ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ολοκληρώθηκε σήμερα η πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό πορεία που έκαναν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλη την Κρήτη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο.
Το λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την πρώτη στάση του στα Ανώγεια.
Εκεί ήταν συγκλονιστικό το καλωσόρισμα μιας εμβληματικής μορφής, του παπα-Ανδρέα των Ανωγείων,όταν σήμερα Κυριακή των Βαΐων ο Πάνος Καμμένος πήγε στην εκκλησία του, τον Άγιο Γεώργιο, για να εκκλησιαστεί.
Ο παπα-Ανδρέας φώναξε με το τέλος της λειτουργίας «φωτιά και τσεκούρι για τους προσκυνημένους» και ζήτησε ο Πάνος Καμμένος να τηρήσει τον όρκο του «για να φύγουν και πάλι οι ναζί από τον τόπο μας».
Δε δίστασε επίσης να μιλήσει για τη νέα εθνική προδοσία από ανθρώπους που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο στον οποίο βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος πριν κάνει το κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στη συνέχεια και αφού καθ’ οδόν ο Πάνος Καμμένος μιλούσε με τον κόσμο που τον περίμενε στον κεντρικό δρόμο του ιστορικού χωριού, επισκέφθηκε το σπίτι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.
Εκεί τον καλοδέχθηκε η αδελφή του Ξυλούρη, η Ζουμπουλιά.
Η επόμενη στάση ήταν τα Ζωνιανά.
Η στάση στα Ζωνιανά έκρυβε για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Πάνο Καμμένο την εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων  του Διονύση Ποταμιάνου. Το μουσείο που φτιάχτηκε εξ’ ιδίων πόρων και που αναδεικνύει την ιστορία της αντίστασης της Κρήτης από την Τουρκοκρατία,καταλήγοντας ιστορικά στις ημέρες του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Ακολουθώντας το λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τη διαδρομή για την πόλη του Ρεθύμνου,πέρασε μέσα από τα Λιβάδια όπου εκεί οι Κρητικοί χαιρέτησαν και μίλησαν στον Πάνο Καμμένο με ιδιαίτερα σκληρό τόνο για την κατοχή που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα με την ανοχή των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησε με ιδιαίτερη έμφαση για τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κρήτης σε φυσικό αέριο,αλλά και για τους υδάτινους πόρους, που όπως τόνισε δεν πρόκειται να εκχωρηθούν στους κατακτητές της τρόικας, όπως και η ηλιακή ενέργεια με το επαίσχυντο σχέδιο «Ήλιος».
Σημαντικό είναι ότι στη συνέντευξη έδωσε το παρόν του, χωρίς προειδοποίηση,ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος,ο οποίος πήρε το λόγο και είπε ότι η Κρήτη και κατ’ επέκταση η Ελλάδα κάθονται επάνω σε έναν αμύθητο ενεργειακό πλούτο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων,που με διάφορα προσχήματα οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέκλειαν την εκμετάλλευση.
Στις 3:00 το μεσημέρι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφθασαν στα Χανιά όπου η υποδοχή στο πρώτο χωριό, στις Βρύσες Αποκόρωνα,ήταν πραγματικά αποθεωτική για τον Πάνο Καμμένο.
To απόλυτο γλέντι της υποδοχής έγινε στην ταβέρνα του Παντελή Καπαρουδάκη όπου είχε δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης την πρώτη του συνέντευξη για τη Σπίθα.
Μαντινάδες, λυράρηδες, παραδοσιακά χορευτικά συμπλήρωσαν μία πολύ σημαντική στάση που είχε αρχικά προγραμματιστεί μόνο για Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου και για ομιλία του στους υποψηφίους βουλευτές και τους πυρήνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Χανίων.
Το απόγευμα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πάνος Καμμένος κατέθεσαν στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων.
Τέλος στα εκλογικά γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνομίλησε με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων.

Σχόλια