Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Προεκλογική Περίοδος με Πολλές Υποσχέσεις.


Αναστασίου Φαραντάτου, Σχη ε.α. <55 ετών
Από τα σημαντικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, εβδομάδος των Παθών και του μαρτυρίου, ξεχώρισε στη συνείδησή μου το δακρύβρεχτο διάγγελμα του Παπαδήμου, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι η περιέργως σχηματισθείσα κυβέρνηση, στην οποία τοποθετήθηκε επικεφαλής, έκανε σοβαρό έργο και ότι η μόνη σωτηρία της χώρας είναι να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση-συγκυβέρνηση να σώζει τους Έλληνες, όπως ο Αναστάς Ιησούς έσωσε τον άνθρωπο από την αμαρτία. Βέβαια, σύμφωνα με τη Χριστιανική ηθική και πίστη, ο άνθρωπος για να σωθεί, θα πρέπει να ακολουθήσει τον Ιησού Χριστό, να ζήσει δηλαδή με αρετή και να μετανοήσει.
Όμως οι συγκεκριμένοι σωτήρες δεν έχουν δείξει καμία μετάνοια, δεν ζήτησαν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αλλά με μεγαλόσχημες μπαρούφες προσπαθούν να τον πείσουν, ότι αποτελούν για τον τόπο τη μοναδική διέξοδο από την κρίση.
Δηλαδή «ή εμείς ή το χάος».

Επειδή αυτοί οι ευαγγελιστές (εκ του Ευάγγελος Μπενίζ Ελόν) και λοιποί σωτήρες του τόπου θα αρχίσουν από αύριο να υπόσχονται, για πολλοστή φορά, ότι θα σώσουν τον τόπο και ότι όλα τα κάνουν για τον ανήμπορο συνταξιούχο, τον σκληρά εργαζόμενο οικογενειάρχη και τον νέο άνεργο και ότι τα μεσημέρια δεν τρώνε το φαΐ τους από την αγωνία για την πορεία της χώρας, θα ήθελα να τους ζητήσω μια μικρή χάρη, επ’ ευκαιρία και της σημερινής ονομαστικής μου εορτής.
Ξέρω ότι είναι ικανοί να πετύχουν τα πάντα προεκλογικά αλλά ανίκανοι για τα ελάχιστα της κοινής λογικής μετεκλογικά. Και επειδή μέχρι σήμερα δεν «τα έφαγα», όπως είπε γνωστός σαπιοκοιλιάς της πολιτικής ούτε έκλεψα το ελληνικό δημόσιο, σκέφθηκα πως τώρα είναι η σειρά μου να επωφεληθώ!! Τώρα που «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν», τώρα που τα λιπαρά, από το φρέσκο βούτυρο, λαρύγγια τους θα αρχίσουν να υπόσχονται «καλύτερες μέρες», δράττομαι της ιστορικής αυτής ευκαιρίας να ζητήσω κάτι ασυνήθιστο…..και είμαι σίγουρος ότι θα πούνε : «πσσσς….αυτό μόνο ζητάς; Πες πως έγινε!!»
Είμαι λοιπόν απόστρατος αξιωματικός κάτω των 55 ετών και με μια σειρά μέτρων μου μείωσαν τη μειωμένη σύνταξή μου κατά 40%. Μειωμένη ήταν γιατί αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ νωρίτερα, οπότε και οι συντάξιμες αποδοχές μου, συμφώνως προς τον ισχύοντα τότε κώδικα περί συντάξεων, ήταν πολύ κατώτερες από κάποιον που θα έφευγε με πλήρη σύνταξη. Όταν αποφάσισα να φύγω από την ενεργό υπηρεσία, υποβάλλοντας προς τούτο την αίτηση αποστρατείας μου, δεν πίστευα ότι μια μελλοντική κατοχική κυβέρνηση (*) θα μου έκοβε το 40% μόνο και μόνο επειδή ήμουν κάτω των 55 ετών. Δηλαδή επειδή ζήτησα-και μου ενέκρινε ο τότε υπουργός την αίτηση της αποστρατείας μου- να αποστρατευθώ με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς ειδικά ευεργετήματα εθελουσίας εξόδου ή άλλα ειδικά προνόμια, που πιθανόν να δίδονται σε άλλους υπαλλήλους, σήμερα βρέθηκα τιμωρημένος. Και όχι μόνον αυτό. Αυτό δεν αρκούσε για να χορτάσει το μίσος των «σωτήρων» μου προς κάθε τι το στρατιωτικό. Πολύ πριν μου περικόψουν τη σύνταξη-με καθαρά ηλιακά κριτήρια, που δεν ίσχυαν προηγουμένως- αποφάσισαν οι «σωτήρες» μου, να μου απαγορεύσουν να εργάζομαι από 1/1/2013 ή για να ακριβολογούμε είπαν το καλοκαίρι του 2010: «Όποιος συνταξιούχος του δημοσίου είναι κάτω των 55 ετών και εργάζεται ως υπάλληλος ή ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα του περικόπτεται η σύνταξη κατά 100% από 1/1/2013»!!!
Κατά τα άλλα το Άρθρο 22 του Συντάγματος προβλέπει:
«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας»
Δηλαδή «αν παρέχεις εργασία ίσης αξίας με έναν συμπολίτη σου, θα έχετε ίση αμοιβή, αλλά εσένα απόστρατε, θα σου κόβουμε τη σύνταξή σου, αν είσαι κάτω των 55 ετών, άσχετα αν έχεις θεμελιώσει νόμιμο δικαίωμα λήψεως συντάξεως με την επί 30 έτη εργασία σου, στο στράτευμα»!!
Αυτοί είναι οι αυριανοί ΣΩΤΗΡΕΣ μας, που επιζητούν την ψήφο μας!! Επιζητούν να μας ξανασώσουν! Είδαμε και τα τυποποιημένα πασχαλινά τους μηνύματα.
Δεν είμαι σε θέση-καραβανάς γαρ και άξεστος και αμόρφωτος-να αντιληφθώ άλλον, πλην του ασβέστου μίσους, λόγο που οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση, όμως σήμερα, εν όψει εκλογών, διεκδικώ να επωφεληθώ.
Ζητώ λοιπόν από τους «σωτήρες» μου μια μικρή προεκλογική χάρη. Τώρα που είναι προεκλογική περίοδος και τα δυο μεγάλα κόμματα επιζητούν-αθροιστικά-την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να συνεχίσουν να μας «σώζουν» επί μακρόν, θέλω να κάνουν κάτι για όλους εμάς, τους αποστράτους κάτω των 55 ετών.
Να μας αφήσουν για τα επόμενα 20 χρόνια κάτω των 55 ετών και ας μας κόψουν όλη τη σύνταξη. Αν μπορέσουν να το πράξουν αυτό, τότε να είναι σίγουροι ότι θα τους ψηφίσουμε και μαζί με εμάς και όλοι οι λοιποί απόστρατοι, για συμπαράσταση, αλλά και οι εν ενεργεία.
Δεν ζητάμε τίποτε δυσκολότερο από όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Την ωραιότερη χώρα του κόσμου, με τον τεράστιο πολιτισμό και το καλύτερο κλίμα την ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ. Οι αδηφάγοι αυτοί, που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και ότι δεν τους «πιάνει τίποτα» να θυμούνται ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι απρόβλεπτος. Ακόμη και στα 20 € να μας κατεβάσουν τη σύνταξη, να ξέρουν ότι οι στρατιωτικοί, πλην των διορισμένων τους, δεν θα προσκυνήσουμε ΠΟΤΕ!
Θα τα πούμε την επομένη των εκλογών (Αν γίνουν).
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
(*) Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την συγκυβέρνηση των «σωτήρων» μας ως κυβέρνηση «Τσολάκογλου», που είχε συνθηκολογήσει με τους Γερμανούς το 1941. Από την άλλη, οι θιασώτες του επαισχύντων μνημονίων και της συγκυβέρνησης, διατείνονται πως ότι έκαναν το έκαναν για να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Μάλιστα ως επιχειρήματα, διά στόματος Παπαδήμου διατυμπάνιζαν ότι θα ξεμέναμε από φάρμακα, δεν θα είχαμε καύσιμα για να κινηθούμε, δεν θα πληρωνόμασταν κλπ κλπ. Κάτι ανάλογο έλεγαν κάποιοι αντίστοιχοι φαιδροί εκείνης της εποχής, για τα Ίμια: «Μα για δυο βραχονησίδες να κάνουμε πόλεμο;» Δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω σε αυτά τα γελοία ψευτοδιλήμματα. Την απάντηση για εμάς την έχει δώσει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, του οποίου η ηρωϊκή αντίσταση κατά των Οθωμανών σφράγισε τις ύστατες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών, απευθυνόμενος στον πορθητή: «Το δε την πόλιν σοι δούναι, ουκ εμόν έστιν ουδ’ άλλου των κατοικούντων εν αυτή. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».
ΥΓ. Μάλλον τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά δεν τον απασχολούσαν τα Spreads, τα PSI, η έλλειψη φαρμάκων, καυσίμων, οι μισθοί και τα ψευτοδιλήμματα. Άραγε αν του έλεγαν : «παραδώστε την Πόλη αλλιώς θα σας κόψουμε τους μισθούς τι θα απαντούσε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.