Σρατιωτικά βυτιοφόρα «φούλαραν» ιδιώτες!

καύσιμα στρατός

ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ

Πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο Αξιωματικοί του Στρατού και ένας πολιτικός υπάλληλος στρατιωτικής μονάδας, συνελήφθησαν για διακίνηση καυσίμων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ιδιώτες στη Λάρισα.
Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν σε  δεξαμενές και βαρέλια σε αγρόκτημα ή/και σε ιδιωτικά βυτιοφόρα καυσίμων μέσα σε αποθήκη στο Ομορφοχώρι Λάρισας. Πάνω από 45.000 λίτρα καυσίμων έχουν διακινηθεί τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια.  
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης καυσίμων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα σε ιδιώτες πρατηριούχους υγρών καυσίμων της περιοχής. Το κύκλωμα μετάγγιζε τα υγρά καύσιμα του Στρατού σε μεγάλες δεξαμενές που είχαν τοποθετηθεί σε αγρόκτημα στο Ομορφοχώρι Λάρισας και σε βυτιοφόρα των ιδιωτών πρατηριούχων μέσα σε αποθήκη της περιοχής.

καύσιμα στρατός
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι, το κύκλωμα έχει διακινήσει με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον 45.000 λίτρα καυσίμων για τα τελευταία δύο έτη.
Χθες κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω ο οδηγός του στρατιωτικού βυτιοφόρου να μεταγγίζει χιλιάδες λίτρα καυσίμων σε ιδιωτικό βυτιοφόρο.   
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, και συγκεκριμένα του Επικεφαλής τοπικής στρατιωτικής μονάδας αγωγού καυσίμων του ΓΕΣ και ενός αξιωματικού του Λόχου Διοικήσεως της Μονάδας, ένας 60χρονος πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής μονάδας, καθώς και δύο ιδιώτες, ηλικίας 42 και 66 ετών, εκ των οποίων ένας πρατηριούχος καυσίμων και ένας συνταξιούχος αντίστοιχα.
καύσιμα στρατόςΗ υπόθεση άρχισε να διερευνάται στο τελευταίο 15νθημερο, ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για παράνομη διακίνηση καυσίμων του Στρατού προς ιδιώτες με τη χρήση στρατιωτικού βυτιοφόρου.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στα σπίτια των συλληφθέντων, στους χώρους μετάγγισης των καυσίμων και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τους χώρους των ιδιωτικών πρατηρίων, έχουν βρεθεί:
  • Υπέργεια Δεξαμενή (στο αγρόκτημα του Ομορφοχωρίου), χωρητικότητας 8.400 λίτρων, η οποία ήταν γεμάτη με καύσιμα (πετρέλαιο)
  • Δύο βυτιοφόρα τα οποία περιείχαν συνολικά 4.600 λίτρα καυσίμου 
  • Μεγάλος αριθμός από βαρέλια αποθήκευσης καυσίμων, εκ των οποίων κάποια είναι γεμάτα με πετρέλαιο
  • Το χρηματικό ποσό των 4.590 ευρώ συνολικά
  • Ένα ΙΧ Φορτηγό και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο
Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, καύσιμα και οχήματα (πλην του στρατιωτικού οχήματος) έχουν κατασχεθεί.   
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι η αξία του παράνομα διακινηθέντος καυσίμου υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων φόρων, δασμών και επιβαρύνσεων ξεπερνά τις 42.000 ευρώ. 
Από εξειδικευμένα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας διερευνώνται τα παραστατικά, βιβλία και στοιχεία της στρατιωτικής εγκατάστασης και των ιδιωτών πρατηριούχων, προκειμένου να αποκαλυφθούν περαιτέρω στοιχεία για το εύρος των διακινούμενων ποσοτήτων καυσίμων, καθώς και για την αντίστοιχη απώλεια φόρων, δασμών και λοιπών επιβαρύνσεων του Δημοσίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στη υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα σε ότι αφορά την παράνομη διακίνηση και εμπορία καύσιμων.

Σχόλια