ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος θα μας σώσει από τους «σωτήρες» μας; Αυτό το ερώτημα γεννιέται σε όλους μας κάθε μέρα. Έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή και αυτοί συνεχίζουν τα παιχνίδια τους. Τώρα ειδικά που έρχονται και οι εκλογές φόρεσαν πάλι αυτό το γελοίο προσωπείο που φορούν εδώ και τόσα χρόνια πριν τις εκλογές για να κοροϊδέψουν πάλι τον λαό. Αυτά τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής αμετανόητα, θα ζητήσουν πάλι την ψήφο μας.
Οι θιασάρχες και οι ηθοποιοί στη σκηνή πάλι, στο θεατρικό έργο, «εμείς που τα κάναμε μπάχαλο, θα τα διορθώσουμε όλα». Λαϊκισμός άκρατος, υπόσχονται τα πάντα, ενώ από τη μια πλευρά λένε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα από την άλλη μας λένε ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Πως το βρίσκουν αυτό; Δύσκολο ε;

Θέλει το καθένα την εκλογική του πελατεία και επειδή βλέπουν τώρα ότι κάτι πάει να αλλάξει, ότι ο κόσμος τους σιχάθηκε κάνουν κάθε προσπάθεια να περιχαρακώσουν πάλι τα στρατόπεδα τους να μας εγκλωβίσουν, από μας εξαρτάται αν θα τα καταφέρουν. Αρχίζουν πάλι τις υποσχέσεις για να μπορέσουν πάλι να μας συνεπάρουν με τα ψέματα τους και τα λάγνα λόγια τους, ότι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα μπορούν και πάλι να τη σώσουν.
Λες και δυο χρόνια τώρα, έχουν δώσει σημασία στο που έχει φτάσει αυτός ο κόσμος. Κομματικοί θίασοι, που δημιούργησαν την κρίση στην Ελλάδα, καταρρακώνοντας τα πάντα, τον κοινωνικό ιστό, την εκπαίδευση, την παιδεία, την υγεία, την αξιοπρέπεια του πολίτη, που καταδικάζουν την ιδιοκτησία, που καταδικάζουν την ελευθερία στην έκφραση και στην διαμαρτυρία, που υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις γνωρίζοντας ότι παραχωρούν εθνική κυριαρχία, που έχουν καταπατήσει το Σύνταγμα προκειμένου να επιτύχουν στους σκοπούς τους, συνεχίζουν να δίνουν ελπίδες στο λαό ότι τώρα θα τα κάνουν καλύτερα.

Είναι όμως τόσο λίγοι, η Ελλάδα καίγεται - χάνεται και αυτοί υπόσχονται, πανικόβλητοι υπουργοί και βουλευτές τις τελευταίες ημέρες φέρνουν σωρεία τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια για εξυπηρετήσουν την εκλογική τους πελατεία, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει και το Πρωθυπουργικό Γραφείο να μπλοκάρει 92!!!!! τροπολογίες.

Τώρα θυμήθηκαν να ασχοληθούν με τους λαθρομετανάστες, με τα κέντρα κράτησης, τώρα που καταλαβαίνουν την οργή του λαού για την εγκατάλειψη. Βιάζονται να τα φτιάξουν για να δείξουν έργο, χωρίς να ρωτήσουν την κοινωνία τους κατοίκους των περιοχών που πρόκειται να τα εγκαταστήσουν.

Οι θιασάρχες των δυο κομματικών θιάσων οι οποίοι έχουν υπογράψει τα πάντα, κάνουν πως δε γνωρίζουν τίποτα, στα «debate» θα παρακολουθούμε τον ένα να ρίχνει τα βάρη στον άλλο και να βρίζει ο ένας τον άλλο.

Ενώ και οι δυο έχουν υπογράψει τις δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια, ενώ και οι δυο τρέμουν μπροστά στους δανειστές μας, ενώ και οι δυο έχουν φέρει σ’ αυτή τη κατάντια τον Ελληνικό λαό, ενώ συγκυβερνούν, κάνουν τώρα σα να μη ξέρει ο ένας τον άλλο, σα να έχουν αντιθέσεις στην πολιτική τους ενώ είναι ίδιοι, απλά τώρα φορούν το προεκλογικό τους προσωπείο, πρέπει να τσακώνονται για να μας μπερδέψουν, για να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο μας. Στην ίδια παράσταση θεατές. Συνέχεια το ίδιο έργο; Φτάνει.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο ο ένας πολιτικός αρχηγός κόμματος της συγκυβέρνησης, ο οποίος κάποτε (όχι πολύ παλιά) έκανε επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής (26-10-12) για το ελληνικό "κούρεμα" και δήλωνε ότι,  «Όποιος πανηγυρίζει για το κούρεμα αυτογελοιοποιείται», να βγαίνει τώρα προεκλογικά και να δηλώνει ότι «ψηφίσαμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έγινε ποτέ!», σα να μην τρέχει τίποτα.

O νέος αρχηγός του άλλου κόμματος να δηλώνει, «ότι τώρα ξεκινάμε από νέα αφετηρία» ξεχνώντας τα πάντα, σα να μη συμβαίνει τίποτα, ρίχνοντας την προηγούμενη διαδρομή του ως Υπουργός Οικονομικών, έχοντας και τη «διάκριση» ως ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης από τους Financial Times), στον καιάδα.

H Υπουργός Ανάπτυξης (πρώην Παιδείας) όπου παρουσίασε το μεγαλειώδες έργο. «Μαθητές χωρίς βιβλία», να δηλώνει ότι «σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος είναι πιο ώριμος και πιο σοφός» σα να μας λέει ότι για να γίνει αυτός πιο σοφός έπρεπε να καταστρέψει την Ελλάδα. Σαν το παλιό κρασί σα να λέμε

Καμία αυτοκριτική για τη μέχρι τώρα κατάσταση σα να μην έχει συμβεί τίποτα, απλά μηδενίζουν το κοντέρ και λένε πάμε, εμείς είμαστε εδώ, ακολουθήστε μας γιατί αλλάξαμε. Είναι όμως έτσι; Δε νομίζω σκοπός τους είναι να μας εξαϋλώσουν.
Και μετά από όλα αυτά δε δίνουν μια διέξοδο να μας πουν τι πρόκειται να γίνει, να μας πουν την αλήθεια για μια φορά, για το πόσο θα φτωχύνει ο κόσμος και πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση. Ας μας πουν την αλήθεια τα πράγματα έχουν αλλάξει ο κόσμος είναι θυμωμένος και θα ξεσπάσει.
Από τον λαό εξαρτάται αν αυτοί θα συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν πρέπει να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει, πρέπει να τιμωρηθούν, αρκετά έπαιξαν μαζί μας. Οι εκλογές πλησιάζουν και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ψηφίζοντας όμως και όχι να αφήνει στους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτόν.

Και για να μη ξεχάσω τη συνέχεια του έργου, συνελήφθη σήμερα (11-04-12) ο Άκης Τσοχατζόπουλος λίγο πριν τις εκλογές, σας λέει κάτι; Λειτουργεί επιτέλους η δικαιοσύνη; Δε νομίζω, απλά για να αποπροσανατολίσουν το λαό, πείθοντας μας ότι, τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα επιβάλλουν την κάθαρση, «η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της» ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ τώρα λίγο πριν τις εκλογές, έλεος πια.

Ο Παν. Γεωργόπουλος είναι ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Σχόλια