ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ (εν έτει 1998): "Αν δεν υπάρξει σύγκρουση με την διαπλοκή, κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη".

Του Γ.Δ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ (εν έτει 1998):  "Αν δεν υπάρξει σύγκρουση με την διαπλοκή, κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα  από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη".
ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΎΕΤΑΙ....
Αποσπάσματα από άρθρο του ΜΙΛΤΙΆΔΗ ΈΒΕΡΤ,  που δημοσιεύτηκε την 18 Ιανουαρίου 1998 στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ"   
«Yπάρχει και εντείνεται μια τάση ποδηγέτησης της πολιτικής από οργανωμένα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα. Υπάρχει και εντείνεται μια τάση εκχώρησης της πολιτικής εξουσίας σε εξωπολιτικά κέντρα. Και απολύτως υπεύθυνοι για τη συντελούμενη εκτροπή είναι οι ίδιοι οι  πολιτικοί».
"Μπροστά σ’ ολα αυτά το χρέος της πολιτικής είναι επιτακτικό.  
Οφείλει πρώτα απ' ολα να αντισταθεί στην προσπάθεια ποδηγέτησης που αναπτύσσετε εις βάρος της.

Nα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο αιχμαλωσίας της ίδιας της Δημοκρατίας σε επιχειρήσεις και οργανωμένα συμφέροντα.
Nα συγκρουστεί με τους ληστές και τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος.
Nα πάρει την εξουσία στα χέρια της, οπως ακριβώς υπαγορεύει η ελεύθερη και αβίαστη λαϊκή βούληση.
Καθώς, λοιπόν, οι διαφορές, που έως πρόσφατα χώριζαν τα κόμματα, χάνουν την έκταση και την ένταση του παρελθόντος, μια νέα διαφορά εγείρεται ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Aπ' τη μια είναι τα όργανα της διαπλοκής και της εξάρτησης, της δοτής –ουσιαστικά– εξουσίας και απ' την άλλη οι δυνάμεις που θέλουν να μείνει στο λαό η εξουσία, να σταθεί αλώβητη η δημοκρατία, να απεξαρτηθεί και να επανενταχθεί στην κοινωνία η πολιτική.
Απαιτείται, λοιπόν, αποφασιστική, δυναμική και ασυμβίβαστη σύγκρουση με το μέτωπο των δυνάμεων της διαπλοκής, της διαφθοράς, της εξαχρείωσης.
Aυτο  είναι το πρώτιστο χρέος όλων των πολιτικών, ανεξάρτητα σε ποιο ιδεολογικό ή πολιτικό χώρο ανήκουν.
 Εάν αυτό δεν συμβεί, κανένα κομμα δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη. H πρόκληση είναι σαφέστατη!
Χρέος όλων των πολιτικών η σύγκρουση με το μέτωπο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της εξαχρείωσης."
 
=Η σύγκρουση της πολιτικής εξουσίας -και της δικαστικής- με το μέτωπο(συλλήβδην) της λοβιτούρας**  δεν έγινε μέχρι σήμερα.
Έτσι  - σύμφωνα και με την (τότε) άποψη του αρθρογράφου- "κανένα κόμμα(πλέον) δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη".
Σήμερα ουδείς (πλέον) θεωρείται αλώβητος,  καθότι και.... "ο σιωπών δοκεί συναινείν".
[ ή άλλως,  όποιος "κάνει την πάπια",  δεν γλυτώνει απ' τα "σκάγια". ]

Σχόλια