Ξίφει τον δεσμόν λελυσθε

... ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΕ ... (Αλέξανδρος ο Μέγας)
Υπάρχει μία παγκόσμια ελιτ που θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο. Στην ελιτ αυτή ανήκουν πρόσωπα που προέρχονται παγκοσμίως από τον χρηματοπιστωτικό, κυρίως, τον εμπορικό-βιομηχανικό και τον στρατιωτικό τομέα. Η ελιτ αυτή είναι που διοικεί τον πλανήτη. Και βαρύνεται με πολλαπλά εγκλήματα. Πολέμους. Οικονομικές κρίσεις όπως η παρούσα. Και τον ανθρώπινο πόνο που πληροφορούμαστε καθημερινά.
Η ελιτ αυτή επινόησε τον κοινοβουλευτισμό (στην Αγγλία γύρω στον 14ο αιώνα) διότι ευνοεί τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών οργανώσεων. Πρότεινε τον κοινοβουλευτισμό ως δημοκρατία ώστε να γίνει εύκολα δεκτός από τους λαούς του κόσμου.
Η ελιτ αυτή χρησιμοποίησε τις γνώσεις που απέκτησε στην πορεία για το χρήμα και την “μη-εμπράγματη” οικονομία ώστε να κυριαρχήσει πάνω στην παγκόσμια οικονομική διαδικασία.

Επίσης φρόντισε να ελέγχει τα πολύτιμα ορυκτά και εν γένει οτιδήποτε θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του χρήματος, καθώς και την ενέργεια και τις πηγές της. Ολες οι τράπεζες παγκοσμίως είναι κάτω από τον δικό της έλεγχο. Και κυρίως η έκδοση του χρήματος.
Η παγκόσμια ελίτ, δεν φαίνεται να θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη με πυρηνικά. Τουλάχιστον ένα τμήμα της. Διότι η ελίτ αυτή δεν είναι ενιαία. Εξ ου και ο τελευταίος της εμφύλιος, γνωστός και ως 2ος παγκόσμιος πόλεμος.
Ο τελικός στόχος πάντως είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Ενας παλαιός πόθος που αναδύεται από τις σελίδες της ιστορίας ξανά και ξανά.
Το μεγαλύτερο τμήμα της ελίτ φαίνεται να έβγαλε το συμπέρασμα, όπως εξάλλου και οποιοσδήποτε άλλος διαβάσει λίγο προσεκτικά ιστορία, οτι η παγκόσμια κυριαρχία δεν μπορει να έλθει με στρατιωτικά μέσα. Οποιος το επιχείρησε απέτυχε. Η παγκόσμια κυριαρχία θα έλθει μόνον όταν δημιουργηθεί ένας ενιαίος πολιτισμός, μία κουλτούρα δηλαδή. Ο οποίος ενιαίος παγκόσμιος πολιτισμός θα γίνει ο φορέας και το πλαίσιο της ενιαίας παγκόσμιας κυριαρχίας.
Η κιβωτός των παραδόσεων και της κουλτούρας είναι τοπικά το έθνος. Γι’ αυτό το εθνικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και εμπορο-βιομηχανο-στρατιωτικής ελιτ. Το εθνικό κράτος πρέπει να συντριβεί.
Ετσι προωθείται μια ενιαία και παγκόσμια ελαφρο-λαϊκή κουλτούρα μέσω της τηλεόρασης κυρίως αλλά και των λοιπών μεσων. Τελικός στόχος είναι οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι, από τους Ινουιτ του Αρκτικού κύκλου μέχρι τους Μασάϊ στην Αφρική, να αναπτύξουν την επιθυμία να φορούν τα ίδια τζην, να κρατούν το ίδιο iPhone, να σιτίζονται στο ίδιο McDonalds, να θέλουν να εμφανιστούν στα ίδια reality shows, και τα παρόμοια που προβάλλει το life style ως αξίες.
Ετσι το εθνικό κράτος εντάσσεται σε μεγαλύτερους οργανισμούς, ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ, οι οποίοι προωθούν την πολιτική, στρατιωτική και οικονομική του απορρόφηση.
Μόνο αν τα έθνη καταφέρουν να διατηρήσουν την κουλτούρα τους, δηλαδή την συνέχειά τους στον χρόνο, και μόνο αν τα έθνη παλινορθώσουν την δημοκρατία, θα μπορούμε να ελπίζουμε.
Δυστυχώς, στην παρούσα φάση έχουμε ηττηθεί. Οι πολιτικοί μας, στο σύνολό τους, είναι υπηρετες αυτής της παγκόσμιας ελιτ. Κι όσοι λίγοι δεν είναι, δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να τα βάλουν μαζί της.
                            Ούτε καν να την καταγγείλουν δεν τολμούν !


http://aemos.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Σχόλια