Γιατί δηλώνω παρών

Φίλες και φίλοι,
αισθάνομαι αυτή την φορά την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο.
Παρά την καθημερινή μας επικοινωνία μέσα από αυτό εδώ το ιστολόγιο και παρά το γεγονός ότι εγώ αισθάνομαι ότι απευθύνομαι σε φίλους, οι περισσότεροι δεν με γνωρίζετε προσωπικά, για αυτό επιτρέψτε μου να συστηθώ.
Ονομάζομαι Μιχαλάτος Παναγιώτης είμαι 32 ετών, έχω σπουδάσει Οικονομικά, σπουδάζω Νομικά, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και είμαι ο αρθρογράφος της Ελεύθερης Γνώμης.
Τα τελευταία 2 χρόνια μέσα από αυτήν εδώ την σελίδα...
ζήσαμε μαζί τον πλήρη εκφυλισμό ενός συστήματος, που όχι απλά απέτυχε να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά όντας ανίκανο ακόμα και να αντιληφθεί την αποτυχία του, το μόνο που μπέρεσε να κάνει ήταν να παραδώσει τη χώρα σε ξένους αξιωματούχους με αντάλλαγμα την συνέχιση της παραμονής του στην εξουσία.
Το να σας αναφέρω στοιχεία για την κρίση όταν τα αποτελέσματά της τα ζούμε όλοι πλέον καθημερινά, όλο και πιο έντονα, το βρίσκω ανώφελο.
Ο καθένας μας ξέρει σε τι θυσίες έχει αναγκαστεί να μπεί, όχι για να σωθεί η χώρα, αλλά λόγω της ανικανότητας και της κοντόφθαλμης λογικής των κυβερνώντων, που η μόνη τους έννοια είναι πως αδίστακτα θα γαντζωθούν λίγο ακόμα σε ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.
Τούτη τη στιγμή αυτό που έχει σημασία δεν είναι η αναφορά των προβλημάτων αλλά το αν και πώς μπορούμε ουσιαστικά να αλλάξουμε τα πράγματα.
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αποφάσισα να απευθυνθώ προσωπικά σε εσάς.
Στις 6 Μαΐου ο λαός έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πορεία αυτής της χώρας.
Όσο και αν αυτό, τέτοιες μέρες σε πολλούς θα φαντάζει οξύμωρο καθώς ύστερα από πολλές λαϊκές ετυμηγορίες κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης  έχουμε οδηγηθεί εδώ, η πραγματικότητα παραμένει αυτή.
Οι επικείμενες εκλογές, είναι αυτές που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών.
Είναι αυτές, που είτε θα δώσουν παράταση ζωής σε ένα σάπιο σύστημα είτε θα το στείλουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Στην πορεία μέχρι τις κάλπες θα ακούσουμε πολλά για το δίλημμα των εκλογών.
Θα ακούσουμε ότι αν τα κόμματα της χουντικής συγκυβέρνησης, σύμφωνα με δική τους ομολογία, δεν ξαναπάρουν την εξουσία θα καταρρεύσει η χώρα!
Λες και δεν φρόντισαν να κάνουν τα πάντα για να είναι ήδη υπό κατάρρευση...
Θα ακούσουμε ότι αν δεν ξαναπάρουν την εξουσία θα πτωχεύσει η χώρα, λες και δεν έχει ήδη πτωχεύσει...
Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε αυτούς που πληρώθηκαν τα CDS
Θα ακούσουμε πολλά, όπως πολλά ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια, προεκλογικά πάντα!
Το μόνο που δεν θα ακούσουμε είναι, ότι αν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ξαναπάρουν την εξουσία, δεν θα υπάρχει πια χώρα!
Δεν θα υπάρχει πια χώρα, αλλά προτεκτοράτο και μάλιστα με τη βούληση του ελληνικού λαού!
Είδατε πώς χρησιμοποίησαν την ψήφο μας στις περιφερειακές  & δημοτικές εκλογές;
Σαν αποδοχή των μέτρων του μνημονίου!
Τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε, ότι τώρα δεν θα το θεωρήσουν σαν επιβράβευση της πολιτικής τους και εντολή να την συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά;
Φίλες και φίλοι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα:
Υποτέλεια ή ανεξαρτησία;
Θέλουμε να είμαστε υπάκουοι υπήκοοι ενός προτεκτοράτου των ευρωπαϊκών δυνάμεων ή ελεύθεροι πολίτες μιας ανεξάρτητης χώρας;
Για όσους ακόμα αμφιβάλουν ότι αυτό θα συμβεί, μπορεί να τους πείσουν για το αντίθετο, οι ωμές παρεμβάσεις ξένων παραγόντων στην πολιτική ζωή, (Σόιμπλε, Λαγκάρντ), ακόμα και για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών!
Θα ανταπαντήσουν κάποιοι ότι το μνημόνιο επιβάλει και περιγράφει αλλαγές που έπρεπε έτσι και αλλιώς να γίνουν, οπότε καλώς γίνονται...
Φυσικά και χρειάζονταν αλλαγές, φυσικά και κάποιες καταστάσεις είχαν δημιουργήσει καρκινώματα στο κορμί του ελληνικού κράτους.
Θα ήταν ανόητος κάποιος αν ισχυριζόταν το αντίθετο.
Από την άλλη μεριά όμως, δεν γίνεται αυτοί που τα δημιούργησαν και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην δημιουργία τους να μην έχουν αλλάξει σε τίποτα την καθημερινότητά τους, όπως έχουμε όλοι εμείς αναγκαστεί να κάνουμε.
Δεν γίνεται ακόμα και τώρα να συνεχίσουν να προκαλούν με δηλώσεις και συμπεριφορές.
Δεν γίνεται ενώ έχουν πάνω από τριάντα χρόνια παρουσία στην πολιτική σκηνή, (τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι κάτι διαφορετικό) να ζητάνε και άλλο χρόνο για να τα λύσουν!!
Όσον αφορά την επιβολή του μνημονίου, οι μόνες αλλαγές τις οποίες επέφερε δεν είναι άλλες από την δραματική πτώση του βιοτικού επίπεδου της ζωής των Ελλήνων και την περαιτέρω ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Φίλες και φίλοι σας σε αυτές τις εκλογές δεν περισσεύει κανείς!
Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση.
Το τι θέση θα πάρει ο καθένας δεν θα του υπαγορεύσει κανείς, πέρα από την προσωπική του συνείδηση.
Η δική μου συνείδηση, μου επέβαλλε, αυτά τα δύο χρόνια να δίνω καθημερινά την μάχη μέσα από την σελίδα της Ελεύθερης Γνώμης σε μια προσπάθεια αφύπνισης συνειδήσεων και παρουσίασης των πραγμάτων που κρύβονται πίσω από τις λέξεις.
Επειδή όμως έκρινα, ότι η κρισιμότητα των στιγμών και πάνω από όλα το καλό της χώρας απαιτούν πέρα από την ηλεκτρονική και την φυσική μου παρουσία, αποφάσισα να δώσω αυτήν την μάχη στο πλευρό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο πλευρό του Πάνου Καμμένου.
Αυτός είναι και ο λόγος, που κατέθεσα από προχτές σε δημόσια διαβούλευση την υποψηφιότητα μου στον τόπο καταγωγής μου στην Αιτωλοακαρνανία.
Ανεξάρτητα από την πορεία της, στηρίζω το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ως το μόνο πολιτικό φορέα που προτείνει μια ρεαλιστική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, μέσα σε μια Ευρώπη των Λαών, χωρίς η πατρίδα μας να είναι αναγκασμένη να παραδώσει την ανεξαρτησία της!
Xωρίς οι πολίτες της να αναγκαστούν να χάσουν την αξιοπρέπεια τους!
Στηρίζω Ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί οι έννοιες ανεξαρτησία, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, ισονομία, αλήθεια, εντιμότητα, πρέπει πάλι να αποκτήσουν πάλι την πραγματική τους διάσταση στην Ελληνική Δημοκρατία.
Θέλετε να σας πάω και ένα βήμα ακόμα παραπέρα;
Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν γίνουν πραγματικότητα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ξέρω όμως ότι θα δουλέψω στο 110% για να γίνουν πράξη και αυτή ακριβώς την πίστη μου δίνει και η αφοσίωση του Πάνου Καμμένου στον κοινό αγώνα.
Αυτήν ακριβώς την πίστη της ελπίδας, ότι υπάρχει και άλλη λύση καθώς και την δήλωση της ακούραστης προσπάθειας για την πραγματοποίησή της, πρέπει να μεταδώσουμε σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Φίλες και φίλοι, είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες!

Όσοι πιστεύετε ότι μοιραζόμαστε κοινές ιδέες και αντιλήψεις, αλλά και όσοι διαφωνείτε κάθετα με αυτές βρείτε με στην σελίδα μου στο facebook
http://www.facebook.com/profile.php?id=1192806583
στο προφίλ μου στο twitter
https://twitter.com/#!/PanosMichalatos
στο mail
panos.michalatos@gmail.com
Με χαρά θα δεχτώ τα σχόλια σας, τις παρατηρήσεις σας, την κριτική σας.

Με εκτίμηση
Μιχαλάτος Παναγιώτης


http://eleytherignomi.blogspot.com/2012/04/blog-post_14.html

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Παναγιώτη,
    Νυν υπερ πάντων Αγών!!!
    Αυτή η πρόταση τα λέει όλα!
    Καλή Ανάσταση σήμερα και στις 6 Μαϊου!!!
    Βασίλης Καψής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιός ρε φίλε σου ζήτησε να δηλώσεις παρών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μνημονιακός; Πού τα έχεις τα λεφτά σου,έξω; Γιατί για άνεργο, άστεγο ή χαμηλόμισθο δεν σε κόβω. Τσιράκι της διαπλοκής πρέπει να είσαι.

      Διαγραφή
    2. Ποιός είσαι σε φίλε ο Κλουζώ ?
      Τα ανακάλυψες όλα ...
      Και τώρα η σειρά μου για σενα
      Αντιμνημονιακός (χωρίς να το έχεις διαβάσει), ανεργος (ναναι καλα ο μπαμπάς), καναπεδάκιας και ιντερνετακιας, και φυσικά ανεξάρτητος διαμαρτυρομενος.
      Αντε γρήγορα στην εκκλησία για πεντάλεπτη επίσκεψη μην τυχόν και κρυώσει η μαγειρίτσα

      Διαγραφή
  3. Επιτάφιος Λόγος
    [...]Ἐπὶ πλέον, οἱ ἴδιοι ἐμεῖς ὅλοι εἴμαστε σὲ θέση νὰ φροντίζουμε ταυτόχρονα γιὰ τὶς ἰδιωτικές μας ὑποθέσεις καὶ γιὰ τὶς ὑποθέσεις τῆς πόλης μας, καὶ ὅσοι ἀπὸ ἐμᾶς εἴναι απασχολημενοί με ἰδιωτικὲς ἐπιχειρήσεις καὶ αὐτοὶ ἀκόμα κατέχουν τὰ πολιτικὰ ζητήματα στὴν ἐντέλεια. Γιατὶ εἴμαστε ὁ μόνος λαὸς ποὺ τὸν μὴ ἀναμειγνυόμενο καθόλου στὰ κοινὰ δὲν τὸν θεωροῦμε φιλήσυχο ἀλλὰ ἄχρηστο, καὶ οἱ μόνοι ποὺ ὅποτε δὲν τὰ ἐπινοοῦμε καὶ δὲν τὰ προτείνουμε οἱ ἴδιοι πάντως ἔχουμε τὴ δύναμη νὰ κρίνουμε σωστὰ τὰ λαμβανόμενα μέτρα, τοὺς δὲ λόγους δὲν τοὺς θεωροῦμε καθόλου ἐμπόδιο τῶν ἔργων, ἀλλὰ μᾶλλον θεωροῦμε σὰν ἐμπόδιο τὸ νὰ μὴν ἔχουμε κατατοπισθεῖ προφορικὰ σὲ ὅσα ἔχουμε νὰ κάνουμε, πρὶν καταπιαστοῦμε μὲ αὐτά. [...]

    Περικλέους Επιτάφιος

    Γι'αυτό ο άνθρωπος δηλώνει παρών. Να δω εσύ τι θα κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. ΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΠΑΡΩΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    2. ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΣΑΙ A PRIORI, ΕΞ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΤΙΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ...
    3. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ - ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ - ΘΑ ΜΑΣ ... ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ ... ΑΝΤΙ ΗΜΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ.
    4. ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΣΕ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ...
    5. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Ο ΠΑΝΟΥΛΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΗ ΣΕ ΜΠΛΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΨΕΛΛΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ...ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.