Ο κόκκινος Πάνος και οι μπλε …..ες

του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου
Άκουγα χθες τον Παναγιωτόπουλο της  τοσοΝΔούλας και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Έλεγε με το γνωστό πομπώδες ύφος του ότι σιγά-σιγά ο λαός θα καταπνίξει τον θυμό του, θα παραμερίσει την οργή του, θα ξεχάσει την αγανάκτησή του και προσερχόμενος στις κάλπες θα επιλέξει με καθαρό μυαλό και νηφαλιότητα αυτόν που μπορεί πράγματι να μας οδηγήσει ..
στην έξοδο από την κρίση.
Οι άνθρωποι δεν παίζονται. ΄Η αυτοί  ζουν σε άλλο κόσμο, όπως τους είπε η Βαγενά εντός Βουλής, ή εμείς  είμαστε και πολύ ζώα.
Αναμένει, δηλαδή, ο εν λόγω κύριος πως όλοι οι θυμωμένοι, οργισμένοι,  αγανακτισμένοι πολίτες που έμειναν χωρίς δουλειά, που μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις τους, που ψεκάστηκαν με χημικά στις πλατείες τής επικράτειας, κυρίως δε στον περίγυρο του Πλυντηριοβουλίου, θα το παίξουν Μπομπ Σφουγγαράκης και καταστρέφοντας τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου τους θα ψηφίσουν αυτούς που ψήφισαν τα Μνημόνια και δημιούργησαν τους νεοάστεγους, τους συρρέοντες στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας, τα παιδιά που οι μανάδες τους τα εγκαταλείπουν  σε ιδρύματα, επειδή αδυνατούν να τα θρέψουν, τις στρατιές των ανέργων και τα τάγματα όσων έχουν δουλειά, αλλά έγιναν έρμαια των εργοδοτών για ένα κομμάτι ψωμί.
Ναι κύριε Πάνε. Έτσι νομίζεις ότι θα γίνει. Αφού τα φάγατε μαζί με το πράσινο στρατόπεδο, το οποίο αποδείχθηκε το έτερον ήμισύ σας, αφού φορτώσατε τον εύπιστο λαό με ένα χρέος, του οποίου δεν τολμήσατε να ζητήσετε τον έλεγχο, κι’ αφού υπογράψατε με χέρια και με πόδια επιστολές υποτέλειας χωρίς να μας ρωτήσετε, περιμένετε να πιούμε ξύδι για να καταπιούμε  τον θυμό μας. Δεν θα πιούμε. Θα βρέξουμε τα χείλη μας, αλλά δεν θα πούμε «Τετέλεσται». Θα σας αλλάξουμε την Παναγία.   
Και με την ευκαιρία. Κάτι ψέλλισε παλαιότερα ο Άκης για «παρασκήνιο που δεν μπορεί να βρίσκεται για πάντα στο σκοτάδι» και  χθες είπε ότι «μερικοί δεν λένε να βάλουν μυαλό». Μήπως έχεις κάποια πληροφορία για το τί ήθελε να πει ο ποιητής; Δεν μπορεί, εκεί στις παρυφές της εξουσίας όλα μαθεύονται μεταξύ κατεργαρέων. Κάτι θα σου σφύριξε κάποιος. Ήσουν, άλλωστε, και δημοσιογράφος.  Και κάτι ακόμη: χθες έκλεισε η Βουλή και παρεγράφησαν όλα τα αδικήματα που διέπραξε οποιοσδήποτε υπουργός την περίοδο 2007-2009. Ναι Πάνο. Με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο δεν ζήτησε το κόμμα σου να  αναθεωρηθεί, ώστε η Βουλή που θα προκύψει την 06.05.2012 να είναι Αναθεωρητική. Και μην τολμήσετε να προκηρύξετε νέες εκλογές μετά την 06.05.2012, επειδή δεν θα έχετε αυτοδυναμία, διότι θα υποψιαστώ ότι θα το κάνετε για να παραγραφούν και τα εγκλήματα καθοσιώσεως που διεπράχθησαν την περίοδο 2009-2012.
Άσε, λοιπόν, τον θυμό μας να βράζει και φάε τ’  αυγό σου. Συνεννοηθήκαμε;   

Tαχάλια

Σχόλια