ΕΦΕΤ: Ανάκληση αναψυκτικών - Δεν συντρέχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία

Εκτός αγοράς βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των ανακληθέντων ανθρακούχων αναψυκτικών Coca Cola και Sprite, αποτέλεσμα της ετοιμότητας που επέδειξαν ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και η ίδια η «Coca - Cola Τρία Έψιλον». Για αυτά τα αναψυκτικά έχει γίνει πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη του ΕΦΕΤ, δεν διατρέχει κίνδυνο η δημόσια υγεία, κάτι που είχε επισημάνει εξαρχής η εταιρεία, βάση των εργαστηριακών ελέγχων από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.


Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Δρ Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης από τη Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων του ΕΦΕΤ «ο φορέας τήρησε πλήρως τις υποχρεώσεις του και ενημέρωσε ως όφειλε την εταιρεία για τις καταγγελίες που δέχθηκε, και όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή της εταιρείας, ήταν ήδη ενήμερη και δεν είχε μείνει αδρανής, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης των προβληματικών παρτίδων από την αγορά μας».
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το ποσοστό ανάκλησης/απόσυρσης των εμπλεκόμενων προϊόντων από όλα τα σημεία διάθεσης ανέρχεται περίπου σε 91,3% επί των συνολικών παραχθέντων λίτρων.
Σχετικά με την ορθή λειτουργία του μηχανισμού, ο κ. Μπαρμπέρης δήλωσε ότι η διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού ασφάλειας τροφίμων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του φορέα, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από αρμόδια επιτροπή - εφόσον ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες η καταστροφή των κατασχεθέντων ποσοτήτων - και η οποία θα γνωμοδοτήσει σχετικά.

Σχόλια

  1. Οπως πάει θα μας πούν πως προληπτικά έκαναν ανάκληση και θα καταστρέψουν τα προϊόντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.