Άρθρα Δεν είναι ο γιαλός στραβός!

του Άγη ΒΕΡΟΥΤΗ
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, ίσως την κρισιμότερη των τελευταίων 65 ετών.
Η οικονομία μας ουσιαστικά κατέρρευσε, μετά από δύο χρόνια λιτότητας του Μνημονίου, με φόρο-επιδρομές σε κάθε τι υγιές που είχε παραμείνει όρθιο, καταρράκωσης της κοινωνίας μας και εξαθλίωσης των αδυνάτων. Αυτό είναι προϊόν των επιλογών των κυβερνήσεων των τελευταίων τριών ετών, να συντηρούν όλες τις παθογένειες που ενσωμάτωσαν στο ελληνικό Δημόσιο σε βάθος δεκαετιών, και της άρνησής τους να πράξουν τα αυτονόητα.
Είναι ντροπή που φτάσαμε να χρειάζεται να μας πει κάποιος ξένος δανειστής πώς πρέπει να λειτουργεί το κράτος μας και η κοινωνία μας.
Είναι ντροπή να περιμένουμε κάποιον άλλο για να μας πει πως είναι παράλογο να πληρώνουμε συντάξεις σε νεκρούς, πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε συνταξιούχους 35 ετών, πως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένας φορολογικός νόμος 18.000 σελίδων, και μύρια όσα θα ‘πρεπε από μόνοι μας να είχαμε διορθώσει από δεκαετίες.
Όμως φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, όχι γιατί δεν ξέραμε πώς έπρεπε να τα κάνουμε σωστά, αλλά διότι οι πολιτικές επιλογές εκείνων που ψηφίσαμε στην εξουσία ήταν λανθασμένες, και μάλιστα ηθελημένα.
Μετρώντας πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους στην Ελλάδα του 2012, ενώ η λεηλασία των δημόσιων ταμείων συνεχίζεται αμείωτη από τους δήθεν "ταγούς" της δημόσιας ζωής, τα κόμματα, ενώ η αναξιοκρατία καλά κρατεί στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι πολιτικές επιλογές της εφαρμογής του Μνημονίου επέλεξαν να εφαρμόσουν μια φορομπηχτική πολιτική πέρα από το χειρότερο Καφκικό εφιάλτη, χωρίς να κάνουν καμία από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται πως χρειάζονταν το χρόνο αυτό του Μνημονίου, καλούν τον Έλληνα να τους ψηφίσει για να συνεχίσουν στην ίδια ρότα.
Τα ίδια πρόσωπα που μας έφεραν στο σημερινό ζόφο που βιώνει η Ελλάδα δεν ξέρουν να μας γυρίσουν πίσω στην ευημερία.
Οι ίδιοι καπετάνιοι του εφιαλτικού ταξιδιού που μας οδήγησαν εδώ δεν πρόκειται να μας πάνε κρουαζιέρα αναψυχής.
Ακόμα και την κρουαζιέρα, που θα μπορούσε να δίνει το λιγότερο 1,5 δις ευρώ το χρόνο στην αλυσοδεμένη οικονομία μας, την μπλόκαραν πολλά χρόνια τώρα με το "καμποτάζ".
Την ίδια στιγμή που εξαθλίωσαν τα γεροντάκια για 300 εκατομμύρια ευρώ, πετάνε κάθε χρόνο 750.000.000 ευρώ παραπάνω από όσο θα στοίχιζε να μάζευαν τα σκουπίδια ιδιώτες, μόνο στη Θεσσαλονίκη. Πετάνε 300.000.000 ευρώ στην τετραετία για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους με ταξί και λεωφορεία, όταν τα ίδια τα σχολεία είναι παραπήγματα, όπως το 15ο στο κέντρο της Αθήνας. Ποιοι θα μας σώσουν; Οι δήμιοι της Μεσαίας Τάξης;
Η μόνη εναλλακτική τους πλέον είναι να μας φοβίσουν για να παραμείνουν στο τιμόνι, και να συνεχίσουν να μας αρμενίζουνε στραβά, για το ίδιον όφελός τους. Ποια είναι η κάθαρση που μας τάζουν; Το κουκούλωμα με τη Siemens;  Ας μας πούνε ποιοι από τους συντρόφους τους “τα πήραν” από τη συγκεκριμένη εταιρία, και μετά να δούμε ποιους θέλουμε να ψηφίσουμε. Όσο είναι οι κλέφτες κρυμμένοι, τόσο οι Έλληνες θα τους θεωρούν όλους κλέφτες. Εκτός και αν οι κλέφτες είναι οι ίδιοι που παίρνουν τις αποφάσεις να τα κουκουλώσουν όλα.
Ένας Άκης δε θα φέρει την Άνοιξη! Ούτε την κάθαρση. Η πολιτική, και πλέον και η ίδια η χώρα, έχει βυθιστεί σε μια ενοχολογία που διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό εξίσου με τα οριζόντια μέτρα που εξαθλιώνουν την Μεσαία Τάξη και προστατεύουν τα προνόμια των συντεχνιών και των ημέτερων! Όσο δεν βάζουν μαχαίρι να κόψουν τα σάπια κομμάτια του κορμιού τους, τα προϋπάρχοντα κόμματα βυθίζονται στην ανυποληψία. Τί περιμένουν; Να μας ξεκάνουν όλους ή να μας εξαθλιώσουν τόσο που το μόνο που θα μας νοιάζει να είναι πώς θα καταφέρουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας σήμερα; Τί; Τί;
Όμως, αυτές οι εκλογές δεν πρέπει να δώσουν την ψήφο της οργής, ούτε την ψήφο του φόβου. Υπάρχει η επιλογή της ελπίδας, του ορθολογισμού και του Αριστοτελικού "μέτρου".
Ας σκεφτεί ο καθένας τι σημαίνει γι’ αυτόν αυτό το "μέτρο"...
agissilaos@gmail.com
@agissilaos

*Ο Άγης Βερούτης είναι υποψήφιος του Κινήματος δημιουργία ξανά! στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σχόλια

  1. Καλά τα λες κ. Βαρούτη, δεν είναι στραβός ο γιαλός....αλλά, θυμίζει πολύ κάποιες χειροποίητες δαντέλλες. Είναι κι αυτό μία Ελληνική ομορφιά.....
    Με τα περισσότερα που γράφεις συμφωνώ.
    Θα ήθελα όμως να θυμάστε καλά ότι, μας ξεγέλασαν οι νομοθέτες , τους πολλούς μας εξαπάτησαν... Πολύ λίγοι απλοί πολίτες-ψηφοφόροι,ίσως ελάχιστοι, ήξεραν τι κρύβεται πίσω από κάθε νόμο και κάθε ψήφισμα.
    Θα έπρεπε βέβαια η λογική να μεταφερόταν στους νόμους, που με τη σειρά τους θα διαμόρφωναν την επιθυμητή «Πολιτεία», πλην όμως τούτο δεν το κατάφεραν όταν έπρεπε οι νομοθέτες.
    Μα κι αυτό το ίδιο το οικονομικό χάλι το έκρυβαν οι ταγοί σαν επτασφράγιστο μυστικό κι απέφευγαν τον παραμικρό θόρυβο ....μήπως και ...ξυπνήσουμε.
    Άρτος και Θεάματα κ. Βερούτη....
    Θυμάστε τους Ολυμπιακούς των 24 δις Ευρώ ;
    Θυμάστε και την Eurovision ;
    Μας τέλειωσε ο άρτος κι έμειναν τα θεάματα....

    Έχω 2 γειτόνισσες κ. Βερούτη.
    Εκ δεξιών μου (ανατολικά) κατοικεί μία κυρία που συνταξιοδοτήθηκε νόμιμα στην ηλικία των 40 ετών πριν από 20 χρόνια και λαμβάνοντας πλήρεις και σταθερές αποδοχές μετά των δώρων και των σταθερών αυξήσεων είναι σήμερα 60 ετών. Δεν μπορώ παρά μόνον να τη σεβαστώ και να αποφύγω σε κάθε περίπτωση να την αποκαλέσω ....γερόντισσα διότι, θα θέσω σε κίνδυνο την ατομική μου ακεραιότητα.

    Εξ' αριστερών μου μία άλλη κυρία συνταξιοδοτήθηκε επίσης ΝΟΜΙΜΑ αλλά πρόσφατα και στην ίδια περίπου ηλικία με την προηγούμενη. Τούτη έχει στοχοποιηθεί, παρά τις τεράστιες και συνεχείς περικοπές και παρά την φοροεπιδρομή.
    Στην οικογένειά της είναι όλοι άνεργοι κι η προσωπική της περιουσία διαφέρει κατά πολύ από αυτήν του Τσοχατζόπουλου.
    Δεν φόνευσε, δεν έκλεψε, δεν ψευδομαρτύρησε... (Δεν λέω ότι, δεν μοίχευσε διότι, είναι ολίγον πεταχτή...και ποτέ δεν ξέρεις).
    Έχεις λύση για αυτήν τη νόμιμη γυναίκα άλλη από το να την κάνεις να νοιώσει ότι, το Κράτος είναι παράνομο ;
    Αν έχεις τότε καλώς.
    Διότι, αν το Κράτος παρανομεί κι αδιαφορεί τότε, δεν πρέπει να περιμένει και πολλά από τους υπηκόους του,οι οποίοι ήδη καλούνται να αποκτήσουν όπλα (από έναν τουλάχιστον πολιτικό αρχηγό), για να αντιμετωπίσουν τυχόν παράνομους εισβολείς στην οικία τους....
    Διότι, πως αλλιώς να αντιμετωπίσεις τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ εισβολέα;
    Όχι δεν επιθυμώ να γίνουμε ΤΕΧΑΣ κ. Βερούτη , πλην όμως η απόγνωση οδηγεί γενικά σε ανορθόδοξες ενέργειες οι οποίες προς το παρόν μεταφράζονται σε αυτοκτονίες.
    Τα προβλήματα σήμερα είναι ογκώδη και πολυδιάστατα κι οι λύσεις δεν είναι τόσο απλές, όσο θα θέλαμε να είναι.
    Με εκτίμηση
    Μάκης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.