«Ο Καλατράβα σου ρουφάει το αίμα»

Είναι που έλεγαν οι δικοί μας (ΓΑΠ και σια) ότι δεν μας έπαιρνε λεφτά για το Ελληνικό.... 
Θυμόσαστε ;
Η ισπανική Αριστερά κατηγορεί τον διάσημο αρχιτέκτονα για υπερτιμολογήσεις έργων"...
Ο Σαντιάγο Καλατράβα αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις για τις συμφωνίες του με την τοπική κυβέρνηση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βαλένθια. Ο διάσημος αρχιτέκτονας που σχεδίασε τη σκεπή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας δέχεται πυρά από πολιτικούς αντιπάλους της περιφερειακής κυβέρνησης, που ελέγχεται από τη δεξιά. Ενας ιστότοπος δημιουργήθηκε και δημοσιοποιεί τις αμοιβές που του έχουν καταβληθεί από τους ισπανούς φορολογούμενους.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο calatravatelaclava - σημαίνει κάτι σαν «ο Καλατράβα σού ρουφάει το αίμα» -, τον οποίο δημιούργησε το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (EU), ο Καλατράβα...
που έχει πλέον την έδρα του στη Ζυρίχη έπαιρνε συμβόλαια από την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια (ελέγχεται από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, το PP) μέσω ενός αδιαφανούς συστήματος και καθόριζε τις αμοιβές του ως ποσοστό επί του τελικού κόστους κάθε προγράμματος, το οποίο ήταν διπλάσιο ή τριπλάσιο σε σχέση με το αρχικό. Στο κέντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται η εντυπωσιακή Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης, την οποία κατασκεύασε ο αρχιτέκτονας στη Βαλένθια. Στον νέο ιστότοπο υποστηρίζεται πως αυτό το γιγάντιο πολιτιστικό πάρκο «έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1,1 εκατ. ευρώ και εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί, ενώ αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στη λειτουργία του».

«Η στάση αυτών που θέλουν να επωφεληθούν από το σημερινό οικονομικό κλίμα για να επικρίνουν ένα πρόγραμμα, τα οφέλη του οποίο ουδείς έχει αμφισβητήσει, είναι απλώς απερίγραπτη», απάντησε ο αρχιτέκτονας.
ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

  1. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν η Ισπανική Μαφία εν δράσει (και οι καθυστερήσεις για να αγοράζουμε επειγόντως Γερμανικά σίδερα -- που κατά σύμπτωση είχαν τις προδιαγραφές και ήταν σε στοκ).

    Τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέρος του deal

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.