Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

«Πως η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα»

«Πως η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα» τιτλοφορείται εκτενές ρεπορτάζ του Tobias Piller που δημοσιεύεται στις σελίδες της Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Το δημοσίευμα περιγράφει σε δραματικό τόνο τις επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα και μερικές από τις ζοφερές εικόνες που παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας: «Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ομονοίας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα κλειστά παρά ανοιχτά μαγαζιά. Όποιος δεν έχει ακόμα κατεβάσει για πάντα τα ρολά, προσφέρει εκπτώσεις από 50% έως 70%.
Ωστόσο τα καταστήματα είναι άδεια. Η κεντρική περιοχή ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την τουριστική περιοχή στους πρόποδες της Ακρόπολης, μετά βίας ένα χιλιόμετρο μακριά από το Κοινοβούλιο, και την πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε άντρο των εμπόρων ναρκωτικών».
«Οι αριθμοί για την κατάσταση της Ελλάδας είναι τόσο δραματικοί όσο σε ελάχιστες χώρες το τελευταίο χρονικό διάστημα», σημειώνεται στο ρεπορτάζ, όπου παρατίθενται δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικών και οικονομικού συμβούλου του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, σύμφωνα με τον οποίο «όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν οι Έλληνες δουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.