Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Κάτι... "βρωμάει"

Γράφει ο Ηφαιστίωνας
Αγαπητοί φίλοι,
Στο έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης υπάρχουν, τουλάχιστον περίεργοι κωδικοί.
Για παράδειγμα:
2. Στον πίνακα 2 στους κωδικούς 013-014 σημειώνεται «Χ» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ» εάν ο φορολογούμενος ή η σύζυγός του είναι συνταξιούχος και έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.1946.
3. Στον πίνακα 2 στους νέους κωδικούς 017 - 018 θα πρέπει να σημειώνεται «Χ» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ» εάν ο φορολογούμενος ή η σύζυγός του έχουν γεννηθεί από 1-1-1981 και μετά.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;;

Δηλαδή, αν ο συνταξιούχος έχει γεννηθεί το 1947, δεν… είναι συνταξιούχος και φορολογείται διαφορετικά;
Επίσης, στους νέους κωδικούς 017 – 018, τι διαφορά θα υπάρξει αν ο φορολογούμενος έχει γεννηθεί από 1.1.1981 και μετά; Αλλιώς θα φορολογηθεί ο 30αρης, αλλιώς ο 29αρης και διαφορετικά ο 32αρης;
Τι νέα κόλπα είναι αυτά;
Θα πρότεινα, να μην καταθέσουμε φέτος φορολογικές δηλώσεις, αν οι πονηροί φωστήρες του υπουργείου οικονομικών – βλέπε Παντελής Οικονόμου, (που πήραν προφανώς αυτά τα «μαθήματα» από τον μεγάλο «οικονομολόγο» μας Ευάγγελο, αυτός ντέ, που έσωσε τη χώρα) δεν ξεκαθαρίσουν με ανακοίνωσή τους τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι κωδικοί και σε τι εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες γέννησης που «διαχωρίζουν» τους φορολογούμενους πολίτες… (Έτσι κι αλλιώς έχουν καταχωρημένη την ημερομηνία γέννησης του κάθε πολίτη. Τα παραπάνω σε τι ακριβώς εξυπηρετούν;)
Και κάτι τελευταίο: Αλήθεια ο… συνταξιούχος Παπαδήμος που γεννήθηκε νωρίτερα του 1946 φορολογήθηκε ως συνταξιούχος; Διότι ο τραπεζιτοπρωθυπουργός για εισόδημα 2,5 εκατ. Πλήρωσε φόρο 511 ευρώ!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.