Μας φακελώνουν "ηλεκτρονικά"

Θα ξέρουν και τι ώρα πάμε στην... τουαλέτα!
Σε ένα άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των Ελλήνων και μάλιστα αναδρομικό, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε διασταυρώσεις για εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει φόρους σε πολίτες που ζουν με εισοδήματα που ποτέ δεν δηλώνουν στην εφορία ή έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία χωρίς να δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από...
τράπεζες, κλινικές, το χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για όλους τους πελάτες τους, προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο και όπου υπάρχουν διαφορές να επιβάλλονται φόροι και αυστηρά πρόστιμα.

Μέχρι και τα κυβικά του νερού που καταναλώνει ένα νοικοκυριό ή της κιλοβατώρες ρεύματος θα γνωρίζει πλέον το υπουργείο Οικονομικών για το κάθε σπίτι, ενώ αναλυτικά στοιχεία για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, καταθέσεις, μετοχές κ.τλ. θα βρίσκονται στους σκληρούς δίσκους του συστήματος TAXIS για διεξοδικές διασταυρώσεις.

Newsroom ΔΟΛ
 

Σχόλια

  1. Μέχρι τώρα είχαμε μια σχεδόν ανεξέλεγκτη ελευθερία που δυστυχώς πολλοί χρησιμοποίησαν για παράνομες δραστηριότητες, να κρύψουν εισοδήματα κλπ. Όλα αυτά, μαζί και με όλα τα άλλα μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Γιατί λοιπόν γκρινιάζουμε; Και βέβαια η πλειπψηφία του λαού μας δεν φταίει. Κάποιοι όμως φρόντισαν να μας φτάσουν εδώ. Επομένως δεν διαφωνώ με την περιγραφόμενη παρακολούθηση αρκεί να είναι αυστηρά απόρρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τηλεόραση και η πλύση εγκεφάλου έχουν κανει πολύ καλή δουλειά.

    Τοσο "καλή δουλειά" που ακόμα και οι δοκιμαζόμενοι υπο κατοχή Έλληνες πιστεύουν πως φταίνε οι φοροφυγάδες και πως αν εκχωρήσουν τα λίγα εναπομείναντα δικαιώματα και καθε ίχνος ελευθερίας η κατάσταση θα διορθωθεί.

    Εύχομαι και ελπίζω κανένα απο τα θύματα της επιστημονικής και αδυσώπητης προπαγάνδας των προδοτικών ΜΜΕ να μην υποχρωθεί να πάει σκλάβος στις υπο κατασκευή ΕΟΖ γιατί δεν πρόκειται για την παλαι ποτέ ξενητιά αλλά για νομοθετικά κατοχυρωμένα κάτεργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.