Οι λαθρομετανάστες η Ν.Δ και ο Τόμσεν...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, δρομολόγησε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και ως Αντιπολίτευση πρόβαλε, ακόμη εντονότερα, τη θέση αυτή. Υποστήριξε ότι ήταν αναγκαία, μαζί με άλλα μέτρα( πχ. κατάργηση το νόμου ΠΑΣΟΚ για την Ιθαγένεια των Μεταναστών,) για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Υποστήριξε ότι η δημιουργία, σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών θα ήταν κομβικό σημείο μιας σοβαρής εθνικής πολιτικής για το Μεταναστευτικό. Που θα συνδυαζόταν, βέβαια, με την χρήση όλων των σύγχρονων μέσων για τη φύλαξη των συνόρων μας και την αυστηροποίηση των όρων νομιμοποίησης, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις.

Σήμερα, έστω και υπό την πίεση της προεκλογικής συγκυρίας, το ΠΑΣΟΚ προσχωρεί στην πρότασή μας. Πρόταση στην οποία γινόταν αναφορά τόσο για τα κριτήρια της χωροθέτησης των κέντρων αυτών, όσο και για τη μεγάλη συμβολή τους στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς.

Στο πλαίσιο της σημερινής δήλωσης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρηθούν κριτήρια χωροθέτησης των Κέντρων αυτών όπως:
1. Να είναι εκτός οικιστικού ιστού.
2. Να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με νέες δαπάνες η Πολιτεία.
3. Να προσφέρονται οι θέσεις, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες από τους χώρους συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών.
4. Να έχουν επαρκή χωρητικότητα.

5. Να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες”.


Σχολιο Αναγνώστη: Πανος Φ.

Η ΝΔ με δελτίο τύπου βρήκε πάλι την λύση για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ευτυχώς που εκεί στην Συγγρού ασχολούνται εντατικά ( προεκλογικά ) με το πρόβλημα . Προσπαθεί ο Κος Νάκος με Δελτίο τύπου να ρίξει προεκλογική στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού με πρελούντια φιλοπατρίας και ανθρωπισμού , αλλά ξεχνά ότι ποιος άναψε το φυτίλι χρόνια πριν. Κύριοι εκεί στην Συγγρού , συγκυβερνώντες  , μάλλον  πρέπει να ρωτήσετε τον Κο Τομσεν εάν σας επιτρέπει να ανασυγκροτήσετε όλα τα κατεστραμμένα στρατόπεδα και τους χώρους υποδοχής ‘’ όπως λέτε’’ για τον εν λόγω πρόγραμμα ,  γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα χρήματα για τις αποκαταστάσεις και την δημιουργία ανθρωπίνων χώρων διαβίωσης έχουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο και προσφάτως ψηφίσετε ( 2ο Μνημόνιο ) μαζί με το Πασοκ την καθολική παράδοση της Χώρας. 
Προσέξτε να μην μην στενοχωρήσετε τον Κο Τομσεν . 
Τα τηλέφωνα κοστίζουν ( Νομοσχέδιο Κουτρουμανη ) , άλλωστε ξέρετε κατά βάθος τι να κάνετε , το πράξατε στους Ολυμπιακούς το 2004 . 
Άντε και καλό βόλι………δεν ξεχνάμε !!!!!

Σχόλια