Λεφτά για εγγυήσεις στην Φινλανδία υπάρχουν ...Τριακόσια έντεκα εκατ.ευρώ πληρώθηκαν ως εγγυήσεις στην Φινλανδία...

Εμάς μας σκίζουν...και δίνουν 925 εκατ.ευρώ στους Φινλανδούς !!!! 
Τόσα είναι τα χρήματα που "έψαχναν" να βρούν και τα έκοψαν από τους συνταξιούχους και όχι μόνο....
Σχεδόν 1 δις είναι το συνολικό ποσό που θα πληρώσουμε ως εγγυήσεις στους Φιλανδούς.
To θέμα σας το είχαμε αποκαλύψει σε αποκλειστικότητα εδώ
Τότε μας έλεγαν συνομοσιολόγους τα παπαγαλάκια και oι φραγκολεβαντίνοι...
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε..

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Φινλανδία έλαβε την πρώτη δόση των πληρωμών εγγυήσεων που είχε απαιτήσει από την Ελλάδα ως προϋπόθεση για τη συμβολή στο δεύτερο δάνειο του φορτωμένου από το χρέος κράτους της Νότιας Ευρώπης.
Η Φινλανδία πληρώθηκε με 311 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα, όπως δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Ελσίνκι, σήμερα σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του.

 Οι συνολικές πληρωμές για τη Φινλανδία είναι 925 εκατ.€ , και καταβάλλονται σταδιακά στο πλαίσιο του δεύετρου δανείου της Ελλάδας, σύμφωνα με το υπουργείο.
Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που πήρε εγγυήσεις που επιτεύχθηκαν τον Οκτώβριο, μετά από συνομιλίες που διήρκεσαν περισσότερο από τέσσερις μήνες. Ο υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen αναζήτησε τις επιπλέον εγγυήσεις για τον περιορισμό των υποχρεώσεων προς τους φορολογούμενους στη βορειότερη χώρα του ευρώ.

Υ.Γ
Ας  θυμηθούμε τι είχε γίνει στο παρελθόν...

Finland Gets Collateral Deal With Greece

By Kati Pohjanpalo - Aug 17, 2011 4:10 AM ET
Finland reached an agreement with Greece on receiving collateral to cover its bailout contribution as the Nordic nation rejected any form of joint regional liability such as selling common euro bonds.

Ανακοίνωση τύπου περί δημοσιευμάτων για φιλανδικές εγγυήσεις

30 | 08 | 2011

Δημοσιεύματα που αναπαράγουν χθεσινό τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.
Όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/587c4850-e29c-4e15-a68d-a66ba890e7f7

Σχόλια

  1. Το ερώτημα είναι έναντι ποιού ποσού συμμετοχής της Φινλαδίας δώσαμε αυτές τις εγγυήσεις; Ποιός διαπραγματεύτηκε και ποιός υπέγραψε για αυτές; Αν θυμάμαι καλά όταν παλαιότερα είχε δημιουργηθεί και πάλι θέμα με τις απαιτήσεις της Φινλαδίας ο ήδη ¨ανανήψας" πρώην υπουργός των οικονομικών, άσχετος κατά τα λεγόμενα του αδελφού Παπανδρέου, είχε αρνηθεί ότι συνέβη η επρόκειτο να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες ψεύτες και λαοπλάνοι. Το δυστύχημα είναι, από ότι φαίνεται, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα τους πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.