Μακρινό όνειρο η αυτοδυναμία - 5 μονάδες μπροστά η ΝΔ - 'Καλπάζει" ο Καμμένος

Ούτε 32% δεν συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
- "Ξεφουσκώνει" ο Κουβέλης
- Αυξάνουν το ποσοστό τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
- Στην Βουλή η Χρυσή Αυγή
- Έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει την δημοσκόπηση της ALCO που έγινε από τις 17 έως τις 19 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ είμαστε μια ανάσα από την κάλπη, οι συσπειρώσεις δεν έχουν αλλάξει θεαματικά.

Η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Newsit, πριν από 20 μέρες, έχει χάσει και ένα μικρό μέρος του ποσοστού της στην πρόθεση ψήφου.


Το ΠΑΣΟΚ, παραμένει καθηλωμένο σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η επικοινωνιακή αντεπίθεση Βενιζέλου δεν δείχνει να αποδίδει.


Οι απώλειες συνεχίζονται για όλα τα παραδοσιακά κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που είναι στο ίδιο ακριβώς ποσοστό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.


Εντυπωσιακό σημείο της δημοσκόπησης είναι και η απώλεια ποσοστού για τον Φώτη Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά. Στην προ εικοσαημέρου δημοσκόπηση ήταν στο 7,2% ενώ τώρα είναι στο 6,6%. H απώλεια δηλαδή συνεχίζεται και η ΔΗΜΑΡ δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.


Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου συνεχίζουν ανοδικά και δείχνουν να "αφαιρούν" και άλλη δύναμη από τη ΝΔ. Από το 7,2% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση τώρα είναι στο 8,3%!


Και η Χρυσή Αυγή αύξησε το ποσοστό της και από το 2,7% εκτινάχθηκε στο 3,9%.


Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ούτε χάνει, ούτε κερδίζει. Παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, δείχνει να καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.


ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ


ΠΑΣΟΚ 13,3%


ΝΔ 18,5%


ΚΚΕ 7%


ΛΑΟΣ 3%


ΣΥΡΙΖΑ 7,9%


ΔΗΣΥ 2,3%


ΔΗΜΑΡ 6,6%


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,7%


ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 8,3%


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,9%


ΔΡΑΣΗ 1,2%


Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η αποχή δείχνει να χάνει κι εκείνη... δυνάμεις. Από το 10% που ήταν συγκεντρώνει 7,8%.


Τέλος, ισχυρό κριτήριο για την επολιγή κομματικού σχηματισμού είναι για τους πολίτες η διαμαρτυρία για το Μνημόνιο.

Σχόλια

  1. Όταν λένε " δείγμα 1000 ατόμων" εννοούν ότι 1000 άτομα απάντησαν η 900 (ας πούμε) τους διαολόστειλαν και 100 απάντησαν; Να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.