Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

"Η υπόθεση έχει προκαλέσει πάταγο στην Ελλάδα. Επιταχύνει την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων.."

Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και η διαμάχη μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών στην Ελλάδα είναι τα κύρια θέματα της σημερινής επισκόπησης τύπου.
Το άρθρο της Süddeutsche Zeitung, αναφέρεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο και ξεκινώντας από το ότι ότι ο πρώην Υπουργός και συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ προφυλακίστηκε διότι φέρεται να είναι αναμεμειγμένος σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος. Σημειώνει ότι φέρεται να δημιούργησε μία τεράστια περιουσία, η οποία προήλθε από εγκλήματα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε τεράστια ποσά, σύμφωνα με το άρθρο, τα οποία προέρχονταν από την αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων και γερμανικών υποβρυχίων. Και η εφημερίδα επισημαίνει:


«Η υπόθεση έχει προκαλέσει πάταγο στην Ελλάδα. Επιταχύνει την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία ευθύνονται για το νεποτισμό και τη διαφθορά. Και θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο μεγάλη την καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. Η σύλληψή του φαίνεται να σχετίζεται με τις εκλογές. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος. Θεωρεί τον εαυτό του ως θύμα των εκλογών και ως δώρο για τα δύο μεγάλα κόμματα».
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Το κοινοβούλιο και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Το ότι η υπόθεση έφθασε τόσο μακριά οφείλεται σε κάποιες γυναίκες εισαγγελείς, οι οποίες ξεσκέπαζαν την μία μετά την άλλη τις υποθέσεις διαφοράς. Πρώτα τη Siemens, μετά την ΜΑΝ και έπειτα την Ferrostaal, πρώην θυγατρική της ΜΑΝ, στο Έσσεν.» Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.