Εκλογές 2012: Τι θα ισχύσει για τους ετεροδημότες, για τα Σώματα Ασφαλείας και τις άδειες

docimastikos 
Υπογράφηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση οι εγκύκλιοι για τις εκλογές, με τις οποίες καθορίζονται οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, οι οποίες ορίζουν το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι…

υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες. Εξαίρεση προβλέπεται για τους ψηφοφόρους που έχουν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους ή για όσους δε μπορούν να συμμετέχουν για λόγους υγείας.
Αναφορικά με τους ετεροδημότες, θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους αλλά μόνο εάν έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση στους δήμους που διαμένουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Υπενθυμίζεται ότι για να αποφασιστεί η λειτουργία εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση να εγγραφούν τουλάχιστον 40 ετεροδημότες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Σώματα Ασφαλείας (Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική), τα στελέχη θα ψηφίσουν στην περιοχή που υπηρετούν. Εάν αυτή δεν είναι η εκλογική περιφέρεια στην οποία είναι εγγεγραμμένοι, θα ψηφίσουν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Στα… των αδειών στο δημοσίου, προβλέπεται η ανάκληση τους από την 11η Απριλίου μέχρι και την 6η Μαΐου. Παράλληλα, δίνεται η εντολή να διευκολυνθούν όσοι εργαζόμενοι ζητήσουν εκλογική άδεια, για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Τέλος, με τις εγκυκλίους που εξεδόθησαν καθορίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα που θα συγκροτηθούν σε όλη την επικράτεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 600 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους το καθένα.
trelokouneli.gr

Σχόλια