Α. Σαμαρά έτσι με τέτοια μέτρα σκοπεύεις να κυβερνήσεις; Όταν είσαι τόσο κοντά στην εξουσία τάζεις ότι να είναι (όπως το έκανε και ο ΓΑΠ).

-- Ο ένας (ο ΓΑΠ) μας είπε ότι λεφτά υπήρχαν για να πάρει την εξουσία στα χέρια του (και το πέτυχε).
-- Ο άλλος (ο Α. Σαμαράς) καταφερόταν κατά του μνημονίου, για να καταλήξει "σωτήρας" και εγγυητής της εφαρμογής του. Συμμετείχε στην μείωση των συντάξεων και στην εξαθλίωση των συνταξιούχων για 350 εκατ. ευρώ και σήμερα στο Ζάππειο βρήκε 500 εκατ. ευρώ και ανεβαίνει κι' άλλο αν χρειαστεί.

-- Όχι Αντώνη Σαμαρά, έτσι η Ελλάδα ΔΕΝ θα τα καταφέρει, όπως διατείνεσαι στο προεκλογικό σου διαφημιστικό.
-- Θέλετε παράδειγμα; Σήμερα στο Ζάππειο 3, ο Α. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα "αλλαφρύνει" τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πως; Τα υπερχρεωμένα -λέει- νοικοκυριά, θα πληρώνουν μόνο τόκους για 3 έτη, και έτσι θα αλλαφρυνθούν!!! Ρε Αντώνη Σαμαρά, σου έχει εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό σε ένα δάνειο; Να σου εξηγήσω π.χ. σε ένα στεγαστικό δάνειο 120.000 ευρώ με αποπληρωμή 10 ετών και επιτόκιο 5,40% τι σημαίνει πληρώνω μόνο τόκους για 3 έτη; 

Αντί για μηνιαία δόση 1.330 ευρώ, εάν γίνει ρύθμιση π.χ μετά από 5 έτη για καταβολή μόνο τόκων για 3 έτη, ο πελάτης της τράπεζας θα πληρώνει μόλις 320 ευρώ το μήνα. Ωραία. Για 3 έτη θα πληρώνει μόλις το ένα τέταρτο από αυτά που πλήρωνε. Στο τέλος ξέρεις πόσα παραπάνω θα πληρώσει (απόρροια της ανακεφαλαίωσης του δανείου με το μη καταβληθέν κεφάλαιο του χρεολύσιου); 43.000 ευρώ, ήτοι επιβάρυνση κατά 35% του αρχικού κεφαλαίου που είχε δανειστεί ο πελάτης; Εύγε Αντώνη. Και πωλητής να ήσουν σε τράπεζα, δεν θα έβγαινες να το προτείνεις μην φας καμμια αγωγή από κάποιον εξαγριωμένο πελάτη.
Θα μπορούσε να συζητήσει το ενδεχόμενο ενός γενναίου κουρέματος, ιδιαίτερα την στιγμή που οι τράπεζες έχουν πάρει 120 δις. Θα μπορούσε να απαιτήσει το ενδεχόμενο ενός γενναίου κουρέματος από το γεγονός ότι οι τράπεζες τόσα χρόνια έβγαζαν τεράστια κέρδη από την υπερχρέωση των καταναλωτικών δανείων που απροστάτευτοι οι πολίτες έπαιρναν με spreads άνω των τετραπλάσιων από αυτών του δανεισμού. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Μήπως το απαίτησε και από τη Τρόϊκα;

Και όμως. Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες ετοιμάζονται να πιστέψουν γιατί έχουν στερέψει από ελπίδα. Και κατά πως φαίνεται θα ξαναδιαψευστούν για μια ακόμα φορά. Με μια ουσιώδη διαφορά. Παλιά υπήρχε περιθώριο. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα.
ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ. Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Σχόλια

  1. Άρα το πρόβλημά σας είναι που δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια? Καλά λέμε ότι στους Ανέλληνες πήγανε όσοι δυσαρεστήθηκαν που η ΝΔ δεν έγινε τελικά γαλάζιο ΠΑΣΟΚ... Για τα άλλα μόκο? Πάντως μόνο ένα 24 σας πήρε να βρείτε μια βλακειούλα να ψελλίσετε. Εεεεεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.