Απίστευτη χείρα βοήθειας του Παπαδήμου και Υπουργών στους τραπεζίτες την τελευταία στιγμή!

Στο Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βάζοντας στο παιχνίδι και τα CoCos… 
Είναι η νέα ορολογία που θα μπει στη ζωη μας. Πρόκειται για μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια που θα μειώσουν τα κεφάλαια που θα πρέπει να καταβάλουν οι τραπεζίτες για την ανακεφαλαιοποίηση ώστε να μην κρατικοποιηθούν. Τα CoCos όπως φαίνεται απότην πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε, θα είναι γύρω στο 10%-15% της συνολικής αξίας της ανακεφαλαιοποίησης. Διαβάστε με προσοχή τι γίνεται με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών:
Πρώτα απ’ όλα το θέμα γνώριζαν εδω και μέρες οι Παπαδήμος, Σαχινίδης και οι τραπεζίτες… 
Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να βρουν το 10% των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση, προκειμένου η διοίκηση της κάθε τράπεζας να μην περάσει στα χέρια του κράτους. 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ελλείψει επενδυτών και κλειστής διατραπεζικής αγοράς, τα ποσά φανταστώ απίθανο να βρεθούν. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου. Αυτό όμως δεν τους έφτανε και ζητούσαν και πρόσθετα εργαλεία! Αφήστε που όπως έχουμε ξαναγράψει στο ΟΛΥΜΠΙΑ, οι τραπεζίτες δεν ήθελαν να βάλουν ούτε ένα ευρω από την τσέπη τους, αλλά να κρατήσουν ταυτόχρονα τις τράπεζες τους! Γι’ αυτό και πίεζαν εδω και καιρό την κυβερνηση. 
Το θέμα έκλεισε με τα CoCos. Αν μια Τράπεζα για παράδειγμα α χρειαστεί 1 δις θα έπρεπε να βρει τα 100 εκατ ευρω για να μην κρατικοποιηθεί. Αν με τα CoCos (σε συνδυασμό με τα call options) μπουν σο παιχνίδι, τότε τα κεφάλαια για την κάθε Τράπεζα ..κατεβαίνουν και τα ποσά μικραίνουν! Όλα αυτά την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο Υπουργικό… Σας λύθηκε τωρα η απορία γιατί τόσο καιρό οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης δεν ανακοινωνονταν; Και επίσης, σας λύθηκε η απορία ποιον πληρώνει ο ελληνικός λαός;

Σχόλια

  1. Καθάρματα! Να δώ τί θα κάνουν άν όλοι μας εκτός από τα χαράτσια, αρχίσουμε να μην αποπληρώνουμε και τά δάνεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πάρουν ότι έχεις και δεν έχεις. Σπίτι,αυτοκίνητο,.... ακόμη και την ελπίδα.
      Το μόνο που φοβούνται είναι η δύναμη της ψυχής του Έλληνα όταν φωνάζει ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Με εφ΄ όπλου λόγχη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.