AΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

Από ΑΝΤΙ300 
Δανία τα ΜΜΕ γράφουν ....
Οι φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα κρίσης του χρέους ήταν η τιμή της ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας με το να πυροβολούν στον αέρα όμως, ιδίως στις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ευρώπης. Ένα μικρό νησί-κράτος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
της Kathrine Rossau
ΟΙ 10 ΠΙΟ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ προς ΤΗΝ  ΠΤΏΧΕΥΣΗ:
10 χώρες της Ευρώπης όπου είναι πιο ακριβά για να αγοράσει κάποιος ένα συμβόλαιο CDS για την διασφάλιση του έναντι χρεοκοπίας είναι οι παρακάτω:
Κύπρος:             11,6 τοις εκατό.
Πορτογαλία:       11,1 τοις εκατό.
Ουκρανία:          8,5 τοις εκατό.
Ιρλανδία:           5,8 τοις εκατό .
Ουγγαρία:.         5,7 τοις εκατό
Ισπανία:.            4,9 τοις εκατό 
Ιταλία:               4,4 τοις εκατό. 
Κροατία:.            4,2 τοις εκατό 
Ρουμανία:           3,4 τοις εκατό.
Βουλγαρία:.        2,8 τοις εκατό !!!
Πηγή: Markit, το Bloomberg.
11 Απρ 2012 17:26
Νευρικότητα για το δημοσιονομικό έλλειμμα που αυξάνεται της Ισπανίας ήταν ο φόβος ενός ακόμη γύρου της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Ο φόβος είναι ανιχνεύσιμος εν μέρει στην αγορά για την ασφάλιση έναντι ζημιών από επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα που εκδίδονται στην κρίση-έτσι οι πληγείσες χώρες έχουν μεγάλο και ασύμφορο κόστος για την εξασφάλιση των λεγόμενων συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (CDS).
Οι τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη, και ιδιαίτερα στην Πορτογαλία, είναι πλέον πολύ ακριβά για την ασφάλιση κατά την παραμέλησης των υποχρεώσεών του εθνικού της χρέους.
Το «βραβείο» μπορεί να θεωρηθεί ως μια εικόνα ποιο κοντά στην πιθανότητα για το ποια θα είναι  η χώρα που θα χρεοκοπήσει, -παρόλο που τόσο η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία βρίσκονται ψηλά πολύ ψηλά στον κατάλογο-, είναι για την Κύπρο, η οποία σύμφωνα με την αγορά των CDS είναι πιο κοντά στην άβυσσο από τις άλλες.
Τα CDS κοστίζουν 11,6 τοις εκατό. ανά έτος, ενώ η τιμή Για τα πορτογαλικά κρατικά ομόλογα είναι 11,1 τοις εκατό.
Ιταλικά και Ισπανικά με κόστος 'CDS 4,4, και 4,9 τοις εκατό. Μαζί με την Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα είναι αυτές που θεωρούνται ως τις πιο προβληματικές χώρες της κρίσης του χρέους.
Η τιμή του ελληνικού CDS έχει μειωθεί δραματικά αφού η χώρα έχει περάσει από μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση του χρέους με τα αρκετά πακέτα βοήθειας από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Περισσότερο ανησυχία από ό,τι ηρεμία επικρατεί, και αυτό διότι οι καμπάνες συναγερμού κρίση χρέους είναι έτοιμες να ηχήσουν μετά τα υψηλότερο σημεία που έχουν διαφανεί. Ο δείκτης της Δυτικοευρωπαϊκής αγορά  CDSS είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι πριν από τα Χριστούγεννα, όταν η κρίση του χρέους ήταν ακόμα πολύ υψηλά, παρά ταύτα η αβεβαιότητα είναι μεγαλη. 
Ο ευρωπαϊκός δείκτης αποτελείται από ένα μέσο όρο 15 'CDS στα κρατικά ομόλογα που εκδίδονται από τις δύο βόρειες και νότιες ευρωπαϊκές χώρες, και κορυφώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου στο 386η ενώ την τετάρτη ο δείκτης ήταν 275 μετά την βουτιά σε 224 που έκανε το Μάρτιο.
Μετρημένη τιμή CDS με την  ασφαλέστερο οικονομία είναι της Νορβηγίας στον κόσμο. Με ένα ταμείο για το πετρέλαιο της κλιμάκωσης των 3.475 δισ. νορβηγικές κορώνες, η οικονομία είναι εξαιρετικά καλά στηριγμένη και με «βάτα» ένα CDS για το νορβηγικό κρατικό ομόλογο που κοστίσει μόλις 0,2 τοις εκατό. ανά έτος.
Επίσης, το υπόλοιπο της Σκανδιναβίας είναι αρκετά καλό. Ενώ το Σουηδικό CDS κοστίζει μόλις0,3 τοις εκατό. το χρόνο, σαφώς  λίγο πιο ακριβά - αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ φθηνά – έτσι ώστε να ασφαλιστούν κατά της δανικής χρεοκοπία του κράτους με το CDS να κοστίζει μόλις 1,2 τοις εκατό. ετησίως.



Σχόλια

  1. Πολύ καλά μεθοδευμένη προσέγγιση, για να μας πείσουν οι αδηφάγοι τοκογλύφοι και το παγκόσμιο κανάλι τους, ότι ευτυχώς που πήραμε δάνεια, κάναμε μνημόνια και άλλα πολλά εμπριμέ, γιατί τώρα τα CDS είναι χαμηλά (δεν λέει πόσο...). Προεκλογικό τρυκ για ηλίθιους και προσκυνημένους ραγιάδες, να ψηφίσουν τους μνημονιακούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.