Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 2012


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό του Πάσχα.
Το Πάσχα της Λιβαδειάς αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα, συγκεντρώνοντας επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, που έρχονται στην περιοχή για να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα και να γνωρίσουν την πατροπαράδοτη λειβαδίτικη φιλοξενία.
Οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, ιδίως αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα υπό τον ήχο της παραδοσιακής μουσικής που είναι απαραίτητη για τον εορτασμό του Πάσχα. Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, ενώ τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Κεντρική Πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.
Πλήθος άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών, για τη δημιουργική ψυχαγωγία κυρίως των μικρών μας φίλων, που θα έχουν τη ευκαιρία να δημιουργήσουν από χαρτί, αλεύρι, κορδέλες, και άλλα υλικά πασχαλινές λαμπάδες και στολίδια. Οι χορωδίες της περιοχής, καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα και μουσικά σύνολα θα χαρίσουν στιγμές διασκέδασης στην Κεντρική Πλατεία.
Οι φετινές πασχαλινές εκδηλώσεις ξεκινούν τo Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και θα ολοκληρωθούν τo Σάββατο 21 Απριλίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.