Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στη Λάρισα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας εδώ και 5 χρόνια, οι ποδηλάτες συντονιζόμαστε και ενώνουμε τις φωνές μας, έτσι ώστε να προβάλλουμε το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, οι οποίες έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.
Η 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο:
μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Ειδικά η πόλη της Λάρισας μπορεί σταδιακά, με τις κατάλληλες υποδομές, να συγκριθεί με τις αντίστοιχες μεγάλες ποδηλατοπόλεις της Ευρώπης καθώς, λόγω μορφολογίας του εδάφους έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ένα μεγάλο αριθμό ποδηλατοδρόμων, με αρκετά χαμηλό κόστος υλοποίησης.
Την Κυριακή 13 Μαΐου όλη η Ελλάδα ανεβαίνει στο ποδήλατο διεκδικώντας την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους Δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης με ασφάλεια μαζί με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς.
Διεκδικούμε το σεβασμό και την προστασία των ποδηλατών μέσω υποδομών όπως Ποδηλατόδρομοι - Ποδηλατολωρίδες, Δρόμοι Ήπιας Κυκλοφορίας, Χώροι Στάθμευσης και τη διευκόλυνση μεταφοράς των ποδηλάτων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Διεκδικούμε επίσης αλλαγή νοοτροπίας και από εμάς του Ποδηλάτες. Οι Ποδηλάτες πρέπει να αποκτήσουν κυκλοφοριακή παιδεία και να αλλάξουν την αντίληψη που έχουν για το ποδήλατο. Πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ, τους πεζούς και να κινούνται με προσοχή τόσο στους δρόμους όσο και στους πεζοδρόμους.
Το ποδήλατο μπορεί και πρέπει να γίνει όχι μόνο ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αλλά εναλλακτικός τρόπος ζωής, καθώς τα οφέλη από την χρήση του είναι αμέτρητα. Το ποδήλατο, όπως και κάθε μορφή άσκησης, συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας. Είναι αδιαμφισβήτητα το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς. Παράγει μηδενικούς ρύπους και μηδενική ηχορύπανση. Εξασφαλίζει μείωση των χρόνων μετακίνησης, σε μια εποχή που για όλους μας ο χρόνος είναι πιεστικός και οι δρόμοι της πόλης ασφυκτικά γεμάτοι με αυτοκίνητα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι το πλέον οικονομικό μέσο μεταφοράς, καθώς τόσο η αγορά ενός ποδηλάτου όσο και η συντήρησή του σαφώς και δεν συγκρίνεται με την συντήρηση ενός αυτοκινήτου.
Φέτος δίνουμε μια ακόμα διάσταση στο ποδήλατο. Μαζί με όλους εμάς τους ποδηλάτες, θα είναι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, Παράρτημα Λάρισας, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Το ποδήλατο, όπως και κάθε μορφή άσκησης, συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.
Στην αφετηρία της Ποδηλατοπορείας στην Κεντρική πλατεία, θα βρίσκονται εθελοντές φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λάρισας οι οποίοι θα διαθέτουν μπλούζες της Ε.Α.Ε. με το logo του παραρτήματος: ΄΄Η ζωή… δεν είναι πρόβα!!!΄΄. Για να περάσουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και για την οικονομική στήριξη συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο και έχουν απόλυτη ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.
Μετά το τέλος της Ποδηλατοπορείας, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση ενώ παράλληλα θα προβάλλεται μια ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στον ποδηλάτη Λάνς Άρμστρονγκ. Όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να ενημερωθεί για ενέργειες πρόληψης διαφόρων μορφών καρκίνου από τους φοιτητές της Ιατρικής, που θα παρευρίσκονται εκεί.
Οι Ποδηλάτες Λάρισας δίνουμε λοιπόν το παρόν στην 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία με τόπο συγκέντρωσης την Κεντρική Πλατεία στις 11:00 πμ. Εκτός από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, Παράρτημα Λάρισας, στην ποδηλατοπορεία θα συμμετάσχει υποστηρίζοντάς την και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ποδήλατο και η διάθεση να δούμε την πόλη μας και τη ζωή μας με άλλο μάτι!
Σας περιμένουμε όλους!
Ποδηλάτες Λάρισας: web: bicyclelarissa.blogspot.com, email: bicyclelarissa@gmail.com
Πρόγραμμα
11.00πμ
Προσυγκέντρωση ποδηλατών, ενημέρωση συμμετεχόντων για τις δράσεις των Ποδηλατών Λάρισας. Ταυτόχρονα εθελοντές φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λάρισας θα ενημερώνουν για μεθόδους πρόληψης του καρκίνου και τις δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρίας ενώ θα διαθέτουν και μπλούζες της Ε.Α.Ε. με το logo του παραρτήματος: ΄΄Η ζωή… δεν είναι πρόβα!!!΄΄. Για να περάσουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και για την οικονομική στήριξη συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο και έχουν απόλυτη ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.
12.00
Εκκίνηση της ποδηλατοπορείας. Η πορεία μας θα διέλθει από τις οδούς Κύπρου – Νικηταρά - Γούναρη - Ηρώων Πολυτεχνείου – Ιωαννίνων Χατχημιχάλη - 1ης Μεραρχίας - Πατέρα - Γεωργίου Παπανδρέου –Καρδίτσης – Σαρίμβεη - Ηρώων Πολυτεχνείου - Παπαναστασίου με κατάληξη και πάλι την Κεντρική Πλατεία.
13.15μμ
Προβολή ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένη στον ποδηλάτη Λάνς Άρμστρονγκ μπροστά από το α΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας.
Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει συναυλία με ξένη και ελληνική τζαζ μουσική από το συγκρότημα Μilky ladies and cookies μέχρι αργά το απόγευμα.. Όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να ενημερωθεί για ενέργειες πρόληψης διαφόρων μορφών καρκίνου από τους φοιτητές της Ιατρικής, που θα παρευρίσκονται εκεί.
bicyclelarissa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.