτιμάται ότι μετά τις 17 Ιουνίου θα είναι πιο εύκολο για το Γάλλο πρόεδρο να καταλήξει σε συμβιβαστικές προτάσεις με το Βερολίνο.
Έντονος ήταν ο προβληματισμός για το ελληνικό πρόβλημα. Οι «27» δεν έχουν απαντήσεις για το πώς θα διαχειριστούν τη «διαρκή αυτή εστία κρίσης», αναφέρει το Der Spiegel. Και μπορεί στην κοινή διακήρυξη να επαναλαμβάνεται ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, αλλά αυτό μάλλον δεν καθησυχάζει τις αγορές, καθώς τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι είναι αντιφατικά.
«Από τη μία πλευρά διαβεβαιώνουν τις αγορές ότι θα αποτρέψουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και από την άλλη πλευρά απειλούν με έξοδο τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους πολιτικούς» παρατηρεί το Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.