Spiegel: Tότε που οι Έλληνες μας κορoϊδευαν που αγοράζαμε μια φέτα καρπούζι

«Βάλτε μου μια φέτα καρπούζι και τέσσερις ντομάτες». Ένα νέο προκλητικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τις αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, στην Ελλάδα βλέπαμε παλιότερα ως… ανέκδοτο τις καταναλωτικές συνήθειες των Γερμανών!
Τώρα όμως λόγω κρίσης τα πράγματα άλλαξαν…

Η κατανάλωση είχε γίνει η κύρια πηγή της αυτοεκτίμησης για τους Έλληνες, οι οποίοι ωθούμενοι από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο κατανάλωσης, γράφει το Spiegel. Και η τάση αυτή συνεχίστηκε με την εισροή των κονδυλίων της ΕΕ, σύμφωνα με το περιοδικό.
Οι καιροί όμως άλλαξαν και «η κατανάλωση έπεσε από το βάθρο της λόγω της κρίσης και όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν την αξία της γερμανικής λιτότητας. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από οκτώ στους 10 Έλληνες έχουν περικόψει δαπάνες και στράφηκαν προς φθηνότερα προϊόντα. Οι ταβέρνες είναι άδειες το Σάββατο βράδυ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ξύλα για θέρμανση, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν συρρικνωθεί δραματικά και καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια που έχουν αστρονομικές τιμές (6 ευρώ για ένα φλιτζάνι καφέ), προσφέρουν τώρα happy hours », αναφέρει το νέο προκλητικό και υπερβολικό, όπως συνήθως, δημοσίευμα του Spiegel.
mediagate.gr

Σχόλια

  1. Κύριοι Γερμανοί και λοιποί βόρειοι, από αυτά τα προϊόντα ήταν γεμάτα τα μποστάνια μας. Κηπευτικά, λαχανικά, φρούτα ντόπια.Με το που μπήκαμε στην ΕΕ αρχίσατε να μας βάζετε περιορισμούς και μας επιδοτούσατε κιόλας για να μην παράγουμε. Ροδάκινα και άλλα φρούτα ρίχνονταν στις χωματερές γιατί δεν ταίριαζε η παραγωγή μας στα λογιστικά σας. Τώρα καταντήσαμε να τρώμε λεμόνια Αργεντινής, γάλα Γερμανίας, σκόρδα Κίνας κ.ο.κ. Και μας κάνατε με τα μνημόνιά σας να μη μπορούμε να αγοράσουμε όπως άλλοτε, παρά μόνο τσιγκούνικα όπως κάνατε εσείς. Ευχαριστηθήκατε τώρα; Μπα, ακόμη, αφού και πάλι έχετε χαιρεκακία.Ζηλιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.