Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Φτιάξε video απλά και γρήγορα!

Επέστρεψες γεμάτος/η με όρεξη, ενέργεια και σίγουρα τη ψηφιακή στο κόκκινο με εικόνες από τα μέρη που επισκέφτηκες και τις καταστάσεις που πέρασες. 
Ελπίζω μόνο να μην έμεινες στις εικόνες αλλά να τράβηξες και κάποιο videάκι. Είμαι σίγουρος ότι σκεφτόσουν "θα φτιάξω ένα τέλειο βίντεο για το καλοκαίρι του 2011" ....

Σου έχω μια απλή και γρήγορη λύση ή οποία βρίσκεται δωρεάν στον υπολογιστή σου, Windows Movie Maker ή Windows Live Movie Maker αν το έχεις κατεβάσει με τη σουίτα Windows Live. Διαφορετικά μπορείς να το βρεις εδώ. Οι διαφορές τους; Μόλις ανοίξεις το δεύτερο θα σου θυμίσει περιβάλλον Office άφού πάνω αντί για μενού υπάρχουν μικρές καρτέλες με τις επιλογές, ενώ το Movie Maker έχει κρατήσει το κλασσικό και γνώριμο στυλ του "πατάω σε ένα μενού και εμφανίζονται από κάτω οι επιλογές". Επίσης με το Live μπορείς να συνδέσεις άμεσα και εύκολα Facebook, Youtube, Flickr και Skydrive ώστε να ανεβάσεις το βίντεο που έχεις ετοιμάσει ή τις φωτογραφίες που θέλεις. Το σημαντικότερο που εντόπισα μέχρι στιγμής είναι ότι δεν επιβαρύνει τον υπολογιστή τόσο όσο το movie maker. Και τα δύο λειτουργούν με την ίδια λογική: βάζεις βίντεο ή φωτογραφία, εφέ, βίντεο ή φωτογραφία, εφέ κοκ και παράλληλα μουσική να συνοδεύει τις εικόνες. Αν άνοιξες το Movie Maker επέλεξε στο κάτω μέρος "Show Storyboard" για να εμφανιστεί πιο καθαρά η παραπάνω σειρά για μεγαλύτερη ευκολία.
Θα δούμε για αρχή το Windows Movie Maker... Πρώτα κάνεις click στο μενού Tools και επιλέγεις Options, όπου μπορείς να μικρύνεις ή να μεγαλώσεις τη διάρκεια που θα έχει κάθε φωτογραφία και εφέ. Θα πρέπει να το κάνεις στην αρχή γιατί μετά δεν αλλάζει. Αφού πατήσεις Ok στο αριστερό μέρος υπάρχουν οι επιλογές Import Video, Import Pictures και Import Audio or Music όπου μπορείς να επιλέξεις τα αρχεία που θέλεις να εισάγεις. Μπορείς να επιλέξεις παραπάνω από ένα, έχοντας κρατημένο το ctrl κάθε φορά που κάνεις click πάνω στα αρχεία. Στο κέντρο της οθόνης σου βρίσκονται πλέον όλα αυτά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το βίντεο που λέγαμε στην αρχή. Παίρνεις και σέρνεις (drug n drop) αυτό που θέλεις στα άσπρα τετραγωνάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος, κάνεις δεξί click στο κουτάκι με το αστέρι και επιλέγεις video effects, από το σχετικό παράθυρο που σου εμφανίζεται με όλα τα δυνατά εφέ που μπορείς να προσθέσεις. Κάνεις απλά click πάνω σε αυτό που θέλεις και το μεταφέρεις πατώντας add στο δεξί μέρος. Για να βάλεις εφέ μετάβασης επιλέγεις από την αριστερή στήλη το View Video Transitions. Θα εμφανιστεί μια λίστα όπου μπορείς -επιλέγοντας και πατώντας το play δεξιά- να δεις πως θα φαίνεται κάθε ένα από αυτά. Για να το προσθέσεις το σέρνεις στο τετραγωνάκι που βρίσκεται ανάμεσα στα άλλα δύο μεγάλα τετράγωνα.
Θέλεις να προσθέσεις και μουσική σωστά; Σωστά, έχοντας προσθέσει το αρχείο νωρίτερα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σύρεις μέσα στο πλαίσιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος το τραγούδι. Θα πρέπει να αλλάξεις το Storyboard και να βλέπεις το Timeline ώστε να μπορέσεις να πειράξεις τη διάρκεια του. Αν περάσεις με το ποντίκι πάνω από το κομμάτι και συγκεκριμένα στα άκρα του, ο κέρσορας θα αλλάξει και θα γίνει ένα διπλό βέλος. Μπορείς να το σύρεις προς τα αριστερά ώστε να το μικρύνεις, ενώ αν θέλεις να συνεχίζει να παίζει μετά το τέλος του θα πρέπει να το ξαναπροσθέσεις. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις το αποτέλεσμα στον player που βρίσκεται δεξιά.
Αφού τελείωσες πρέπει να το αποθηκεύσεις, επιλέγεις "File" πάνω αριστερά και έπειτα "Save Movie File", "My Computer" πατάς στο "επόμενο", γράφεις το όνομα του αρχείου και επιλέγεις από κάτω το μέρος στο οποίο θέλεις να αποθηκευτεί. Επιλέγεις πάλι "επόμενο" και ή αφήνεις την επιλογή Best Quality ή πατάς στο "Show more choices" για περισσότερες επιλογές. Πάλι "επόμενο" και το πρόγραμμα αρχίζει να φτιάχνει το video σε μορφή wmv. Απλά και γρήγορα έχεις έτοιμο ένα super βίντεο!
Δοκίμασε το!
Φτιάξε video απλά και γρήγορα! Φτιάξε video απλά και γρήγορα! 

http://www.bnbsoftware.gr/blog/476-ftiakse-video-apla-kai-grigora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.