"Φωτιά" η ατζέντα του Άκη

Φωτιά και λάβρα είναι η ατζέντα αλλά και οι προσωπικές σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου της μίζας.
Τα έγγραφα αυτά ντοκουμέντα, που φαίνεται να δένουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση, έχουν  κατασχεθεί από το γραφείο του πρώην υπουργού στην Κομνά Τράκα και από το σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την ημέρα της σύλληψης του πρώην υπουργού και της εμφάνισής του στις εισαγγελικές αρχές. Τα έγγραφα είναι χιλιάδες και αφορούν στο διάστημα από το 1982 έως τις αρχές του 2012!
Από ένα μέρος των στοιχείων αυτών προκύπτει πως ο πρώην υπουργός ζητούσε επιτακτικά από κάποιο πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» να του επιστρέψει πίσω 1 εκατ. ευρώ (!).Όπως φαίνεται από τα γραφόμενα του Α. Τσοχατζόπουλου, το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι πολιτικό ή κάποιος συνεργάτης του το διάστημα που ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν παντοδύναμος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Καταρχάς, στις προσωπικές σημειώσεις  που τηρούσε ο πρώην υπουργός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται αναφορές σε ονόματα δικαστών που χειρίστηκαν την  υπόθεσή του (Ελένη Ράικου, Ελένη Σίσκου Ευγενία Κυβέλου) σε συνδυασμό με τα ονόματα άλλων δικαστικών λειτουργών, που κατά τη γνώμη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στηρίζουν τις παραπάνω εισαγγελείς στις έρευνες που διενεργούν για το πρόσωπό του.
Ακόμη, στο προσωπικό ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν απλές αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους καθώς επίσης και άλλα πρόσωπα που αναφέρονται με τα αρχικά τους είτε με κωδικές ονομασίες όπως «Boskos».
Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για απειλές που φέρεται να δέχονταν, ενώ από τα γραφόμενά του προκύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε …ξεμείνει από χρήματα!
«Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου» αναφέρει στις χειρόγραφες σημειώσεις του ο πρώην υπουργός.
«Φέρε άμεσα τα χρήματα»
Σε άλλη σελίδα των σημειώσεων του , ο Α. Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορά σε κάποιο πρόσωπο με την κωδική, προφανώς ονομασία, «Bosko» ενώ λίγο παρακάτω γράφει: «Φέρε άμεσα χρήματα»….Ακόμη, μιλάει για «άρνηση αποδέσμευσης και εκκαθάρισης της παλιάς μας συνεργασίας 97, 98, 99, 2000, 2007» και στην ίδια σελίδα σημειώνει: «με απειλούν πλέον».

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός αγωνιούσε για την έκβαση των ερευνών που αφορούσαν στο πρόσωπο του. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φρόντισα επίσης σοβαρός και ισχυρός μεσολαβητής να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στη Δικαιοσύνη και στις ανάγκες λειτουργίας υλοποιήσεως κοινών επιλογών μας»!

Και απευθυνόμενος προφανώς προς το πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» ο Α. Τσοχατζόπουλος σημειώνει: «Με την στάση σου να μην εμπιστεύεσαι και να αρνείσαι την αλήθεια, δυσκολεύεις τα πράγματα. Φέρε άμεσα τα χρήματα. Ξεκίνα άμεσα με την αποστολή επιστροφής σε μένα. Θα δείξεις αν είσαι μαζί μας ή αν έγινες εχθρός!!!; ». «Αν δεν με στηρίξεις τώρα με την άμεση έναρξη αποστολών επιστροφής σε μένα που ήταν προτεραιότητά μας εδώ και μήνες, θα δείξεις αν είσαι μαζί όπως παλιά στα 15 χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας 81,84,99,95 και 97….Εδώ που φτάσαμε σε διαβεβαιώνω ότι κάθε επιλογή σου, θα έχει τις αντίστοιχες και ανάλογες συνέπειες. Επιπλέον, είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή που από μέρα σε μέρα θα ξεκινήσουν διαδικασίες ανακρίσεων και δικαιοσύνης για όλους μας, όπου η ενότητα, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας όσοι κληθούν να λάβουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι είναι αυτονόητο καθήκον και πολιτική λογική».

Ο πρώην υπουργός ζητεί από το πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» να του επιστρέψει ποσό 1 εκατ. ευρώ και αναφέρει. «Εδώ και ένα χρόνο με έχεις ζημιώσεις σημαντικά παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες σου για αποστολές επιστροφών σε εμένα στην πράξη είχαμε αναβολές και δικαιολογίες. Υποχρεώθηκα αυτά που δεν έρχονταν να τα καλύψω από το απόθεμα και με δάνεια. …Εσύ είσαι ο υπαίτιος αυτής της εξέλιξης. Για αυτό κάνουμε άμεσα την οφειλή σου και τα υποσχόμενα 900.000 ευρώ».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορές σε τραπεζικές του καταθέσεις και σε τράπεζες της Ρωσίας, του Λιβάνου και της Ελβετίας, ενώ σε άλλη σελίδα σημειώνει: «Θα μας βοηθούσε και στο θέμα μας και στη δικαιοσύνη. Θέλεις να συνεχίσεις να με πολεμάς να με υπονομεύεις να με να με ζημιώνεις;». «Έχω εγώ και αναλαμβάνω την ευθύνη για όλους τους επαγγελματίες – λογιστές – διαχειριστές – δικηγόρους μηχανικούς κ.α. που συνεργαζόμουν επαγγελματικά νόμιμα και με διαφάνεια στην υλοποίηση των επιλογών μου για αγορά του ακινήτου».  «Σε ερωτώ, τι κάνουμε εδώ που φτάσαμε;» «Έφερες χρήματα»;  «Είναι ένας ψεύτης που άλλα λέει την μια ώρα και άλλα την άλλη. Άντε να μην μου στρίψει και πάρω τον τοπικό μου χαρακτήρα και θα δει τι έχει να γίνει» (Απειλή) »…..
Για τα CDS
Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στην υπόθεση των CDS (ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρα της Ε.Ε.) στην οποία είχε εμπλακεί το όνομα του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου. Την υπόθεση διερευνά η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. «Ο Π δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί μαζί τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στα ονόματα του εξάδελφού του Νικόλαου Ζήγρα και του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη οι οποίοι επίσης εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ μελετά και καταγράφει την απεμπλοκή του από την δικαστική έρευνα που τον αφορά: «Στόχοι της πορείας μου. Πρόγραμμα αποκατάσταση πολιτική και κοινωνική δικαιοσύνη …» λέει μεταξύ των άλλων.

«Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας έψαχνα και βρήκα διάφορους δρόμους λύσεις μεταφοράς των βιβλίων  Τελικά εσύ τίποτα….» σημειώνει.

Οι σημειώσεις και τα προσωπικά αρχεία του Α. Τσοχατζόπουλου έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή. Αξίζει τέλος να σημειωθεί από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού έχει κατασχεθεί φάκελος με στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού (UBS, Deutsche Bank) αλλά και άλλα στοιχεία που αφορούν στη εταιρεία Bluebell.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Σχόλια