Mήπως μας προετοιμάζουν για αναβολή των εκλογών ;;



Nέα παράταση για την ολοκλήρωση του PSI μέχρι 20 Απρ.2012 ;;
Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα παρέτεινε την προθεσμία για δεύτερη φορά σήμερα, για τους υπόλοιπους κατόχους ομολόγων ώστε να αποδεχθούν την συμφωνία ανταλλαγής χρέους, δίνοντας στην Αθήνα λίγες ακόμα ανάσες για να διαμορφώσει μια απάντηση σε επενδυτές οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία PSI.
Η Αθήνα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λάβει απόφαση σύντομα, σε συντονισμό με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επειδή ομόλογο 450 εκατ. € λήγει στις 15 Μαΐου, φέρεται να δήλωσε το υπουργείο

Οικονομικών και υπάλληλοι τραπεζών.
Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της ανταλλαγής επέτρεψε στην Ελλάδα, να πάρει ένα νέο πακέτο διάσωσης της ΕΕ / ΔΝΤ τον περασμένο μήνα και έχει βοηθήσει τις ανησυχίες της αγοράς για την κρίση του χρέους σε ευρώ ζώνη, τουλάχιστον για τώρα.
Αλλά το πώς η Ελλάδα ασχολείται με τους υπόλοιπους επενδυτές είναι πιθανό να δημιουργήσει, ένα σημαντικό προηγούμενο για άλλα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης και "vulture funds" που αγοράζουν δημόσιο χρέος, με την ελπίδα της εξασφάλισης μεγαλύτερο κέρδος στα δικαστήρια.
Η Αθήνα έδωσε περιθώριο στους επενδυτές μέχρι την Πέμπτη στις 20 Απριλίου να συμμετάσχουν, στην παράταση προθεσμίας που είχε ήδη μεταφερθεί πίσω μόλις από 4 Απριλίου.
Η πλειοψηφία των επενδυτών έχουν ήδη απορρίψει την ανταλλαγή χρέους του ομολόγου της 15 Μαΐου, ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά δεν μπορούν να εκτροχιάσουν το συνολικό σχέδιο ανταλλαγής χρέους - η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους στην ιστορία - η οποία έχει πλέον εγκριθεί από περίπου 97% των επενδυτών.
Μια πηγή εξοικειωμένη με τις συνομιλίες, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των ομολόγων που λήγει τον Μάιο είναι στα χέρια του ακτιβιστή μέτοχου “Elliott Advisors”, η οποία είναι γνωστή για την αμφισβήτηση κυριαρχικών σε προηγούμενες αναδιαρθρώσεις χρέους στη Λατινική Αμερική. Η “Elliott Advisors” αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η κυβέρνηση έχει μείνει με τρεις επιλογές για την αντιμετώπιση αυτών των ομολογιούχων που εξακολουθούν να αντιστέκονται: εξακολουθούν να διαχειρίζονται τα ομόλογα, χρεοκοπούν και αντιδικίες ενεργοποιούνται, ή καταλήγει σε μια νέα προσφορά διασφαλίζοντας παράλληλα τη δίκαιη μεταχείριση για εκείνους που αποδέχτηκαν το swap.
Η 15η Μαΐου είναι η τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα να αποφασίσει τι θα κάνει με τους ομολογιούχους που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο PSI," δήλωσε ένας ταμίας σε μια μεγάλη ελληνική τράπεζα, αναφερόμενος στην ανταλλαγή χρέους, γνωστή επίσης μια "PSI ".
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ανταλλαγής ομολόγων της στις 12 Μαρτίου, ανταλλάσσοντας το ονομαστικό ποσό των 177 δις € (235 δις $), προκαλώντας πραγματικές απώλειες της τάξης του 74% του ιδιωτικού τομέα των ομολογιούχων.
Η Αθήνα ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου η ανταλλαγή των 20.27 δις € του χρέους, που ισοδυναμεί με το 72% των ομολόγων που εκδίδονται στο πλαίσιο ξένης νομοθεσίας και των κρατικών που έχουν εγγραφεί για την προσφορά ανταλλαγής.
Συναντήσεις σχετικά με επτά από τα ομόλογα, που αντιπροσωπεύουν μια ονομαστική αξία των 2,45 δις €, αναβλήθηκαν χωρίς δικαίωμα ψήφου. Η προθεσμία για 18 Απρ, παρατάθηκε σήμερα Πέμπτη, μέχρι τις 20 Απριλίου.





Σχόλια